wieprzowina pieczona z ryżem

Pyszne, niskokaloryczne polędwiczki w otoczce papryki. Bardzo dobrze smakuje z brązowym ryżem. VN:F [1.9.22_1171] Rating: 9.7/10 (3 votes cast) Polędwiczki pieczone z salsą z papryki, 9.7 out of 10 Zobacz więcej
„Wiem, że nie wszyscy przepadają za takim połączeniem, ale ja bardzo lubię pieczone mięsa w towarzystwie owoców. Jednym z takich ulubionych owoców jest ananas. Przepisy z jego udziałem pojawiały się Zobacz więcej
Można powiedzieć, że to coś w rodzaju gulaszu lub potrawki czy jarzynki. Pysznie smakuje jako dodatek do mięsa np pieczonego drobiu czy wieprzowiny. Świetnie smakuje jedzona z ryżem czy makaronem. Zobacz więcej
#11 Dzisiaj pyszna zapiekanka z mięsem i warzywami. Bez ziemniaków, bez makaronu, bez ryżu. Wydawało mi się, że będzie mało sycąca, ale jednak :D Składniki: -50 dag wieprzowiny -2 cebule -3 pomidory Zobacz więcej
smakmonika
smakmonika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Moniki
(bez tytułu)

(bez tytułu) 49

0
Moje kotleciki z jajeczkiem troszkę się spłaszczyły,ponieważ zbyt mocno docisnęłam do nich pokrywkę z brytfanki wczasie ich pieczenia. Ale były pyszne! Mielone z ryżem Składniki: 50 dag mielonej Zobacz więcej
Składniki: 0,5 kg wieprzowiny 3 marchewki 1 cebula 3ząbki czosnku tymianek 2 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki oliwy z oliwek 3 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego sól, pieprz Przygotowanie Zobacz więcej
Kolejne odkrycie karkóweczki! Dawno nie robiłam tego dania, a pamiętam, że wszystkim smakowało! Zestaw: ryż, kebab i surówka- smaczny obiadek! SKŁADNIKI: 1,2 kg. karkówki 2-3 cebule MARYNATA: 1/2 Zobacz więcej
) Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy. Układamy w naczyniu żaroodpornym warstwami. Z pomarańczy wyciskamy sok, i kroimy skórkę w paski. Dodajemy do warzyw. Solimy i pieprzymy do smaku. Na Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 2 plastry schabu (około 150 g każdy) marynata: 1 łyżka oleju rzepakowego, sól, pieprz, czosnek, papryka wędzona, przyprawa do wieprzowiny 3 papryki (czerwona, żółta i zielona) 2 łyżki Zobacz więcej
Sycące, smaczne, mięsne danie z dodatkiem słodkich, suszonych moreli i pikantnego imbiru, podane na ryżu i polane aromatycznym sosem jogurtowym :) Źródło: Seria BBC Books, GoodFood Magazine Tanie Zobacz więcej
Dla tych, co lubią, gdy na talerzu jest kolorowo:) Danie to spróbowałam na zeszłorocznych wakacjach w Bułgarii i w "sezonie paprykowym" często je przyrządzam. Zazwyczaj podaję je z ryżem, ale zdarza Zobacz więcej
Glowika
Glowika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Saganek
Polędwica wieprzowa z morelami

Polędwica wieprzowa z morelami 1268

1
Wieprzowina w słodko-kwaśnym wydaniu. Może nawet w bardziej kwaśnym niż słodkim. Dla amatorów różnych połączeń smakowych. Dla mnie bomba. składniki: ok. 500g polędwicy wieprzowej, ok. 15 moreli, 2-3 Zobacz więcej
Gołąbki z młodej kapusty Tak pięknie wygląda młoda kapusta można z niej robić cuda smakuje w każdej postaci więc oto Gołąbki w sosie pomidorowym :) SKŁADNIKI: 1 główka młodej kapusty 60 dag zmielonej Zobacz więcej
Souvlaki to w kuchni greckiej szaszłyki z mięsa wołowego, wieprzowego lub drobiowego najczęściej podawane z tzatzikami i pitą. Moja wersja nieco odchudzona zawiera chude mięso wieprzowe, jogurt z Zobacz więcej
Dziś mam dla Was pomysł na szybką rybę – w ten sposób możecie przyrządzić nie tylko dorsza. Najlepiej jeśli mięso dłużej pozostanie po pieczeniu w formie wtedy wszystkie aromaty dobrze się połączą. Zobacz więcej
lena88
lena88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rhubarb Baby
Szatynka w czereśniach

Szatynka w czereśniach 16

0
. Wyświetl mój pełny profil Etykiety Owoce(7)Ciasto(5)Obiad(5)Kurczak(4)Ryż(2)Śniadanie(2)Babeczki(1)Krem(1)Makaronowa uczta(1)Tarta(1)Warzywa(1)Wieprzowina(1) Szablon Ethereal. Technologia Blogger. Zobacz więcej
Tym razem bez wsparcia historycznego, bo po rumcajsowemu.Delikatne, lekko pikantnepulpety w smaku przywodzą na myśl okolice Grecji, albo Turcji. Składniki: 500g mielonej wieprzowiny 250g sera feta 5 Zobacz więcej
Soczyste i kruche mięso w otoczce sosu migdałowego. Ciekawy smak, w sam raz na spotkanie z rodziną. Pieczone mięso w sosie migdałowym Sposób przygotowania Krok 1Schab marynujemy na noc w zalewie: Zobacz więcej