wieprzowina po chińsku

Kuchnia chińska jest szybka i bogata w różnorodne warzywa, idealna na lato :) Składniki 2 plastry schabu garść grzybów mun 1 marchewka 1/2 papryki 1/2 szklanki zielonego groszku garść kiełków … Czytaj Zobacz więcej
Dzień dobry! Z początku chciałam to danie nazwać stir fry, jednak przecież nawet nie mam woka, więc nawet na patelni nie uzyskam takiego samego efektu, zatem zostaje po prostu - wieprzowina po chińsku Zobacz więcej
« Słone Bułeczki Ptaszki Chińska Wieprzowina z Woka Delikatna i krucha wieprzowina z warzywami i orzechami nerkowca. Szybkie i smaczne danie obiadowe z woka. Przypomina nieco dania podawane w Zobacz więcej
Dzieciaki nie lubią jeść tradycyjnych kotletów schabowych, ale bardzo szybko "pochłaniają" wieprzowinę przygotowaną po chińsku. Wieczorem dnia poprzedniego należy pokroić schab w cieniutkie paseczki i Zobacz więcej
Wieprzowina po chińsku. Inspiracja z kwestii smaku. Składniki: - 200 g polędwicy wieprzowej - 1 czerwona papryka - 1 marchewka - 2 ząbki czosnku - 1 brokuł - olej arachidowy - sól - pieprz - mąka Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pasja Smaku
Wieprzowina po chińsku

Wieprzowina po chińsku 1457

1
Czasem mam ochotę na chińszczyznę, ale do "chińczyka" nie mam zamiaru iść. Za daleko, a i nie zawsze smacznie. Wolę przygotować ją sama - zwłaszcza po 22:00 gotuje mi się idealnie. Podobnie było Zobacz więcej
Lubicie chińską kuchnię? Mój mąż jest jej wielkim fanem i nie wyobraża sobie tygodnia bez chińskiego aromatu w naszym domu ... Tak też, specjalnie dla niego przygotowałam wieprzowinę z nutą chińskiego Zobacz więcej
baaaraneeek
baaaraneeek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ALBA
WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU

WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU 973

0
się doskonale także w wersji ze zwykłym makaronem lub ryżem, który należy uprzednio ugotować, a pod sam koniec smażenia dodać na patelnię” Składniki na 2 porcje: 200 g mięsa wieprzowego np. karczku, Zobacz więcej
) 3 łyżki sosu do sushi+ kilka kropel cytryny lub 3 łyżki octu ryżowego 4 łyżki wody 2-3 łyżki cukru brązowego (można zastąpić białym) 1/2 łyżeczki chilli cayenne Do podania: szczypior, ryż lub Zobacz więcej
Znowu po chińsku, ale tym razem delikatnie - nie zbyt ostro ;) Szybki obiad, soczysta wieprzowina, podsmażone warzywa. Smaczny, godny uwagi przepis :) Potrzebujemy: mięso: - ok. 300g polędwiczki Zobacz więcej
Gotowanie dla mnie to ogromne okno na świat. Mało podróżuje, za to w kuchni odkrywam przeróżne zakątki. Dziś wieprzowina, u mnie karkówka, ale można ją zastąpić inną częścią prosiaczka. Przygotuje ją Zobacz więcej
Kiedy mieszkaliśmy w Łodzi, na naszym osiedlu był bar chiński i przyznam, że często do niego zaglądaliśmy (często, to w naszym wypadku raz na miesiąc - dwa :-) Po przeprowadzce do Wielunia, a Zobacz więcej
Orientalny posiłek na bazie mięsa wieprzowego – razem z marynatą-można zrobić zaledwie w 30 minut! Sekretem tak szybkiego przyrządzania tej potrawy jest bardzo cienkie pocięcie mięsa, które należy Zobacz więcej
Jedno z najpopularniejszych i najchętniej przygotowywanych dań kuchni chińskiej – urzeka prostotą, zniewala oryginalnym smakiem – po prostu wieprzowina po chińsku. W mojej wersji jest trochę mniej Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
wieprzowina po chińsku

wieprzowina po chińsku 169

0
Kolejny mięsny przepis (jakoś tak się ostatnio składa, że dużo mięsa jemy), tym razem rodem z Chin. Dawno nie robiłam żadnych azjatyckich potraw, ale kolega przywiózł ryż z Tajwanu, no i zatęskniło Zobacz więcej
Dawniej często jadłam chińskie dania kupowane w budce obok bazarku, ale też sama gotowałam potrawy orientalne. Doprawione aromatycznymi przyprawami są smacznym połączeniem warzyw i mięsa. W skład Zobacz więcej
sprawczą dania. Cudowność doznań wschodu potęguje magia barw, które niczym warzywna tęcza cudownie okrasi każdy talerz.Składniki: 50 dag chudej wieprzowiny (schab, polędwiczka, szynka) 1 słoik pędów Zobacz więcej
Moja wariacja na temat kuchni chińskiej. Znudzona smakiem wieprzowiny, którą przyrządzam zwykle postanowiłam zrobić ją inaczej. W gotowaniu po azjatycku nie mam wielkiej wprawy, wiem że trzeba Zobacz więcej
lodówki. Nieoceniona pomoc przy przygotowywaniu pierogów, oszczędzająca czas (również ten, który trzeba by było poświęcić na sprzątanie po przygotowaniu ciasta). Przy takim ułatwieniu pierogi Zobacz więcej
Anettka87
Anettka87 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchcikownia
Wieprzowina po chińsku

Wieprzowina po chińsku 166

0
Przepis jest wg mnie genialny. Przynajmniej moje kubki smakowe są w pełni zaspokojone, jakkolwiek by to zabrzmiało :) Przepis dostałam już jakiś czas temu od teścia. Jeszcze w czasach „studenckiej Zobacz więcej