wieprzowina regionalna

Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Wieprzowina regionalna

Wieprzowina regionalna 185

0
Wieprzowina to chyba najpopularniejsze mięso w naszym kraju. Jest dość tania i można z niej przyrządzić mnóstwo potraw. Jest łatwa z obróbce i dobrze smakuje - kto nie lubi porządnego schabowego ? Zobacz więcej
We wtorek, 18 czerwca br miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych w ramach kampanii Wieprzowina regionalna – Doceń Smak Tradycji. Warsztaty prowadzone były przez szefa kuchni pana Adama Zobacz więcej
Warsztaty "Wieprzowina regionalna. Doceń smak tradycji" odbyły się ponad miesiąc temu w Lublinie. Do tej pory jakoś nie złożyło się by o nich napisać, ale myślę, że w moim przypadku warto, ponieważ Zobacz więcej
18 czerwca, w Kuchni Modelowej Zajc, w Poznaniu, odbyły się WarsztatyWieprzowina regionalna - Doceń Smak Tradycji. Prowadził je Szef Kuchni Adam Michalski, z przejęciem opowiadający o wieprzowinie. Zobacz więcej
na jego przygotowanie. W ręku szef kuchni trzyma polędwiczki zapakowane próżniowo, pieczone w 62C przez 30 minut. Przygotowane zostały metoda SOUS-VIDE. Metoda ta polega na zamknięciu mięsa w Zobacz więcej
wołowina kobe! Jedyne w swoim rodzaju! Pan Adam Michalski przekonywał - nas blogerów, jak i szefów kuchni znanych Lubelskich restauracji, że naprawdę warto zwracać uwagę na pochodzenie mięsa które Zobacz więcej
Jakiś czas temu zostałam zaproszona na szkolenie dotyczące wieprzowiny regionalnej - dokładnie ras świń którymi może się poszczycić między innymi nasz region! Szkolenie odbyło się 17 lipca i było Zobacz więcej
Warsztaty dla blogerów Wieprzowina regionalna „Doceń smaktradycji” Jak przyrządzić wieprzowinę,żeby była soczysta ? Jaki jest prawdziwy smak i konsystencja mięsa ? To są pytania, na które często nie Zobacz więcej
/ Mieliśmy okazję zapoznać sie także zarówno teoretycznie,jak i praktycznie z różnymi technikami przygotowania mięsa. Gotowanie w niskiej temperaturze Metoda inercji ciepła Sous vide Regeneracja Efekt Zobacz więcej
spróbować żeberek ugotowanych metodą sousvide mięso pakowane próżniowo z marynatą i gotowane długo w niskiej temperaturze. Mistrzowi w przygotowaniu sosu pomagała aktywnie Kasia : Żeberka mimo, Zobacz więcej
Polskie nie musi znaczyć tłuste, zawiesiste i ciężkostrawne. Polskie może też znaczyć zdrowe. W zeszły weekend udowodniłam to przygotowując szaszłyki z jagnięciny i pomidorów oraz ogórki nadziewane Zobacz więcej
Prawa autorskie Zdjęcia prezentowane na tym blogu są mojego autorstwa. Wykorzystywanie i kopiowanie zdjęć bez mojej zgody jest zabronione (Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia Zobacz więcej
Od lewej: Małgosia - wgarzemieszane.blogspot.com Monika - www.matkawariatka.net Mateusz - smaczniewkuchni.blogspot.com Pan Adam Michalski :) Patrycja - dietetykawpraktyce.blogspot.com/ Nasza Zobacz więcej
kuchennego Miele - w salonie tej firmy odbyły się warsztaty, ale też spróbować wieprzowiny przygotowanej różnymi metodami - np. wolnopiecznone żeberka (metodą sous vide przez kilkanaście godzin, Zobacz więcej
Śląskie niebo (inaczej Schlesisches Himmelreich, śląski raj, śląski przysmak) to tradycyjna mięsna potrawa regionalna kuchni śląskiej, przygotowywana przede wszystkim na świąteczne okazje, wywodząca Zobacz więcej
oraz Polska. Z wypadkowej tych smaków powstała jedna z najsmaczniejszych kuchni europejskich. Zachęcam do wrzucania przepisów tak na znane potrawy, jak i te bardziej regionalne a pochodzące z kraju Zobacz więcej
Karkówka faszerowana kapustą kiszoną 10 Flares Facebook 10 Pin It Share 0 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 10 Flares Składniki: kg karkówki 200g kapusty kiszonej 100g pieczarek 2 Zobacz więcej
mapik27
mapik27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Świat Domowej Kuchni
Kartacze z mięsem

Kartacze z mięsem 1201

2
1 kg mielonego mięsa wołowego 2kg ziemniaków 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki bułki tartej 2 żółtka 2duże cebule skwarki do okraszenia sól, pieprz, majeranek do smaku Kartacze to potrawa Zobacz więcej
trufelkowo
trufelkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trufelkowe inspiracje
Mizeria

Mizeria 64

0
Za oknem piękny słoneczny dzień. Jutro moje pierwsze w życiu warsztaty kulinarne. Trochę się stresuję, a jednocześnie nie mogę się doczekać i bardzo się na nie cieszę! Temat: Wieprzowina regionalna. Zobacz więcej
A na jutrzejszy obiad proponuję coś naprawdę pysznego, nieco egzotycznego i efektownego. To bardzo ciekawe danie, o ciekawym smaku, przypomina mi danie, które jadłam kiedyś w Tunezji. Tunezyjka Zobacz więcej