wieprzowina regionalna

Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Wieprzowina regionalna

Wieprzowina regionalna 188

0
{{headerMessage}}
Wieprzowina to chyba najpopularniejsze mięso w naszym kraju. Jest dość tania i można z niej przyrządzić mnóstwo potraw. Jest łatwa z obróbce i dobrze smakuje - kto nie lubi porządnego schabowego ? Zobacz więcej
{{headerMessage}}
We wtorek, 18 czerwca br miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych w ramach kampanii Wieprzowina regionalna – Doceń Smak Tradycji. Warsztaty prowadzone były przez szefa kuchni pana Adama Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Warsztaty "Wieprzowina regionalna. Doceń smak tradycji" odbyły się ponad miesiąc temu w Lublinie. Do tej pory jakoś nie złożyło się by o nich napisać, ale myślę, że w moim przypadku warto, ponieważ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
18 czerwca, w Kuchni Modelowej Zajc, w Poznaniu, odbyły się WarsztatyWieprzowina regionalna - Doceń Smak Tradycji. Prowadził je Szef Kuchni Adam Michalski, z przejęciem opowiadający o wieprzowinie. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
18 czerwca w Poznaniu w studiu producenta kuchni Zajc odbyły się warsztaty " Wieprzowina regionalna doceń smak tradycji". Warsztaty poprowadził Adam Michalski – były szef kuchni Hotelu Victoria Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jakiś czas temu zostałam zaproszona na szkolenie dotyczące wieprzowiny regionalnej - dokładnie ras świń którymi może się poszczycić między innymi nasz region! Szkolenie odbyło się 17 lipca i było Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jakiś czas temu zostałam zaproszona na szkolenie dotyczące wieprzowiny regionalnej - dokładnie ras świń którymi może się poszczycić między innymi nasz region! Szkolenie odbyło się 17 lipca i było Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Warsztaty dla blogerów Wieprzowina regionalna „Doceń smaktradycji” Jak przyrządzić wieprzowinę,żeby była soczysta ? Jaki jest prawdziwy smak i konsystencja mięsa ? To są pytania, na które często nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak przyrządzić wieprzowinę,żeby była soczysta ? Jaki jest prawdziwy smak i konsystencja mięsa ? To są pytania, na które często nie znamy odpowiedzi,albo odpowiedzi nie szukamy… Ja te odpowiedzi znam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
21 06 2013 Tak, to były warsztaty niemal z fajerwerkami. Zacznę od finału – kucharz, Pan Adam Michalski na zakończenie pokazu dań z wieprzowiny regionalnej uraczył nas polędwiczkami wieprzowymi z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polskie nie musi znaczyć tłuste, zawiesiste i ciężkostrawne. Polskie może też znaczyć zdrowe. W zeszły weekend udowodniłam to przygotowując szaszłyki z jagnięciny i pomidorów oraz ogórki nadziewane Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Prawa autorskie Zdjęcia prezentowane na tym blogu są mojego autorstwa. Wykorzystywanie i kopiowanie zdjęć bez mojej zgody jest zabronione (Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj miałam przyjemność uczestniczyć pierwszy raz w życiu w warsztatach kulinarnych, w Kuchni Pokazowej Zajc. Było to niezwykłe doświadczenie, miałam przyjemność poznać niezwykłych Blogerów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jakiś czas temu miałam okazję wziąć udział w ciekawym warsztacie - dotyczącym wieprzowiny "Doceń smak tradycji". Obalono podczas niego kilka mitów - np. że wieprzowina jest trudna do przygotowania, Zobacz więcej
bernika
bernika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj kulinarny pamiętnik
Śląskie niebo

Śląskie niebo 130

0
{{headerMessage}}
przy kądzieli. Obecnie danie wpisane jest na listę produktów tradycyjnych. Głównym składnikiem potrawy jest gotowane, uwędzone lub peklowane mięso wieprzowe, ale także stosowana zamiennie świeża Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapraszamy do udziału w naszej czwartej akcji kulinarnej "Kuchnia gruzińska". Akcja będzie trwała przez miesiąc - od11 stycznia do 11 lutego 2013 r. Przepisy należy dodawać naDurszlakulub Mikserze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Wieprzowina zkapustą wróżnych odsłonach pojawia się wregionalnych przepisach dosyć często, alekapusta traktowana jest jako dodatek. Ja postanowiłam połączyć obydwa elementy dosyć ściśle;). Efekt Zobacz więcej
mapik27
mapik27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Świat Domowej Kuchni
Kartacze z mięsem

Kartacze z mięsem 1236

2
{{headerMessage}}
1 kg mielonego mięsa wołowego 2kg ziemniaków 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki bułki tartej 2 żółtka 2duże cebule skwarki do okraszenia sól, pieprz, majeranek do smaku Kartacze to potrawa Zobacz więcej
trufelkowo
trufelkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trufelkowe inspiracje
Mizeria

Mizeria 65

0
{{headerMessage}}
Za oknem piękny słoneczny dzień. Jutro moje pierwsze w życiu warsztaty kulinarne. Trochę się stresuję, a jednocześnie nie mogę się doczekać i bardzo się na nie cieszę! Temat: Wieprzowina regionalna. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
A na jutrzejszy obiad proponuję coś naprawdę pysznego, nieco egzotycznego i efektownego. To bardzo ciekawe danie, o ciekawym smaku, przypomina mi danie, które jadłam kiedyś w Tunezji. Tunezyjka Zobacz więcej