wieprzowina regionalna

Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Wieprzowina regionalna

Wieprzowina regionalna 178

0
Wieprzowina to chyba najpopularniejsze mięso w naszym kraju. Jest dość tania i można z niej przyrządzić mnóstwo potraw. Jest łatwa z obróbce i dobrze smakuje - kto nie lubi porządnego schabowego ? Zobacz więcej
We wtorek, 18 czerwca br miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych w ramach kampanii Wieprzowina regionalna – Doceń Smak Tradycji. Warsztaty prowadzone były przez szefa kuchni pana Adama Zobacz więcej
Warsztaty "Wieprzowina regionalna. Doceń smak tradycji" odbyły się ponad miesiąc temu w Lublinie. Do tej pory jakoś nie złożyło się by o nich napisać, ale myślę, że w moim przypadku warto, ponieważ Zobacz więcej
18 czerwca, w Kuchni Modelowej Zajc, w Poznaniu, odbyły się WarsztatyWieprzowina regionalna - Doceń Smak Tradycji. Prowadził je Szef Kuchni Adam Michalski, z przejęciem opowiadający o wieprzowinie. Zobacz więcej
18 czerwca w Poznaniu w studiu producenta kuchni Zajc odbyły się warsztaty " Wieprzowina regionalna doceń smak tradycji". Warsztaty poprowadził Adam Michalski – były szef kuchni Hotelu Victoria Zobacz więcej
Jakiś czas temu zostałam zaproszona na szkolenie dotyczące wieprzowiny regionalnej - dokładnie ras świń którymi może się poszczycić między innymi nasz region! Szkolenie odbyło się 17 lipca i było Zobacz więcej
Jakiś czas temu zostałam zaproszona na szkolenie dotyczące wieprzowiny regionalnej - dokładnie ras świń którymi może się poszczycić między innymi nasz region! Szkolenie odbyło się 17 lipca i było Zobacz więcej
Warsztaty dla blogerów Wieprzowina regionalna „Doceń smaktradycji” Jak przyrządzić wieprzowinę,żeby była soczysta ? Jaki jest prawdziwy smak i konsystencja mięsa ? To są pytania, na które często nie Zobacz więcej
Jak przyrządzić wieprzowinę,żeby była soczysta ? Jaki jest prawdziwy smak i konsystencja mięsa ? To są pytania, na które często nie znamy odpowiedzi,albo odpowiedzi nie szukamy… Ja te odpowiedzi znam Zobacz więcej
21 06 2013 Tak, to były warsztaty niemal z fajerwerkami. Zacznę od finału – kucharz, Pan Adam Michalski na zakończenie pokazu dań z wieprzowiny regionalnej uraczył nas polędwiczkami wieprzowymi z Zobacz więcej
Polskie nie musi znaczyć tłuste, zawiesiste i ciężkostrawne. Polskie może też znaczyć zdrowe. W zeszły weekend udowodniłam to przygotowując szaszłyki z jagnięciny i pomidorów oraz ogórki nadziewane Zobacz więcej
Prawa autorskie Zdjęcia prezentowane na tym blogu są mojego autorstwa. Wykorzystywanie i kopiowanie zdjęć bez mojej zgody jest zabronione (Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia Zobacz więcej
Dzisiaj miałam przyjemność uczestniczyć pierwszy raz w życiu w warsztatach kulinarnych, w Kuchni Pokazowej Zajc. Było to niezwykłe doświadczenie, miałam przyjemność poznać niezwykłych Blogerów Zobacz więcej
Jakiś czas temu miałam okazję wziąć udział w ciekawym warsztacie - dotyczącym wieprzowiny "Doceń smak tradycji". Obalono podczas niego kilka mitów - np. że wieprzowina jest trudna do przygotowania, Zobacz więcej
Śląskie niebo (inaczej Schlesisches Himmelreich, śląski raj, śląski przysmak) to tradycyjna mięsna potrawa regionalna kuchni śląskiej, przygotowywana przede wszystkim na świąteczne okazje, wywodząca Zobacz więcej
oraz Polska. Z wypadkowej tych smaków powstała jedna z najsmaczniejszych kuchni europejskich. Zachęcam do wrzucania przepisów tak na znane potrawy, jak i te bardziej regionalne a pochodzące z kraju Zobacz więcej
. Wieprzowina zkapustą wróżnych odsłonach pojawia się wregionalnych przepisach dosyć często, alekapusta traktowana jest jako dodatek. Ja postanowiłam połączyć obydwa elementy dosyć ściśle;). Efekt Zobacz więcej
mapik27
mapik27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Świat Domowej Kuchni
Kartacze z mięsem

Kartacze z mięsem 1059

1
1 kg mielonego mięsa wołowego 2kg ziemniaków 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki bułki tartej 2 żółtka 2duże cebule skwarki do okraszenia sól, pieprz, majeranek do smaku Kartacze to potrawa Zobacz więcej
trufelkowo
trufelkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trufelkowe inspiracje
Mizeria

Mizeria 63

0
Za oknem piękny słoneczny dzień. Jutro moje pierwsze w życiu warsztaty kulinarne. Trochę się stresuję, a jednocześnie nie mogę się doczekać i bardzo się na nie cieszę! Temat: Wieprzowina regionalna. Zobacz więcej
A na jutrzejszy obiad proponuję coś naprawdę pysznego, nieco egzotycznego i efektownego. To bardzo ciekawe danie, o ciekawym smaku, przypomina mi danie, które jadłam kiedyś w Tunezji. Tunezyjka Zobacz więcej