wieprzowina regionalna warsztaty

{{headerMessage}}
We wtorek, 18 czerwca br miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych w ramach kampanii Wieprzowina regionalna – Doceń Smak Tradycji. Warsztaty prowadzone były przez szefa kuchni pana Adama Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Warsztaty "Wieprzowina regionalna. Doceń smak tradycji" odbyły się ponad miesiąc temu w Lublinie. Do tej pory jakoś nie złożyło się by o nich napisać, ale myślę, że w moim przypadku warto, ponieważ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
18 czerwca w Poznaniu w studiu producenta kuchni Zajc odbyły się warsztaty " Wieprzowina regionalna doceń smak tradycji". Warsztaty poprowadził Adam Michalski – były szef kuchni Hotelu Victoria Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Warsztaty dla blogerów Wieprzowina regionalna „Doceń smaktradycji” Jak przyrządzić wieprzowinę,żeby była soczysta ? Jaki jest prawdziwy smak i konsystencja mięsa ? To są pytania, na które często nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak przyrządzić wieprzowinę,żeby była soczysta ? Jaki jest prawdziwy smak i konsystencja mięsa ? To są pytania, na które często nie znamy odpowiedzi,albo odpowiedzi nie szukamy… Ja te odpowiedzi znam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
spróbować żeberek ugotowanych metodą sous – vide mięso pakowane próżniowo z marynatą i gotowane długo w niskiej temperaturze. Mistrzowi w przygotowaniu sosu pomagała aktywnie Kasia : Żeberka mimo, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wybrana i przyrządzona, także nie powinna nikomu zaszkodzić, spożywana od czasu do czasu. Nigdy nie przepadałam za wieprzowiną, może dlatego że najczęściej spotykałam się z nią w formie golonek, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Prawa autorskie Zdjęcia prezentowane na tym blogu są mojego autorstwa. Wykorzystywanie i kopiowanie zdjęć bez mojej zgody jest zabronione (Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj miałam przyjemność uczestniczyć pierwszy raz w życiu w warsztatach kulinarnych, w Kuchni Pokazowej Zajc. Było to niezwykłe doświadczenie, miałam przyjemność poznać niezwykłych Blogerów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jakiś czas temu miałam okazję wziąć udział w ciekawym warsztacie - dotyczącym wieprzowiny "Doceń smak tradycji". Obalono podczas niego kilka mitów - np. że wieprzowina jest trudna do przygotowania, Zobacz więcej
trufelkowo
trufelkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trufelkowe inspiracje
Mizeria

Mizeria 65

0
{{headerMessage}}
Za oknem piękny słoneczny dzień. Jutro moje pierwsze w życiu warsztaty kulinarne. Trochę się stresuję, a jednocześnie nie mogę się doczekać i bardzo się na nie cieszę! Temat: Wieprzowina regionalna. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo atrakcyjna oferta „kurczakowa” a Lidlu po raz kolejny w tym tygodniu doprowadziła do tego, że w menu na ten tydzień znalazł się pieczony kurczak. Tym razem ku uciesze mojego męża podwójnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Właśnie oglądam Masterchefa z Australii a tam uczestnicy mają problem: wieprzowina – cielęcina…. Uczestnicy nie rozróżniają tych dwóch mięs… i w tym momencie przypomniałam sobie warsztaty z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gdzieś w lipcu byłam na warsztatach nt. wieprzowiny organizowaną przez Wieprzowinę Regionalną. Tak, tak wiem. Nie było relacji. Ale od razu się wytłumaczę. I tak, czuję się winna, bo warsztaty te Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Syfony kulinarne Isi to sprzęt przede wszystkim dla restauracji, ale również propozycja dla pasjonatów gotowania. Warsztaty na sprzęcie dostarczonym przez Stalgast prowadził pan Adam Michalski, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Kobieca kuchnia makaronowa" to były moje trzecie w życiu warsztaty, i bardzo cieszę się, że mogłam wziąć w nich udział. Tu chciałabym podziękować ekipie z agencji PR Synertime, która o mnie pamiętała Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, bez rozbijania. Tak naprawdę najlepiej poczuć ich smak tylko z solą i pieprzem – w tym daniu sos to raczej dodatek do ziemniaków. Mięso jest soczyste, miękkie, ma po prostu ładny zapach smażonej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Wieprzowina regionalna – doceń smak tradycji" Miałam ostatnio przyjemność brać udział w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Pana Adama Michalskiego, którego przy okazji bardzo serdecznie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
18 czerwca, w Kuchni Modelowej Zajc, w Poznaniu, odbyły się WarsztatyWieprzowina regionalna - Doceń Smak Tradycji. Prowadził je Szef Kuchni Adam Michalski, z przejęciem opowiadający o wieprzowinie. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z warsztatami z wieprzowiny, ale mięso za bardzo nas pochłonęło… W tym roku więc nadrobiliśmy goszcząc u Kuby przy grillu i piknikowych daniach. Na zdjęciu szaszłyki z kurczaka siostry Kuby i moje Zobacz więcej