wieprzowina regionalna warsztaty

We wtorek, 18 czerwca br miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych w ramach kampanii Wieprzowina regionalna – Doceń Smak Tradycji. Warsztaty prowadzone były przez szefa kuchni pana Adama Zobacz więcej
Warsztaty "Wieprzowina regionalna. Doceń smak tradycji" odbyły się ponad miesiąc temu w Lublinie. Do tej pory jakoś nie złożyło się by o nich napisać, ale myślę, że w moim przypadku warto, ponieważ Zobacz więcej
18 czerwca w Poznaniu w studiu producenta kuchni Zajc odbyły się warsztaty " Wieprzowina regionalna doceń smak tradycji". Warsztaty poprowadził Adam Michalski – były szef kuchni Hotelu Victoria Zobacz więcej
Warsztaty dla blogerów Wieprzowina regionalna „Doceń smaktradycji” Jak przyrządzić wieprzowinę,żeby była soczysta ? Jaki jest prawdziwy smak i konsystencja mięsa ? To są pytania, na które często nie Zobacz więcej
to zarówno wyciek tłuszczu,jak i wody, przez co mięso (każdego rodzaju) staje sie suche. W zupełności wystarczy 140-160 stopni z termoobiegiem, najważniejsza zaś jest temperatura wewnątrz mięsa. Zobacz więcej
21 06 2013 Tak, to były warsztaty niemal z fajerwerkami. Zacznę od finału – kucharz, Pan Adam Michalski na zakończenie pokazu dań z wieprzowiny regionalnej uraczył nas polędwiczkami wieprzowymi z Zobacz więcej
Polskie nie musi znaczyć tłuste, zawiesiste i ciężkostrawne. Polskie może też znaczyć zdrowe. W zeszły weekend udowodniłam to przygotowując szaszłyki z jagnięciny i pomidorów oraz ogórki nadziewane Zobacz więcej
Prawa autorskie Zdjęcia prezentowane na tym blogu są mojego autorstwa. Wykorzystywanie i kopiowanie zdjęć bez mojej zgody jest zabronione (Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia Zobacz więcej
Dzisiaj miałam przyjemność uczestniczyć pierwszy raz w życiu w warsztatach kulinarnych, w Kuchni Pokazowej Zajc. Było to niezwykłe doświadczenie, miałam przyjemność poznać niezwykłych Blogerów Zobacz więcej
Jakiś czas temu miałam okazję wziąć udział w ciekawym warsztacie - dotyczącym wieprzowiny "Doceń smak tradycji". Obalono podczas niego kilka mitów - np. że wieprzowina jest trudna do przygotowania, Zobacz więcej
trufelkowo
trufelkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trufelkowe inspiracje
Mizeria

Mizeria 64

0
Za oknem piękny słoneczny dzień. Jutro moje pierwsze w życiu warsztaty kulinarne. Trochę się stresuję, a jednocześnie nie mogę się doczekać i bardzo się na nie cieszę! Temat: Wieprzowina regionalna. Zobacz więcej
mięso mogłabym jeść okazjonalnie (nie, nie mam zapędów wegetariańskich!). Wczoraj miałam okazję uczestniczyć w warsztatach z Wieprzowiny regionalnej. Przemiły pan opowiadał o wyższości naszych Zobacz więcej
Właśnie oglądam Masterchefa z Australii a tam uczestnicy mają problem: wieprzowina – cielęcina…. Uczestnicy nie rozróżniają tych dwóch mięs… i w tym momencie przypomniałam sobie warsztaty z Zobacz więcej
Gdzieś w lipcu byłam na warsztatach nt. wieprzowiny organizowaną przez Wieprzowinę Regionalną. Tak, tak wiem. Nie było relacji. Ale od razu się wytłumaczę. I tak, czuję się winna, bo warsztaty te Zobacz więcej
jest bardzo wydajna. Bloger Chef 2014, warsztaty z syfonami Isi -z Adamem Michalskim, Tiramisu Na drugi ogień poszły dodatki do mięs gotowanych w niskiej temperaturze – nadziewanej piersi drobiowej Zobacz więcej
"Kobieca kuchnia makaronowa" to były moje trzecie w życiu warsztaty, i bardzo cieszę się, że mogłam wziąć w nich udział. Tu chciałabym podziękować ekipie z agencji PR Synertime, która o mnie pamiętała Zobacz więcej
, które dobrze ją zastąpiło. Kiedyś zamieściłem relację z warsztatów o wieprzowinie regionalnej – tam używaliśmy co prawda rasy złotnickiej, ale drugą o podobnej jakości jest puławska. Potem okazało Zobacz więcej
"Wieprzowina regionalna – doceń smak tradycji" Miałam ostatnio przyjemność brać udział w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Pana Adama Michalskiego, którego przy okazji bardzo serdecznie Zobacz więcej
18 czerwca, w Kuchni Modelowej Zajc, w Poznaniu, odbyły się WarsztatyWieprzowina regionalna - Doceń Smak Tradycji. Prowadził je Szef Kuchni Adam Michalski, z przejęciem opowiadający o wieprzowinie. Zobacz więcej
z warsztatami z wieprzowiny, ale mięso za bardzo nas pochłonęło… W tym roku więc nadrobiliśmy goszcząc u Kuby przy grillu i piknikowych daniach. Na zdjęciu szaszłyki z kurczaka siostry Kuby i moje Zobacz więcej