wieża z camembertu

janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
tarta pieczarkowa

tarta pieczarkowa 406

0
- mamo, czy twoja siostra, a moja ciocia mieszka w kraju, gdzie jest taka wieża?- (zakładam, że chodzi o wieżę eiffla) nie, ona mieszka w kraju, w którym żył juliusz cezar(latorośl namiętnie ogląda Zobacz więcej
Składniki: · 400g polędwicy wieprzowej QAFP · 150g sera Camembert · 1 łyżeczka ziaren marynowanego zielonego pieprzu · sól, świeżo mielony pieprz · 5 łyżek oleju rzepakowego · 1 szklanka czereśni · Zobacz więcej
z francuskim sosem aioli. Ze Szwajcarii po kolejnej podróży przemieszczamy się do Paryża. Jest to wspaniałe miasto wielu kultur. Jego urok tkwi nie w samym centrum, ale w jego malowniczych małych Zobacz więcej
Byłam w Paryżu, mogę spokojnie umierać. Zapewne wielu z Was ma już tę podróż za sobą. Dawno obiecany post, ale jest. Przecież on się nie przeterminuje. Nie mam na celu zasypania Was zdjęciami Wieży Zobacz więcej
Będąc niepełnoletnią młodocianą wydawało mi się, że podróżowanie po Europie jest szalenie nudne i typowe dla niemieckich emerytów co roku wyruszających swym kamperem na podbój węgierskich wód Zobacz więcej
) Danie Rozmaitości (45) Desery (57) Dodatki do potraw (41) Domowy Zdrowy Fast Food (23) Gluten Free (3) Gołąbki (1) GoodFood Magazyn (1) Kasza (1) Kinga Paruzel- Nie…zwykła kuchnia (1) Kuchenne Zobacz więcej
mąkę, jajko, śmietankę, wodę i cukier puder. Ciasto powinno być dość gęste. Smażymy na oleju średniej wielkości placuszki. Gotowe placki układamy w wieżę i polewamy syropem klonowym, obsypujemy Zobacz więcej
FoodTrek
FoodTrek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodTrek
Eurotrip cz. II – Paryż

Eurotrip cz. II – Paryż 45

0
danie, którego spróbowaliśmy, było przepyszne… Jeśli chodzi o kaczą pierś z purée i rukolą, to z pewnością będę musiała ten przepis odtworzyć. Camembert zapiekany w miodzie i crème brûlée Kolejnym Zobacz więcej
kucharza Odwrócone ciasto z gruszkami i orzechami włoskimi autorka: Ansia | blog: Pin-up Cake Przepyszny biszkopt z gruszkami autorka: smakujmy.pl | blog: smakujmy.pl Żytnie gruszkowe racuchy z Zobacz więcej
jedlibyście inny ser każdego dnia, nie udałoby się Wam spróbować wszystkich, francuskich serów. Nie ma w tym żadnej przesady - podobno mnogość serowych gatunków we Francji, spokojnie przekracza Zobacz więcej
minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podajemy z ziemniakami lub makaronem. Kabaczek a’la gołąbki Autor Book and cooking BLOG: Book and cooking Składniki: Przecier pomidorowy koncentrat Zobacz więcej