wigilijne filety

Dziś mam propozycje ryby na ciepło. Jest to mintaj ale możecie użyć innej ryby, ważne aby były to filety. Przygotowałam ciasto serowe. Ryba w takim cieście fajnie smakuje i jest soczysta. Można ją Zobacz więcej
Delikatne danie rybne – ostatnio często pojawia się na wigilijnym stole . Czas : 30 minut Składniki : filety z łososia sok z cytryny sól pieprz mielony masło olej mąka Filety łososia posolić i Zobacz więcej
Świątecznych przepisów ciąg dalszy...ryby na stole wigilijnym oczywiście nie mogło zabraknąć..a takie filety były naprawdę pyszne.. filety z ryby sok z cytryny estragon, sól,pieprz mąka jajka sól, Zobacz więcej
W tym roku na Wigilijnym stole zagościła sałatka z fasoli i śledzia. Polecam serdecznie tą niecodzienną mieszankę wszystkim miłośnikom fasoli lub śledzia ;-) SAŁATKA Z FASOLI I ŚLEDZIA 2 puszki Zobacz więcej
9moniam
9moniam Obserwuj blogaObserwujesz bloga
GastroMonia
Burgery rybne

Burgery rybne 311

0
Może wpadną też na Wigilijną kolację. Kto wie... Jak zbłąkany wędrowiec ... Składniki: 1 kg filetów 2 jajka duża cebula 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki natki pietruszki sól pieprz łyżeczka przyprawy do Zobacz więcej
Moja propozycja na wigilijny stół . Obok karpia - łosoś. Oryginalny przepis jest z migdałami .Zabrakło mi migdałów ,wiec zrobiłam z ziarnami słonecznika. -4 płaty łososia (najlepszy będzie filet bez Zobacz więcej
Śledzie. Potrawa, która obowiązkowo musi zagościć na każdym wigilijnym stole.Istnieje wiele różnych sposobów ich przyrządzania. Ja proponuję śledzie pod grubą, "zimową" pierzynką. Smaczne, efektowne i Zobacz więcej
Pyszna warstwowa sałatka ze śledziem, w sam raz na wigilijny stół. Inspiracja. Składniki: 4 filety śledziowe 1 czerwona cebula 3 ziemniaki 1 marchewka 2 jajka 100 – 150 ml majonezu natka pietruszki Zobacz więcej
Przepis na sos musztardowy to pomysł wigilijny według Anny Starmach, który wpadł mi w ręce przypadkowo. Postanowiłam go wypróbować. Smakuje rewelacyjnie, więc pewnie nie tylko na święta będę go Zobacz więcej
Idealna przystawka nie tylko na Wigilijny stół. Proste i szybkie w wykonaniu. Składniki: 10 filetów śledziowych 2 łyżki musztardy 1 łyżka octu 4 łyżki gęstej śmietany 3 ogórki konserwowe 1 żółtko 1 Zobacz więcej
Najbardziej popularny śledź na wigilijny stół i nie tylko. Podany z ziemniakami gotowanymi w mundurkach i surówką z kiszonej kapusty jest smacznym daniem obiadowym. Składniki: -solone filety Zobacz więcej
Kolejna propozycja ze śledziami w roli głównej, zaraz po śledziach w oleju. Zaskakujące jak dobrze może smakować połączenie słodkiej żurawiny, korzennych przypraw i słonego śledzia. Szczerze polecam - Zobacz więcej
Karp to ryba, której w polskiej tradycji na wigilijnym stole nie powinno zabraknąć. Smażony gości na stołach niemal w każdym domu. Ja proponuję orginalny, a zarazem bardzo prosty przepis na karpia w Zobacz więcej
- 1 mała cebula - kilka gałązek natki pietruszki - 1 mały jogurt naturalny - 3 łyżki majonezu - czarny mielony pieprz do smaku Filety wymoczyć 15 minut, odcedzić, pokroić w nieduże kawałki. Jabłko Zobacz więcej
kwirlejka
kwirlejka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ciastko z dziurką
Piracka ryba

Piracka ryba 144

0
Jedna z najsmaczniejszych pozycji na tegorocznym stole wigilijnym. Pikantna, delikatna ryba z chrupiącą skórką. Zdecydowanie polecam, przepis znalazłam tutaj. 70 dag łososia ze skórą (filet) 2 łyżki Zobacz więcej
Ciekawapropozycja na wigilijny stół inowa odsłona ryby czyli sandacz po staropolsku. Stary zapomniany przepis. Składniki na 2 porcje • 1 filet z sandacza • 2 ogórki kiszone • 2 szalotki • 1 szklanka Zobacz więcej
Wbrew pozorom ten sos bardzo pasuje do ryby, którą niekoniecznie musi być sum. Taki przepis poznałam na warsztatach makro i takiego go podaję. Rybą może być nawet wigilijny karp. Składniki: 300g Zobacz więcej
Kolejne danie jakie często gości na podkarpackich Wigilijnych stołach. Składniki: 900 g śledzi w zalewie octowej 400 g śmietany 18% czerwona cebulka do dekoracji sól i pieprz do smaku Śledzia wyjąć z Zobacz więcej
Pochwała prostoty! Łatwy i szybki sposób na jedną z wigilijnych ryb. Potrawa jest niezwykle aromatyczna za sprawą pieprzu ziołowego i porów. Przygotowana w ten sposób ryba rozpływa się w ustach. Zobacz więcej