wino z b

{{headerMessage}}
Wino to moje słodycze. Wino to moja jedyna używka (kawy nie piję, papierosów nie palę). Wyjątkowych smaków szukam w internecie i sklepach stacjonarnych a do gustu bardzo przypadły mi wine bary, które Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Trzeci czwartek listopada to bardzo ważny dzień dla wszystkich miłośników wina. Co roku tego właśnie dnia we Francji odbywa się najbardziej znany na świecie festiwal młodego winaBeaujolais Nouveau Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wine Bar w Hotelu Bristol w Warszawie ma widok na Trakt Królewski, wystrój zaprojektowaneprzez projektantkę wnętrz Anitę Rosato a za selekcję win odpowiada Robert Mielżyński - znany importer win, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się wina, zamówić do niego przekąski, a do domu zakupić wybraną butelkę. Miejsce jest nowe, nowocześnie urządzone, przestrzeń wypełniają wysokie stoliki i stołki barowe a ściana za barem to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
O Mielżyński Wine Bar pisałam już wcześniej na blogu - w grudniu zeszłego roku (tutaj) w kontekście spotkania z koleżanką w czasie lanchu. Nie byłam wówczas zachwycona tym co zjadłam ale do "Mielża" Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przyjechać do Budapesztu i nie pić węgierskiego wina? O nie nie nie - nie w moim przypadku. Węgierskie wina są zdecydowanie warte uwagi i doskonale wpasowują się w mój gust - przy najmniej te Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gotowych smakować win ze starego i nowego świata. W Mielżyński Wine Bar główną rolę odgrywabowiem wino - jedzenie jest jedynie dodatkiem do niego. Do Mielżyński Wine Bar wybrałam się ostatnio na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Były sobie pigwy trzy.... a konkretnie cztery, które byłam kupiłam jeszcze przed świętami (!!!) z myślą zrobienia konfitury na winie, z dodatkiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli nie znacie jeszcze tego miejsca musicie koniecznie tam zajrzeć! Tym zdaniem postanowiłam zacząć tą smaczną relację z restauracji La Vinoteque Restauracja otrzymała ode mnie maksymalną końcową Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sommelier Robert Chmielewski (fot. Smak Doskonały) Dzisiejszy wpis nie będzie typowy. Na początku chcę Wam pokazać list Julii do sommeliera: Drogi Sommelierze, Piszę do Ciebie, bo chcę, abyś mi pomógł Zobacz więcej
{{headerMessage}}
postawiła na wino!A pasja połączona z miłość do tego co robimy zawsze zwraca nam tę miłość z naddatkiem.Ola śpiewająco zdała egzaminy kończące drugi poziom międzynarodowego kursu winiarskiego WSET, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kraken Rum Bar jeszcze rok temu był moim ulubionym miejscem z owocami morza w Warszawie (niewiele ich wówczas było a tych z daniami w rozsądnej cenie zwyczajnie brakowało). Na tyle uzależniłam się od Zobacz więcej
Biedronka
Biedronka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apetyty
Kilka zdjeć z podróży

Kilka zdjeć z podróży 63

0
{{headerMessage}}
Jeszcze małe wspomnienie Beskidu Niskiego i Sądeckiego:) W tym drugim zachwyciły nas zupełnie puste, prowadzące przez leśne gęstwiny, szlaki i malownicze pola "upstrzone" stogami siana.W oddali Zobacz więcej
Maria Romańska
Maria Romańska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Figa Smakiem
Ukochane hobby

Ukochane hobby 43

0
{{headerMessage}}
Skoro już wiecie jak wygląda miejsce mojej pracy blogowe i poznaliście 10 moich sekretów, przyszedł czas na 3 dzień wyzwania u Uli. Oczywiście z różnych powodów, m. in. degustacji win gruzińskich i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Panem B. chodzimy na spacery, a po kolacji wypijamy, dla zdrowia oczywiście, po kieliszku czerwonego wina ;) Bardzo często przygotowuję również pyszny koktajl ze spiruliną. Czytaj więcej » Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cebula gotowana bardzo długo staje się niewyobrażalnie słodka, dlatego dodatek wytrawnego wina redukuje w pewnym stopniu jej słodycz. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
śmietankę, dodajemy chili, oregano, sól i pieprz. Zmniejszamy ogień i zostawiamy jeszcze na jakieś 5-8 minut aby śmietanka się zredukowała i sos się zagęścił. Makaron odcedzamy i dodajemy do sosu. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
niepotrzebny) Cebulę pokroić w plasterki Buraki pokroić w słupki Czosnek posiekać b. drobno lub przecisnąć przez praskę Oliwę rozgrzać w rondlu, wrzucić czosnek i cebulę. Dusić na małym gazie aż Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Marmolada morelowa

Marmolada morelowa 368

0
{{headerMessage}}
godzin (lub na całą noc). 2. Stawiamy na niewielkim ogniu i często mieszając, smażymy 20 min. Dodajemy otartą z pomarańczy skórkę, pokrojoną w małe kawałki pomarańczę i smażymy nadal na wolnym ogniu, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mieszamy. Bulion wlewamy stopniowo gdy ryż wchłonie poprzednia porcje bulionu. Trwa to około 15 minut. Zdejmujemy garnek z kuchenki. Dodajemy masło i posypujemy parmezanem i pietruszką, mieszamy i Zobacz więcej