wino z b

Wino to moje słodycze. Wino to moja jedyna używka (kawy nie piję, papierosów nie palę). Wyjątkowych smaków szukam w internecie i sklepach stacjonarnych a do gustu bardzo przypadły mi wine bary, które Zobacz więcej
Trzeci czwartek listopada to bardzo ważny dzień dla wszystkich miłośników wina. Co roku tego właśnie dnia we Francji odbywa się najbardziej znany na świecie festiwal młodego winaBeaujolais Nouveau Zobacz więcej
Wine Bar w Hotelu Bristol w Warszawie ma widok na Trakt Królewski, wystrój zaprojektowaneprzez projektantkę wnętrz Anitę Rosato a za selekcję win odpowiada Robert Mielżyński - znany importer win, Zobacz więcej
Znacie to? - 'A meal without a wine is called breakfast' | 'Posiłek bez wina zwany jest śniadaniem'. W tygodniu, jeżdżąc samochodem, nie mogę sobie pozwolić na takie praktyki. Za to w weekendy wino i Zobacz więcej
O Mielżyński Wine Bar pisałam już wcześniej na blogu - w grudniu zeszłego roku (tutaj) w kontekście spotkania z koleżanką w czasie lanchu. Nie byłam wówczas zachwycona tym co zjadłam ale do "Mielża" Zobacz więcej
Przyjechać do Budapesztu i nie pić węgierskiego wina? O nie nie nie - nie w moim przypadku. Węgierskie wina są zdecydowanie warte uwagi i doskonale wpasowują się w mój gust - przy najmniej te Zobacz więcej
gotowych smakować win ze starego i nowego świata. W Mielżyński Wine Bar główną rolę odgrywabowiem wino - jedzenie jest jedynie dodatkiem do niego. Do Mielżyński Wine Bar wybrałam się ostatnio na Zobacz więcej
Były sobie pigwy trzy.... a konkretnie cztery, które byłam kupiłam jeszcze przed świętami (!!!) z myślą zrobienia konfitury na winie, z dodatkiem Zobacz więcej
Jeśli nie znacie jeszcze tego miejsca musicie koniecznie tam zajrzeć! Tym zdaniem postanowiłam zacząć tą smaczną relację z restauracji La Vinoteque Restauracja otrzymała ode mnie maksymalną końcową Zobacz więcej
Sommelier Robert Chmielewski (fot. Smak Doskonały) Dzisiejszy wpis nie będzie typowy. Na początku chcę Wam pokazać list Julii do sommeliera: Drogi Sommelierze, Piszę do Ciebie, bo chcę, abyś mi pomógł Zobacz więcej
Kraken Rum Bar jeszcze rok temu był moim ulubionym miejscem z owocami morza w Warszawie (niewiele ich wówczas było a tych z daniami w rozsądnej cenie zwyczajnie brakowało). Na tyle uzależniłam się od Zobacz więcej
Biedronka
Biedronka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apetyty
Kilka zdjeć z podróży

Kilka zdjeć z podróży 63

0
Jeszcze małe wspomnienie Beskidu Niskiego i Sądeckiego:) W tym drugim zachwyciły nas zupełnie puste, prowadzące przez leśne gęstwiny, szlaki i malownicze pola "upstrzone" stogami siana.W oddali Zobacz więcej
Maria Romańska
Maria Romańska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Figa S-makiem
Ukochane hobby

Ukochane hobby 43

0
Skoro już wiecie jak wygląda miejsce mojej pracy blogowe i poznaliście 10 moich sekretów, przyszedł czas na 3 dzień wyzwania u Uli. Oczywiście z różnych powodów, m. in. degustacji win gruzińskich i Zobacz więcej
Panem B. chodzimy na spacery, a po kolacji wypijamy, dla zdrowia oczywiście, po kieliszku czerwonego wina ;) Bardzo często przygotowuję również pyszny koktajl ze spiruliną. Czytaj więcej » Zobacz więcej
. To jak, najpierw gotujecie coś ze śliwek, czy od razu ładujecie śliwkową tapetę? Wybierzcie sobie pasujący rozmiar śliwkowej tapety na wrzesień: 1280800 12801024 1366768 1600900 19201080 25601440 Do Zobacz więcej
Cebula gotowana bardzo długo staje się niewyobrażalnie słodka, dlatego dodatek wytrawnego wina redukuje w pewnym stopniu jej słodycz. Zobacz więcej
śmietankę, dodajemy chili, oregano, sól i pieprz. Zmniejszamy ogień i zostawiamy jeszcze na jakieś 5-8 minut aby śmietanka się zredukowała i sos się zagęścił. Makaron odcedzamy i dodajemy do sosu. Zobacz więcej
niepotrzebny) Cebulę pokroić w plasterki Buraki pokroić w słupki Czosnek posiekać b. drobno lub przecisnąć przez praskę Oliwę rozgrzać w rondlu, wrzucić czosnek i cebulę. Dusić na małym gazie aż Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Marmolada morelowa

Marmolada morelowa 366

0
godzin (lub na całą noc). 2. Stawiamy na niewielkim ogniu i często mieszając, smażymy 20 min. Dodajemy otartą z pomarańczy skórkę, pokrojoną w małe kawałki pomarańczę i smażymy nadal na wolnym ogniu, Zobacz więcej
mieszamy. Bulion wlewamy stopniowo gdy ryż wchłonie poprzednia porcje bulionu. Trwa to około 15 minut. Zdejmujemy garnek z kuchenki. Dodajemy masło i posypujemy parmezanem i pietruszką, mieszamy i Zobacz więcej