wino z czereśni

Po wymyciu, osaczeniu i wydrylowaniu miażdżymy je. Nie należy miażdżyć czereśni z pestkami, gdyż wówczas wino może mieć zbyt dużo goryczy. Do wina z czereśni dodajemy drożdże MALAGA SWOJSKI WYRÓB. A o Zobacz więcej
Uwielbiam letnie owocowe zupy, tym razem zrobiłam z soczystych czereśni na półsłodkim winie czerwonym ze szczyptą ognistego pieprzu cayenne ..jaki smak? musicie przekonać się sami, dla mnie poezja! Zobacz więcej
dobrego, białego półsłodkiego lub półwytrawnego wina 160ml syropu z kwiatów czarnego bzu (u mnie kupny, ale domowy też będzie idealny, a nawet lepszy) Dodatkowo: 15g żelatyny 200g czereśni 1-2 Zobacz więcej
czereśnie to moje ulubione owoce wczesnego lata! Zajadam się nimi bez opamiętania i nigdy nie mam dość. I właściwie to żar z nieba zmienił nasze plany. Postanowiliśmy przeczekać w domu do południa, Zobacz więcej
Gabka
Gabka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lubię...
Kilka migawek z podróży

Kilka migawek z podróży 192

0
Lubię... Lubię gotować. Lubię gdy moje potrawy są jednocześnie smaczne i zdrowe. Lubię przyrządzać domowe wersje popularnych produktów. Uwielbiam czekoladę, kokos, czereśnie, cukinię, pomidory, Zobacz więcej
Gabka
Gabka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lubię...
Powidła piernikowe

Powidła piernikowe 546

3
Lubię... Lubię gotować. Lubię gdy moje potrawy są jednocześnie smaczne i zdrowe. Lubię przyrządzać domowe wersje popularnych produktów. Uwielbiam czekoladę, kokos, czereśnie, cukinię, pomidory, Zobacz więcej
kochanyptysiu
kochanyptysiu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wielki apetyt
Imprezowy arbuz

Imprezowy arbuz 83

0
Składniki: arbuz truskawki czereśnie listki świeżej mięty opcjonalnie wino musujące Sposób przygotowania: Z arbuza wycinamy koszyczek.Z miąższu wycinamy ładne kawałki arbuza (użyłam łyżki do robienia Zobacz więcej
Lubię... Lubię gotować. Lubię gdy moje potrawy są jednocześnie smaczne i zdrowe. Lubię przyrządzać domowe wersje popularnych produktów. Uwielbiam czekoladę, kokos, czereśnie, cukinię, pomidory, Zobacz więcej
Polędwiczki to bardzo wdzięczny materiał na obiad. Robią się szybko, są delikatne i smaczne, bardzo dobrze komponują się z owocami. Polędwiczki z winogronami i czereśniami 400g polędwiczek wieprzowych Zobacz więcej
Gładki i bardzo kremowy sorbet z czereśniowy z dodatkiem różowego wina, które nadaje mu doskonałego smaku i nie pozwala całkowicie zamarznąć. Sorbet można przygotować bez maszynki do lodów, ponieważ Zobacz więcej
W ramach współpracy z firmą HanuśZZ otrzymałem super etykiety wykorzystałem je na sok z czereśni Oraz na wino z aroni. Wkrótce dodam przepis na wino "grzaniec aroniowy" gotowy do przyrządzenia Zobacz więcej
pochodzenia charakteryzować się może aromatycznie owocowym lub korzenno-czekoladowym posmakiem. Wino, które miałam okazję próbować wpisywało się w tą pierwszą charakterystykę. Bardzo mocno wyczuwalne Zobacz więcej
super 1 żółtko 2 łyżki cukru 30 ml wina typu wermut 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Mleko wymieszać z jajkiem i cukrem - zagotować, ciągle mieszając. Sałatkę przełożyć - tuż przed podaniem - do lodowej Zobacz więcej
łyżeczki marmolady z czereśni 2 łyżeczki octu z białego wina 1 i 1/2 łyżeczki kremu z octu balsamicznego (lub ocet balsamiczny) pieprz sól Czary: Przygotować vinegret: zmieszać wszystkie składniki. Zobacz więcej
Muffiny z czereśniami Drugi i chyba już niestety ostatni w tym sezonie wypiek z czereśniami, ponieważ w tym roku drzewko niezbyt nam obrodziło, resztę "załatwiły" ulewy. Tata część zgarnął, by zrobić Zobacz więcej
bardzo wiedziałam co zrobić, więc pomieszałam to co miałam w lodówce w dość klasyczny sposób. Delikatna zupa z zielonych szparagów dla 3-4 osób 800g zielonych szparagów, pozbawionych zdrętwiałych Zobacz więcej
risotta to klasyka :ryż plus dodatki, mieszanie i uzupełniania płynu……aż do uzyskania pożądanego ,kremowego efektu. Od chwili ,kiedy poznałam sposób gotowania risotta/ znam dwa/ sprawia mi to wielką Zobacz więcej
SKŁADNIKI: - filet z kurczaka - 300 g - czereśnie - 200 g - białe wino - 80 ml - oliwa - 50 ml - czosnek - 1 ząbek - tabasco - 20 ml - tymianek - 1 szczypta - sól , pieprz Jak wiecie bardzo lubię Zobacz więcej
i porzeczek ( w zimie można użyc mrożonych) - 500ml wody - ok. pół szklanki cukru - 100 ml czerwonego wina - 1 budyń śmietankowy - lody - najlepiej waniliowe ale mogą być tez śmietankowe lub Zobacz więcej