wino z soku z sokownika

Dostałam reklamówkę winogron z działki - nie miałam co z nimi zrobić - oprócz tego, że je podjadałam, ale ile można zjeść kwaśnych winogron. W moim przypadku padło na zrobienie z nich soku. W czasie Zobacz więcej
Z tych winogron to pewnie wino byłoby najlepsze, ale były tak słodkie i tyle ich dostałam, że postanowiłam zrobić sok, którym będzie wspaniałym dodatkiem do herbaty w jesienne i zimowe popołudnia. Nie Zobacz więcej
i… od nowa! Tylko Tata zdawał się być niezmiernie ukontentowany i niezbyt przejęty tym, że stoi przed nim cztery wiadra agrestu „do zrobienia”, a ten z krzaków z naszego ogrodu też wypadałoby zerwać… Zobacz więcej
do ich fermentacji, a wtedy to już tylko produkcja wina, a nie soku pozostanie Sok doprowadzić do wrzenia, przełożyć do słoiczków, zakręcić i odstawić wieczkiem do dołu do wystudzenia. PS. Sok można Zobacz więcej
Anioły w kuchni
Anioły w kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anioły w kuchni
(bez tytułu)

(bez tytułu) 382

0
Kolejny przepisów mojej mamy przekazywanych z matki na córkę. Może mało wyszukany ale sprawdzony i niezawodny pomysł na dodatek do obiadu... Placki z cukini Do ich przygotowania potrzebna jest:) Zobacz więcej
Anioły w kuchni: Nalewki i wina domowe II edycja Anioły w kuchni Przepisy O Nas LisekTomek Portfolio Deep SpaceFotografia ReklamowaFotografia ArtystycznaFotografia Ślubna Recenzje Blog Page Blog Zobacz więcej
dzieciństwa. Moje pierwsze winogrona zasadzili moi Rodzice pod płotem u Dziadków. Owoce były kwaśne a skórki twarde i był na to sposób: wysysałam galaretkowate wnętrze, a skórka zostawała między Zobacz więcej
Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) POMÓŻMY AMELCE WSPÓŁPRACA Print O mnie Wyświetl mój pełny profil Szukaj w tym blogu Ładowanie... Translator Powiadamianie o nowych postach - Follow by Email Zobacz więcej