winogrona czerwone

600 ml wody, a następnie gotowałam całość przez 60 minut. Uzyskany sok przelałam przez gęste sito i dodałam 400 ml wyciągu pektynowego do konfitury. (3 słoiczki po 200 ml) 2 kg czerwonych winogron Zobacz więcej
To miały być zwykłe, duszone żeberka w naturalnym sosie. Od kilku dni mieliśmy na nie ochotę i kiedy wczoraj zobaczyłam w mięsnym sklepie świeże, dorodne płaty nie mogłam się oprzeć. W drodze Zobacz więcej
Składniki (1 porcja): 40g płatków owsianych 300ml mleka 1 płaska łyżeczka budyniu czekoladowego opcjonalnie woda (do rozpuszczenia budyniu) 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka pestek dyni 1 łyżka Zobacz więcej
winogron czerwonych 1/2 szkl cukru 2 szkl wody sok z jednej cytryny 3 goździki 2 cm laski cynamonu 3 łyżeczki cukru waniliowego 0,7 litra wódki 1. Pierwsza część jest jak byśmy sok robili na zimę. Zobacz więcej
cukru ~ 1 szklanka słodkiego, czerwonego wina ~ sok wyciśnięty z połówki cytryny 1 Winogrona obieramy z gałązek i myjemy. Wkładamy do garnka (świetnie sprawdzi się też urządzenie wielofunkcyjne lub Zobacz więcej
Taka suróweczka wspaniale pasuje jak dodatek do obiadu . Zdrowa lekka , mało kalorii. Surówka z czerwonej kapusty i winogron czerwonych składniki 1/2 szt czerwonej kapusta 2 marchewki 15 dag Zobacz więcej
Produkty: sałatka z winogronami i kurczakiem woreczek ryżu podwójna pierś kurczaka duża garść startego żółtego sera 20 czerwonych winogron puszka kukurydzy 3 łyżki majonezu łyżka jogurtu greckiego sól Zobacz więcej
Was? :) Przypominam, że wciąż ważny jest 5% kod rabatowy do sklepu puregreen.pl, w którym możecie kupićnie tylko wyciskarkę, ale też sporozdrowej żywności.Zniżkę otrzymacie wpisując kod„ Zobacz więcej
do czerwonego wina. Camambert, ser pleśniowy, winogrona jasne, ciemne… – wybierzcie to, co lubicie najbardziej, dodajcie orzechy włoskie, posypcie całość pieprzem, polejcie syropem balsamicznym Zobacz więcej
Nie chcąc Was zanudzić, postanowiłam na chwilkę "oderwać" się od tematu makaronów i przyrządzić jakieś inne danie. Pozostaję jednak w klimatach włoskich i proponuję piersi z kurczaka w sosie z chianti Zobacz więcej
właściwości są doceniane od tysiącleci. Nadają się na sok, galaratkę (ze względu na duże ilości pektyn), do sałatek, surówek, ciast, deserów, mięs… i nie tylko. W kuchni znalazły również zastosowanie Zobacz więcej
i winną cieprkością. Taka jest ta kapusta. Korzenna, słodko-wytrawna od dodatku winogron i wina. Śląska modra kapusta, która pojechała na wakacje do Maroka, zakochała się w tamtejszych bazarach Zobacz więcej
! Potrzebujemy: Sporą garść mix'u sałat 10 czerwonych winogron kilka kostek sera pleśniowego (u mnie był to miękki podpuszczkowy ser z niebieską pleśnią - mniam!) Łyżkę oliwy z oliwek Łyżkę octu Zobacz więcej
Sałatka z czerwonymi winogronami, kulkami mozzarelli, sałatą rzymską, pestkami słonecznika i grzankami w sosie miodowo-cytrynowym Lubimy sałatki. Lubimy też sprawdzać nowe kombinacje w sałatkach. Ta, Zobacz więcej
Bardzo dobra surówka obiadowa z białej i czerwonej kapusty z rodzynkami i winogronem. Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami i winogronem składniki 2 łyżki rodzynek 10 kulek winogrono, 1/4 szt Zobacz więcej
Korzenna czerwona kapusta z winogronami i kasztanami Składniki: 1 szklanka kasztanów jadalnych 1 łyżka masła 1 mała lub 1/2 większej czerwonej kapusty 1 czerwona cebula 1/2 szklanki soku z jabłek Zobacz więcej
nie wdzierałby mi się pod kurtkę, wilgoć nie wsiąkałaby we włosy, wichura nie smagałaby mnie po twarzy. Jesień nie właziłaby mi przez nozdrza do środka… Ale urlopu wziąć nie mogę i użerać się z Zobacz więcej