winogrona czerwone

600 ml wody, a następnie gotowałam całość przez 60 minut. Uzyskany sok przelałam przez gęste sito i dodałam 400 ml wyciągu pektynowego do konfitury. (3 słoiczki po 200 ml) 2 kg czerwonych winogron Zobacz więcej
To miały być zwykłe, duszone żeberka w naturalnym sosie. Od kilku dni mieliśmy na nie ochotę i kiedy wczoraj zobaczyłam w mięsnym sklepie świeże, dorodne płaty nie mogłam się oprzeć. W drodze Zobacz więcej
Składniki (1 porcja): 40g płatków owsianych 300ml mleka 1 płaska łyżeczka budyniu czekoladowego opcjonalnie woda (do rozpuszczenia budyniu) 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka pestek dyni 1 łyżka Zobacz więcej
Winogrona to bardzo zdrowe owoce, pomagają nam zwalczać wiele chorób np. zapobiegają miażdżycy, obniżają ciśnienie krwi a nawet pomagają w zwalczaniu komórek nowotworowych. Najwartościowsze są Zobacz więcej
Koniec lata obfituje w dary losu – sąsiadka uszczęśliwiła mnie węgierkami, z których powstały przepyszne powidła, a teść przywiózł własnoręcznie wyhodowane winogrona, które postanowiłam zamienić na Zobacz więcej
Taka suróweczka wspaniale pasuje jak dodatek do obiadu . Zdrowa lekka , mało kalorii. Surówka z czerwonej kapusty i winogron czerwonych składniki 1/2 szt czerwonej kapusta 2 marchewki 15 dag Zobacz więcej
i pieprzem. sałatka z winogronami i kurczakiem sałatka z winogronami i kurczakiem sałatka z winogronami i kurczakiem Źródłem wpisu: Sałatka z kurczakiem, ryżem i czerwonymi winogronami jest: Zobacz więcej
W zasadzie tytuł mówi już sam za siebie. I pewnie nie potrzebowalibyście przepisu, żeby zadziałać;) Ale dla zachęty powiem Wam, że ten sok to wzmocnienie odporności, orzeźwienie i pogromca stresu. Z Zobacz więcej
do czerwonego wina. Camambert, ser pleśniowy, winogrona jasne, ciemne… – wybierzcie to, co lubicie najbardziej, dodajcie orzechy włoskie, posypcie całość pieprzem, polejcie syropem balsamicznym Zobacz więcej
Nie chcąc Was zanudzić, postanowiłam na chwilkę "oderwać" się od tematu makaronów i przyrządzić jakieś inne danie. Pozostaję jednak w klimatach włoskich i proponuję piersi z kurczaka w sosie z chianti Zobacz więcej
właściwości są doceniane od tysiącleci. Nadają się na sok, galaratkę (ze względu na duże ilości pektyn), do sałatek, surówek, ciast, deserów, mięs… i nie tylko. W kuchni znalazły również zastosowanie Zobacz więcej
i winną cieprkością. Taka jest ta kapusta. Korzenna, słodko-wytrawna od dodatku winogron i wina. Śląska modra kapusta, która pojechała na wakacje do Maroka, zakochała się w tamtejszych bazarach Zobacz więcej
! Potrzebujemy: Sporą garść mix'u sałat 10 czerwonych winogron kilka kostek sera pleśniowego (u mnie był to miękki podpuszczkowy ser z niebieską pleśnią - mniam!) Łyżkę oliwy z oliwek Łyżkę octu Zobacz więcej
Sałatka z czerwonymi winogronami, kulkami mozzarelli, sałatą rzymską, pestkami słonecznika i grzankami w sosie miodowo-cytrynowym Lubimy sałatki. Lubimy też sprawdzać nowe kombinacje w sałatkach. Ta, Zobacz więcej
Bardzo dobra surówka obiadowa z białej i czerwonej kapusty z rodzynkami i winogronem. Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami i winogronem składniki 2 łyżki rodzynek 10 kulek winogrono, 1/4 szt Zobacz więcej
Korzenna czerwona kapusta z winogronami i kasztanami Składniki: 1 szklanka kasztanów jadalnych 1 łyżka masła 1 mała lub 1/2 większej czerwonej kapusty 1 czerwona cebula 1/2 szklanki soku z jabłek Zobacz więcej
– surówka przyjemnie łączy w sobie smaki słone, kwaśne i słodkie. Składniki: 250 g kiszonych ogórków (ok. 5 sztuk) 200 g czerwonych winogron (ok. 20 sztuk) 1 niewielka czerwona cebula 3 łyżki Zobacz więcej
nie wdzierałby mi się pod kurtkę, wilgoć nie wsiąkałaby we włosy, wichura nie smagałaby mnie po twarzy. Jesień nie właziłaby mi przez nozdrza do środka… Ale urlopu wziąć nie mogę i użerać się z Zobacz więcej