ulica japońskiej wiśni,niech ci się przyśni co jakiś czas.Ulica japońskiej wiśni,niech się wymyśli w purpurze gwiazd. Agnieszka Osiecka, Ulica japońskiej wiśni, piosenka w wyk. Barbara
Zobacz więcej
Smaku tiramisu opisywac nie ma potrzeby, kazdy zna, większosc lubi. Torciki tego typu widzialam juz na blogach, zatem bez dodatkowych - zbędnych - slow przejde do sedna sprawy. Przepis pochodzi prawie
Zobacz więcej
Składniki: 2kg wiśni -waga bez pestek 1kg cukru 1tabliczka dobrej czekolady gorzkiej 1/2 szkl. zimnego soku 10g pektyny Wykonanie Umyte i wydrylowane wiśnie zasypać cukrem i pozostawić na noc. Rano
Zobacz więcej
bardzo lekka kolacja czyli soczysty mus wiele przyjemności z jedzenia i a jeszcze więcej z fotografowania. lubię robić zdjęcia a tym razem miałam wiele fajnej zabawy kolorem, światłem ....pokażę wam
Zobacz więcej
Wszystkie składniki naleśników wymieszać mikserem na gładką masę. Odstawić na 20 minut. Ciasto nakładać chochlą na patelnię. Smażyć cienkie naleśniki. Z wiśni usunąć pestki. Robić to nad filiżanką,
Zobacz więcej
Jeden przepis, a dwa przysmaki. Sok rewelacyjnie pachnie i smakuje, a wydrylowane wiśnie są doskonałym dodatkiem do wypieków i deserów Ilość: 5 słoików soku (320 ml) oaz 4 słoiki wiśni (320 ml)
Zobacz więcej
Wszyscy znamy grzybki, gruszki czy śliwki w occie jako dodatek do mięs, zwłaszcza do pasztetów. W moim rodzinnym domu marynuje się również inne owoce: winogrona, brzoskwinie, czereśnie, agrest....
Zobacz więcej
Jabłka zapiekane jem najczęściej latem, bo wtedy wszędzie pełno małych jabłuszek, które idealnie się do tego nadają. Dzisiaj dzięki tacie, który udostępnił swoje wiśnie w spirytusie, a także
Zobacz więcej
Konfitury - owoce usmazone w gestym syropie - to wielka specjalnosc kuchni staropolskiej.Konfitury otrzymuje sie przez gotowanie w gestym syropie calych owocow lub duzych ich kawalkow.Owoce w
Zobacz więcej
lato to festiwal owoców okazja do eksperymentów. zdecydowanie preferuję owoce surowe ... mikser to idealne urządzenie, w którym można wyczarować nowe smaki. wystarczy wrzucić garść różnych owoców,
Zobacz więcej
Ktoz z nas nie zna Black Forest Cake- raz sprobowany - pozostaje dlugo w naszej pamieci.Przepis na ten przepyszny torcik wzielam ze strony BERGWELT Südschwarzwald . Skladniki na ciasto: 250gcukier
Zobacz więcej
No rewelacyjne! Juz dawno nie jadlam tak dobrego ciasta drozdzowego. Rzadko spotykany pomysl z podaniem masla i cukru na wierzchu placka sprawia, ze smakuje ono niesamowicie... soczyscie. Musicie
Zobacz więcej
Dziś nie będzie zdjęć! właściwie dziś będzie uprawianie blogowania z gotowanie w tle. Co nie znaczy że od razu będę twaorzyła emo smutnego bloga, z wywlekaniem swoich wszystkich najgorszych sekretów i
Zobacz więcej
Przepis znalazlam w internecie, zmienilam tylko wisnie na czeresnie. Skladniki 200 g margaryny 350 g maki 100 g szkl cukru pudru 2 zoltka 1 lyzka kwasnej smietany 1 plaska lyzeczka proszku Zagniesc
Zobacz więcej
Tak tesknilam za czyms,czego nie jadlam bardzo dawno,,,i pomyslalam wlasnie o zupie owocowej,ktora zawsze wszyscy lubilismy w moim domu rodzinnym. No tak, sentyment swoja droga a realia
Zobacz więcej
Zimą w domowej spiżarni nie może zabraknąć przetworów z wiśni. Wiśnie to idealne owoce do najsmaczniejszych ciast, deserów i napojów. Mój sposób jest bardzo prosty. Wiśnie podgrzewam chwilę z cukrem.
Zobacz więcej
Rewelacyjne w smaku, niebywale chrupiące ciasteczka ryżowe. Smak dzieciństwa mojego męża. Właśnie sobie przypomnieliśmy jakie są pyszne! Robi się je ekspresowo, przygotowanie ciasta jest bardzo
Zobacz więcej
Wisnie. Nie bede ukrywac, ze to nie sa jedne z owocow, ktore uwielbiam. Wiadomo kwasne. Zaczelam je doceniac, gdy .... zobaczylam je we Wloszech po okolo 7 latach, od mojego przyjazdu. Dokladnie 3
Zobacz więcej