wiśnie chutney

malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Chutney z wiśni

Chutney z wiśni 23

0
W moim rodzinnym ogrodzie były dwie czereśnie (no, właściwie półtora, bo jedna malutka) i z tuzin drzew wiśni. Przyznam, większą miłością darzyłam (i darzę) te pierwsze. A wiśnie, cóż, były. A że Zobacz więcej
baaaraneeek
baaaraneeek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ALBA
Chutney z rabarbaru

Chutney z rabarbaru 552

0
Chutney z rabarbaru „Chutney z rabarbaru podobnie jak konfitura z żurawiny będzie doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju serów typu camembert czy pieczonych mięs. W smaku przypomina dość gęsty Zobacz więcej
Hej :) Witajcie po świętach. Zapewne były udane i obfite w pyszne jedzenie :) Mamy dla Was propozycję przekąski świątecznej lub tak jak my ją przygotowaliśmy, bardziej sylwestrowej. Idealne na Zobacz więcej
Wiśnie kojarzą mi się z dzieciństwem. W ogródku mieliśmy 5 drzewek wiśniowych i jedna wielką czereśnie. O ile do dziś uwielbiam słodki smak tych ostatnich, o tyle wiśnie same w sobie zawsze wydawały Zobacz więcej
na wiśniowe przetwory, było również sporo ciast. Największym powodzeniem cieszył się sernik „Black Forest”, który pod różnymi nazwami pojawił się aż trzy razy, w tym także u mnie;) Trochę brakło mi Zobacz więcej
Podsumowanie akcji przetwory 2011 Podsumowanie akcji przetwory 2011 niestety niecałe ponieważ mam nadal kłopoty z komputerem ,ale w miarę możliwości będę uzupełniać wasze wpisy wraz z linkami Zobacz więcej
, że Wam się przyda :) Mam tez do Was prośbę – jeśli macie zapotrzebowanie na jakiś temat lub pomysł na artykuł – zostawcie proszę znak w komentarzu lub wiadomości do mnie – bardzo chętnie rozwinę te Zobacz więcej
nutą. Krem prócz atrakcyjnego smaku miał aksamitną konsystencję, wręcz rozpływał się w ustach. Uzupełniały go wiśnie , które dla mnie są jednym z najlepszych dodatków do czekoladowych deserów. Zobacz więcej
się ograniczyć do kilku owoców i warzyw. Po dzisiejszej wyprawie na pobliski ryneczek, wróciłam do domu między innymi z wiśniami. Już wczoraj pojawiły się u mnie na śniadaniu w formie chutney, a Zobacz więcej
Agata gotuje
Agata gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Agata gotuje
Frużelina wiśniowa

Frużelina wiśniowa 111

0
orzeźwienia. Stary poniemiecki dom z grubymi, kamiennymi ścianami również zapewnia odrobinę chłodu. Można żyć. Oddychać. We Wrocławiu już nie byłam w stanie oddychać, ani nawet myśleć o gotowaniu i Zobacz więcej
przepisów na ogórki małosolne jak również metod co do ich przyrządzania. Nie ściskać, kłaść jaśniejszymi końcówkami do góry, używać gumowych rękawiczek, zalewać zimną wodą, zalewać wodą mineralną, Zobacz więcej
małej ręcznej drylownicy do wiśni, szło ciężko bo większość nie była całkiem dojrzała. Z dojrzałych śliweczek pestki powinny łatwo odchodzić. Cebulę posiekałam drobno, podobnie chili usuwając jednak Zobacz więcej
ze wszystkich stron złote, wyjmujemy je i osuszamy na papierowych ręcznikach. Podajemy z dowolnym sosem i ew. sałatką. Szybkie sosy: 1. Jogurt naturalny + przeciśnięty czosnek + sól i pieprz do smaku Zobacz więcej
zmieniłam proporcje, sposób przygotowania, dałam dużo mniej chrzanu, więcej wiśni, czerwone cebule, doprawiłam też wg własnego uznania. Podaję po zmianach. Składniki (miska sosu): 3 czerwone cebule 3 Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Ciasto z rabarbarem

Ciasto z rabarbarem 122

1
smakiem, zapachem i sporym potencjałem kulinarnym bo można z nich i ciasto zrobić i koktajl i dżem i chutney. Ciasto z rabarbarem to dla mnie szarlotka z rabarbarem, to dla mnie kruche ciasto z Zobacz więcej
Sok i konfitura* Aronię należy po zerwaniu oczyścić, opłukać, osuszyć i zamrozić na minimum kilka dni. Przemrożenie lub dodanie do soku liści wiśni likwiduje goryczkę. 2kg oczyszczonych i Zobacz więcej
Duti
Duti Obserwuj blogaObserwujesz bloga
A na stoliku...
4 x C jak chutney

4 x C jak chutney 134

0
Na pomysł przygotowania bohaterów dzisiejszego wpisu wpadłam przy stole świątecznym – zaserwowanej po mistrzowsku piersi z kaczki kroku nie ustępowała konfitura z żurawiny i jabłek autorstwa cioci N. Zobacz więcej
Nawet Moda na sukces się kończy, ale mój serial przetworowy nadal trwa! W dzisiejszym odcinku jabłka z ogródka moich Rodziców. Nikt nie wie, co to za odmiana, bo Mama (jak większość rzeczy w swoim Zobacz więcej
aparat i w drogę. Co zastałem i jak smakowało? zapraszam… Tak jak na wstępie pisałem oto recenzja po której postanowiłem odwiedzić YetzTu – Ramen Burger w poznańskim Yetztu. Jako że jest to o Zobacz więcej
. Najlepiej odstawić chutney na kilka tygodni, żeby się „przegryzł”, jednak jest gotowy do użycia zaraz po przygotowaniu. Polecam wina: Lamita Syrah Bodega Viñedos Mauricio Lorca Mendoza, Argentyna Zobacz więcej