wiśnio*

wypieki_beaty
wypieki_beaty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wypieki Beaty
Wiśnie, wiśnie :)

Wiśnie, wiśnie :) 6927

3
{{headerMessage}}
Nadszedł sezon na wiśnie i widzę ogromne poruszenie na blogu, a szczególnie dużą popularnością cieszy się przepis na ciasto czekoladowe z wiśniami Sama je upiekłam ostatnio i przy tej okazji zrobiłam Zobacz więcej
asiczka
asiczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Niebanalne Smaki
Wiśnie

Wiśnie 3941

1
{{headerMessage}}
Kruche wiśniowe Polecam ten przepis na chłodne jesienne wieczory , sama konfitura z wiśni mojego pomysł jest mocno rozgrzewająca. Podczas gotowania wiśni trzeba odsączyć z nich sok , świetnie nadaje Zobacz więcej
qd00qd
qd00qd Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinarki
Maliny + wiśnie

Maliny + wiśnie 393

0
{{headerMessage}}
This Page has moved to a new address: KULINARKI: Maliny + wiśnie Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service Zobacz więcej
{{headerMessage}}
#jogurtowa* wiśniowa owsianka, podana z domowym masłem orzechowym, wiśniami i morelami# *po ugotowaniu owsianki odstawiłam ją na kilka minut, później wmieszałam jogurt naturalny Zobacz więcej
kubeksmakowy
kubeksmakowy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
płatki owsiane
Krwawe wiśnie

Krwawe wiśnie 71

0
{{headerMessage}}
Kokosowa owsianka z bananem, wiśniami i gorzką czekoladą Połączenie po prostu niesamowite. Wiśnie i kokos - sztos. Wiśnie i czekolada? Kocham. Banan i czekolada to klasyka. Od a do z - omnom. ** (v) Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Wiśnie drylowane

Wiśnie drylowane 393

0
{{headerMessage}}
Był dżem wiśniowy..a tym razem są wiśnie drylowane..idealne np.pączków. 1 kg wiśni 0,5 kg cukru Wiśnie wydrylować, przełożyć do garnka, zasypać cukrem.Odstawić na około godzinę, by puściły sok.Po tym Zobacz więcej
agacior
agacior Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Agata dietetycznie ;)
czekolada & wiśnia

czekolada & wiśnia 334

1
{{headerMessage}}
owsianka czekoladowo-wiśniowa składniki: 2łyżki płatków owsianych górskich łyżka otrąb pszennych łyżka otrąb owsianych pół łyżki zarodków pszennych szklanka wody łyżeczka siemienia lnianego szklanka Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Wiśnie drylowane

Wiśnie drylowane 4192

4
{{headerMessage}}
W spiżarni nie może zabraknąć przetworów z wiśni. Z pewnością przydadzą się do ciast i deserów. Składniki: -6 kg wiśni ( po wydrylowaniu pozostanie ok. 5 kg ) -2 kg cukru Wiśnie płuczemy i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wiśnie bardzo lubię, szczególnie w połączeniu z czekoladą. Zrobiłam zapasik na zimę z 5 kilogramów. Z dodatkiem likieru Amaretto smakują bosko. Wykorzystam je jako dodatek do ciast, deserów, Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Suszone wiśnie

Suszone wiśnie 325

0
{{headerMessage}}
Czytaliście "Dzieci z Bullerbyn"? Właśnie z tej książki zaczerpnęłam pomysł suszenia wiśni. I...są świetne, kwaśne, elastyczne, cudowne do owsianki, świątecznego keksa, murzynka, tortu czekoladowego. Zobacz więcej
W garach u Gosi
W garach u Gosi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W garach u Gosi
Wiśnie deserowe

Wiśnie deserowe 49

3
{{headerMessage}}
Błyszczące, jędrne wiśnie do deserów, gofrów, tostów a przy okazji pyszny sok. Składniki: 3 kg wiśni 3 kg cukru Wykonanie: Wiśnie wydrylować, zasypać połową ilości cukru, zostawić najlepiej przez noc Zobacz więcej
precelia
precelia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wyspasmaku.blog.pl
Wiśnie kandyzowane

Wiśnie kandyzowane 10730

3
{{headerMessage}}
Dostałam wiśnie. Ponieważ kompotów mam już dosyć szukałam pomysłu jak inaczej je przetworzyć i znalazłam przepis na te wspaniałe wiśnie na stronie www.cincin.cc. Robi się je przez 4 dni. Oprócz wiśni Zobacz więcej
dorota.w
dorota.w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
daktyle w czekoladzie
Słodka wiśnia

Słodka wiśnia 2182

1
{{headerMessage}}
Pyszne ciasto z wiśniami w roli głównej :) Na kruchym cieście zapieczone są wiśnie przykryte słodką bezą. Prosty i baaardzo pyszny wypiek :) Kruche ciasto: 150 g mąki 100 g masła 50 g cukru 3 Zobacz więcej
gatita
gatita Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne przygody Gatity
Suszone wiśnie

Suszone wiśnie 840

2
{{headerMessage}}
Lato w pełni, więc pora zabrać się za przetwory ! Nie suszyłam do tej pory nigdy wiśni, raczej zamykałam je w słoiku, wydrylowane, zasypane 2 łyżkami cukru. W takiej postaci są idealne jako dodatek do Zobacz więcej
Mada
Mada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MadaWKuchni
Wiśnie kandyzowane

Wiśnie kandyzowane 6564

2
{{headerMessage}}
Postanowiłyśmy z Mamą w tym roku poeksperymentować i zamiast wiśni w alkoholu, przygotowałyśmy wiśnie kandyzowane. Do deserów, ciast, keksa bożonarodzeniowego, tortu urodzinowego i innych słodkości Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto wiśniami Witajcie Dziś zapraszam Was na ciasto wiśniami, ale ten przepis jest uniwersalny, bo nadają się do niego wszystkie owoce w tym te mrożone Składniki: 6 jajek, 3/4 szklanki cukru, 150ml Zobacz więcej
Apetyt Smaku
Apetyt Smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apetyt Smaku
Wiśnie Kandyzowane

Wiśnie Kandyzowane 4948

2
{{headerMessage}}
Przepyszne, kandyzowane, suszone wiśnie. Są słodkie, ale i kwaskowate. Wspaniały dodatek do wielu, wielu wypieków i nie tylko (m. in. do serników, babek, czarnego lasu, deserów z czekoladą, lodów, Zobacz więcej
chochlik-reims
chochlik-reims Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje małe przyjemności
Pijana wiśnia

Pijana wiśnia 8635

3
{{headerMessage}}
Lekkie ciasto kakaowe przełożone lekką masą na bazie serka mascarpone z wiśniami z nalewki. Powstało w wyniku modyfikacji ciasta, które przygotowywane było w domu z ciężkim kremem kokosowym. Nie Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
kandyzowane wiśnie

kandyzowane wiśnie 1210

2
{{headerMessage}}
Wiśnie czarne przesypywane cukrem Do funta wybranych wisien bierze się funt i pół cukru miałkiego, a wiśnie ułożone w szerokim porcelanowym lub fajansowem naczyniu, przesypuje się tym cukrem, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przepis wyszperałam tu 2kg wiśni 1,5 kg cukru Wiśnie drylujemy i zasypujemy cukrem, następnie pozostawiamy na noc by puściły sok ( maksymalnie na 24h, by nie zaczęły fermentować- wszystko zależy od Zobacz więcej