właściwości pigwy

Na filmie poniżej znajdziesz przepis na doskonałą nalewkę z pigwy. Nalewka z pigwy to doskonały trunek na chłodne zimowe wieczory. Rozgrzeje, a jej doskonały smak pozwoli nam na chwilę przyjemności. Zobacz więcej
O dobroczynnych właściwościach zielonej herbaty można pisać wiele. Jedno jest pewne, zielona herbata odpowiednio zaparzona zarówno w swojej czystej postaci jak i w ciekawych kompozycjach smakowych Zobacz więcej
Późną jesienią jako dodatek do obiadu polecam lekko chrupiącą, dielikatną i bogatą w antocyjany ( o właściwościach przeciwutleniających), witaminy : E, C oraz beta-karoten czerwoną kapustę. Duszona w Zobacz więcej
Proponuję bardzo smaczny i gęsty koktajl oczyszczający. Pyszny to jasne jak słońce , ale co najważniejsze- działa wspaniale na nasze wnętrze. Składniki 2 buraki upieczone w folii w piekarniku 2 duże Zobacz więcej
nie pochorowałyśmy się po takiej mieszance. To pewnie zasługa nalewki z pigwy, która ma lecznicze właściwości ;) I to pewnie przez nią Izka zapomniała prezentu. No więc czeka sobie na parapecie i Zobacz więcej
Każdy zna ten owoc, ale nie każdy wie co można z nim zrobić... na pewno nie jeść na surowo ;) Choć pierwotnie pigwa pochodzi z obszarów Azji, to jednak ze względu na jej cenne dla zdrowia właściwości Zobacz więcej
6niebo
6niebo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
szóste niebo
nalewka z pigwy

nalewka z pigwy 1383

0
Pigwówka :) Od kilku lat miałam ochotę na jej przygotowanie, specjalnie nawet posadziłam sobie w ogródku dwa krzaczki pigwowca. Niestety, dotąd jeszcze, konsekwentnie żaden nie owocował. Jesienią Zobacz więcej
Pigwa i pigwowiec to bardzo niedoceniane w Polsce owoce, a szkoda, bo są naprawdę pyszne i zdrowe. Owoce te są pełne cennych dla organizmu witamin i składników mineralnych. Nie bez powodu już od Zobacz więcej
Upichcona Agnieszka
Upichcona Agnieszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Upichcona
Konfitura z pigwy

Konfitura z pigwy 1328

0
Przyszedł czas i na pigwę, w pierwszej kolejności konfitura. Z uwagi na właściwości tych owoców, bogactwo składników mineralnych, witamin z grupy B oraz C i zawartość pektyn (substancji dzięki, której Zobacz więcej
NALEWKA Z PIGWY Nalewka z pigwy jest doskonałym rozgrzewającym napitkiem na chłodne zimowe wieczory . Sama pigwa nie nadaje się do jedzenia na surowo , jest za to idealnym owocem do przetwarzania , Zobacz więcej
Nie ma chyba lepszego sposobu na wykorzystanie pigwy niż przygotowanie z niej nalewki.Wie o tym każdy, kto taką nalewkę smakował ;) Zatem powstała … jak pachnie… i jak smakuje… Zresztą spróbujcie Zobacz więcej
Składniki : 1 kg dojrzałych owoców pigwy 1 kg cukru 1 l czystej wódki 40 % 1 l spirytusu 70 % Sposób wykonania : Dojrzałe, prawie przejrzałe owoce pigwy umyj, usuń nasiona, pokrój w plastry. Wrzuć do Zobacz więcej
ola.dedio
ola.dedio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ola-w-kuchni
Pigwa do herbaty

Pigwa do herbaty 328

4
Pigwa nazywana jest polską cytryną, a to ze względu na zawartość w niej witaminy C. Dzięki tej witaminie wzmacnia odporność. Ponadto zawiera pektyny, które cechują się właściwościami żelującymi. Pigwa Zobacz więcej
Mięta to bardzo wszechstronne zioło, używane zarówno do dań na słodko, jak i na słono. Ma też dobre działanie na nasze zdrowie. Napary z mięty pomagają na trawienie oraz przy dolegliwościach Zobacz więcej
Nic tak nie działa w mroźne zimowe wieczory jak domowa nalewka z pigwy :). Owoce pigwy posiadają ogromne bogactwo składników mineralnych, magnez, fosfor, wapń, potas, żelazo, miedź, siarkę oraz Zobacz więcej
Witajcie :) Czas leci nieubłaganie, dopiero co były wakacje, a już mamy pierwszy weekend października. Dla nas oznacza to jedno - prawdziwie jesienne wieczory. A jeśli można zrobić coś by sobie je Zobacz więcej
. Firma posiada także nowoczesne suszarnie owocowe, ma dużą wiedzę na temat leczniczych właściwości roslin i tworzy herbaty służące zdrowiu i dobremu samopoczuciu. W takie chłodne jesienno - zimowe Zobacz więcej
Kuchnia w Formie
Kuchnia w Formie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia w Formie
Pigwa do herbaty

Pigwa do herbaty 10691

1
Gdy zostałam obdarowana dużą siatką pigwy, zastanawiałam się co z nią zrobić. Koleżanka zachwalała mi pigwę do herbaty swojej mamy. Niestety nie potrafiła podać mi przepisu. Myślałam, że ma na myśli Zobacz więcej
organizm. W dzisiejszych czasach, przy szybkim tempie życia, złej diecie powinniśmy w naszej kuchni używać jak najwięcej naturalnych produktów, które neutralizują złe skutki „cywilizacji”. Specjalnie Zobacz więcej
U nas, z powodu choroby, kuchnia zamknięta. Ale wiem, że 200 km od Krakowa mój tata warzy swoją pigwówkę. Gdy ostatnio byłam w domu zrobiłam jej zdjęcia, a przypomniało mi się o niej gdy poszukiwałam Zobacz więcej