włosk

ZOBACZ TAKŻE:

joanne.stefaniak
joanne.stefaniak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
piekarz-kucharz-garkotłuk
Beza włoska

Beza włoska 37

Należę do pokolenia, które zachwycało się smakiem batoników czekoladopodobnych, różowych landrynek, ciepłych lodów i oranżady w proszku (oczywiście wyjadało się ją palcem prostoz torebki ) Ciepłe lody Zobacz więcej
MonikaSmakoszka
MonikaSmakoszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Różne smaki w kuchni
Włoska babka

Włoska babka 19

Nazwa może zmylić, a są to najzwyklejsze drożdżówki . Nie są za słodkie , takie w sam raz jako przegryzka podczas majowych pikników. Bułeczki są niezwykle mięciutkie, nadzienie jest pyszne , daje taki Zobacz więcej
nutristrefa
nutristrefa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
NutriStrefa
Ryba po włosku

Ryba po włosku 18

Dziś mam dla Was przepis na rybę. Ryby są cennym źródłem białka, witaminy D3 i kwasów omega3. Badania przeprowadzone na Polakach dowodzą, że statystyczny Polak zjada rocznie mniej niż 12 kg ryb, a Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
To co kocham
Pizza włoska

Pizza włoska 33

Unas wdomu nie tylko ja zajmuję się kuchnią. Czasami zdarza się, żemłody Sławek czyli Młody ma wenę ipostanawia nas uraczyć kulinarną ucztą. Tak też było ztą pizzą, którą przygotował według Zobacz więcej
Przepis na szybki chleb włoski. Szybki w przygotowaniu, szybki w pieczeniu czego chcieć więcej. tak naprawdę nawet na śniadanie możemy go upiec wstając godzinę wcześniej niż reszta rodziny;)Przepis Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Limonkowy
BEZA WŁOSKA

BEZA WŁOSKA 4862

To stabilna, gęsta beza, wykorzystywana często do dekoracji tart, tortów, ciasteczek. Smakiem przypomina ciepłe lody. Jest bardzo słodka i delikatna. BEZA WŁOSKA Składniki: 4 białka 250 g cukru 50 ml Zobacz więcej
leonard300
leonard300 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pychotka blog kulinarny
Pizza włoska

Pizza włoska 48

Miałem okazję wypróbować mąkę na pizze włoską typ 00 z Młyny Stoisław . Pierwszy raz miałem do czynienia tego typu mąką ku mojemu zaskoczeniu jednak jest wielka różnica odnośnie jakości i wykonaniu Zobacz więcej
panipanidomu
panipanidomu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pan i Pani domu
Koper włoski

Koper włoski 3313

Koper włoski (potocznie nazywany „Fenkuł” lub „Finokio”) jest bardzo docenianym przez wielu kucharzy na świecie warzywem, niestety w Polsce jego stosowanie nie jest tak bardzo powszechne. Szkoda! Bo Zobacz więcej
lovelykate00
lovelykate00 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Amatorsko, ale z pasją :)
Po włosku

Po włosku 251

Kiedyś oglądałam przez przypadek w telewizji program Ewy Wachowicz. Robiła akurat wołowinę po Toskańsku. W tym samym odcinku, przyrządzała także włoskie ciastka - cantuccini. I to właśnie je dziś Zobacz więcej
aleglodomorek
aleglodomorek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
aleglodomorek
Po włosku

Po włosku 217

Dawno nie było nic z serii spotkań przy stole, dlatego gdy tylko nadarzyła się okazja, postanowiłam ją wykorzystać. Postawiłam na kuchnię włoską, bo jest szybka, smaczna i akurat miałam na nią Zobacz więcej
Merid
Merid Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z notatnika domorosłej kucharki
Z włoska

Z włoska 88

Posted on środa, 7 września 2011 20:55 | By: Merid Category: Coś słodkiego , Kuchnia włoska - Ciastka? - Ciastka. - Z migdałami? - No tak. - Ale twarde… Ale dobre… Tylko herbaty trzeba. Cantuccini. Zobacz więcej
Kevin
Kevin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Grejpfrut's world
PO WŁOSKU

PO WŁOSKU 44

Hej. Dzisiaj przygotowałem danie o korę poprosił mnie kolega ;) Po tym jak spróbował moje cannelloni poprosił mnie o coś podobnego, a ja na to że może lasagne? A o że super by było. A więc dzisiaj Zobacz więcej
parpar
parpar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
gdy jedzenie staje się wyzwaniem
po włosku.

po włosku. 106

Magii świąt nie czuję. Chłodno wiatr w sercu wieje. To nic, wytrwać warto, wyczekiwać słońca mi trzeba. *** Czy można przenieść idee z papieru do rzeczywistości? warzywa po "włosku"+ ser typu Zobacz więcej
Dzisiaj to co najczęściej wybieramy na obiad czyli kurczak we wrześniowym numerze " Moje Gotowanie " ukazał się świetny przepis na kurczaka w stylu włoskim z grzybami , pomidorami i oliwkami ma on Zobacz więcej
Agta_St
Agta_St Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Petit Cuisson
Po włosku

Po włosku 92

Uwielbiam włoską kuchnię, a przede wszystkim makarony, które mogłabym jeść bez końca. Można je przygotować na niezliczoną ilość sposobów. Jednak tym, który lubię najbardziej jest lasagne. Szczególnie Zobacz więcej
JaKama
JaKama Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zapachy z kuchni Kamy
włoski raj

włoski raj 286

...pomiędzy koszeniem, grabieniem, sadzeniem, podlewaniem.. leniuchowaniem na kocyku... podjadamy delikatne, puszyste, śmietankowe, czekoladowe i orzechowe.... Biszkopt, przepisTUTAJ , kroimy na 2 Zobacz więcej
Znacie zapewne babeczki z cukierni pokryte białą kremową pianką, która jest lekko podpalana na brzegach. Tak, to białe to właśnie jest beza włoska. Aby ją zrobić nie trzeba być dyplomowanym Zobacz więcej
Smakować
Smakować Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakować
Włoska Baba'

Włoska Baba' 206

Kolejne wspomnienie z wakacji. Włoska Baba'. Tak akcent na ostatnią samogłoskę. Wspomina o niej Tessa Capponi-Borawska w październikowej Kuchni. Te, które ja jadłam w Neapolu były w kształcie rożka Zobacz więcej
Listonic
Listonic Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Listonic
Bosko bo włosko

Bosko bo włosko 50

Zapraszamy na http://bosko-bo-wlosko.blogspot.com/ Polecamy Migdałowo-Cynamonowe Muffiny: 150 g mąki, 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu, 100 g mielonych migdałów, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka Zobacz więcej
Babka na schwał , tak bym ją opisała.Warta grzechu upieczenia.Prosta , lecz pelna aromatu i smaku masy budyniowej.Zapraszam!. 6 jajek 3/4 szkl.cukru 1 i 1/4 szkl.maki krupczatki 2 łyżeczki proszku do Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: