włoska beza

joanne.stefaniak
joanne.stefaniak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
piekarz-kucharz-garkotłuk
Beza włoska

Beza włoska 90

Należę do pokolenia, które zachwycało się smakiem batoników czekoladopodobnych, różowych landrynek, ciepłych lodów i oranżady w proszku (oczywiście wyjadało się ją palcem prostoz torebki ) Ciepłe lody Zobacz więcej
1 czerwca to świetna okazja do przygotowania i pałaszowania ulubionych słodkości pod pretekstem celebracji Dnia Dziecka. Oficjalnie wznosimy się na wyżyny cukierniczych możliwości dla Zobacz więcej
W języku włoskim słowo „minestrone” odnosi się do bardzo gęstych, sycących, gulaszowych zup. Nie ma jednego, uniwersalnego przepisu na Minestrone, a składniki w niej użyte zależne są od regionu czy Zobacz więcej
Wcale nie miałam zamiaru w tym roku używać truskawek do wypieków. Nawet nie bardzo miałam ochotę na delektowanie się nimi na surowo - jak to zwykle w moim zwyczaju było. Zwykle w drodze na działkę Zobacz więcej
Dziś, wraz z babeczkami słów kilka o moim pierwszym razie ;) A nawet o dwóch... Pierwszy dotyczy palnika, który udało się wygrać, a na który polowałam od dłuższego czasu, drugi o bezie włoskiej, Zobacz więcej
Wielkimi krokami zbliża się jesień, a co za tym idzie zbliża się też sezon na pyszne dynie. Jak wiecie wykorzystuję je nie tylko do genialnych, rozgrzewających obiadów, ale też do deserów! Ciasta Zobacz więcej
OstraNaSłodko
OstraNaSłodko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ostra Na Słodko
IDEALNA BEZA WŁOSKA

IDEALNA BEZA WŁOSKA 196

Kochani, bardzo często pytanie mnie w wiadomościach jak zrobić bezę włoską. Idealną bezę włoską. Przygotowałam dla Was zbiór porad i informacji, które mam nadzieję pomogą Wam w jej przygotowaniu, a od Zobacz więcej
Ulix
Ulix Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Fan of cooking
Tarta cytrynowa z bezą włoską

Tarta cytrynowa z bezą włoską 36

Od ostatniego postuminęłosporo czasu ale dzisiaj wracam do Was z pyszną tartą. Nie myślcie że w tym czasiepróżnowałam:) Cały czas testuje przepisy, czasem zanim uda mi się uzyskać pożądany efekt i Zobacz więcej
Żeby zacząć gotować po włosku niezbędnych jest kilka składników. Wybraliśmy dla ciebie te które będą najczęściej pojawiać się w naszych przepisach. Oto nasza lista „must have”. Bez poniższego Zobacz więcej
Upały nadal nie odpuszczają, trzeba sobie zatem radzić jak się tylko da. Dziś klasyczny włoski przepis na kawę idealną na upały. Oryginalnie Caffè Shakerato to nic innego jak mocne espresso wymieszane Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Limonkowy
BEZA WŁOSKA

BEZA WŁOSKA 4876

To stabilna, gęsta beza, wykorzystywana często do dekoracji tart, tortów, ciasteczek. Smakiem przypomina ciepłe lody. Jest bardzo słodka i delikatna. BEZA WŁOSKA Składniki: 4 białka 250 g cukru 50 ml Zobacz więcej
Tarta cytrynowa z bezą włoską - Leniwa Niedziela Leniwa niedziela O mnie Współpraca Kontakt Polski English Kuchnia Ogród Lifestyle Dom Uroda Podróże Styl DIY Fotografia KuchniaMarzec 17, 2017Marzec Zobacz więcej
Tarta z włoską bezą na mąkach bezglutenowych. Mąki tezglutenowe bardzo dobrze spisują sie w kruchych ciastach. Do tart - pszennych- najlepsze są mąki z niską zawartoscią glutenu, aby ciasto było Zobacz więcej
Sir'Nick
Sir'Nick Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sir'Nick
Tarta cytrynowa z bezą włoską

Tarta cytrynowa z bezą włoską 41

Czekając z utęsknieniem na wiosnę i ciepło próbuję oszukać świat i część tego ciepła przenieść na stół, chociaż na dworze jeszcze pogoda sweterkowo/szalikowa. A z czym kojarzy się słońce i ciepło jak Zobacz więcej
Moja przyjaciółka Oliwka przywiozła mi ostatnio całą, wielką siatę aronii z własnego ogrodu. Część wykorzystałam do zrobienia pysznych dżemów,upiekłam genialne ciasto kokosowe, a resztę wykorzystuję Zobacz więcej
W Szczecinie wreszcie wyszło słońce, a termometr pokazał przyjemne 17 stopni celsjusza. Taka pogoda sprzyja lekkim i orzeźwiającym wypiekom, na które zupełnie straciłam ochotę podczas ostatnich Zobacz więcej
Niesamowite mazurki o smaku migdałowo-cytrynowym na kruchym spodzie. Mazurki są orzeźwiające, a wierzch z bezy włoskiej dodaje całości słodyczy. Według polskiej tradycji powinny być podawane na Zobacz więcej
Tarty to ciasta składające się z ciasta kruchego, drożdżowego lub francuskiego oraz nadzienia, słodkiego lub wytrawnego. Lubiane przez większość, głównie dlatego, że są łatwe i szybkie w Zobacz więcej
Do tego sernika dobierali mi się, gdy ten był jeszcze gorący. I takiego do kroiłam, mimo, że miałam czekać aż spokojnie dojdzie mi w wyłączonym piecu. Wtedy zostałby już bez bezowej pianki… Ideą, Zobacz więcej
Zainspirowana konkursem z Lusette na portalu Durszlak.pl postanowiłam stworzyć deser, jakiego tu jeszcze nigdy nie było! http://lusette.pl/ Prawdą jest, że najlepsze pomysły przychodzą do głowy Zobacz więcej