włoskie ciastka

Składniki: 30 dag mąki 10 dag tłuszczu 1 całe jajko 1 żółtko 10 dag cukru pudru (CUKIER KRÓLEWSKI) 1 op. cukru wanilinowego 0,5 paczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 5 dag zmielonych na drobno Zobacz więcej
Szukając przepisów na typowe włoskie ciasteczka natrafiłam na kilka receptur na migdałowe zgrabne kuleczki. No cóż, nie wyszły zgrabne kuleczki, a ciastka nie wyglądają jak ze zdjęć dołączonych do Zobacz więcej
Jeślimabyćszybko i smacznie i czekoladowo iżebymożnazabraćzesobą do parku to tylko ciastka.Czekoladowe z orzechemwłoskim,smaczne ,zostało jedno,ale zdjeciasą.Przepis tutaj: (plus 2 łyżki kakao i Zobacz więcej
Kwiec. 22 '13 Francuskie ciastka z włoskim nadzieniem Witam! Dziś przepis na szybką i pyszną przekąskę. Pomieszanie z poplątaniem, łączymy smaki Francji i Włoszech :)Ciasto francuskie ma tę zaletę, Zobacz więcej
Masz ochotę na delikatne ciasteczka orzechowe do popołudniowej kawy? Kawa rozpuszczalna w składnikach jest mało wyczuwalna, za to bardzo podnosi smak ciastek. Idealna kompozycja smakowa! Od kiedy Zobacz więcej
rzadko, natomiast to, czego mam pod dostatkiem to orzechy włoskie. Z jednej strony użycie masła z innych orzechów na pewno mocno zmienia smak ciastek z drugiej natomiast nie powinno mieć większego Zobacz więcej
Przyszła pora na jakiś przepis z kuchni Lidla. Tym razem z okazji upału postanowiłam zrobić dwa desery. Dzisiaj będą to ciasteczka. Są bardzo podobne do tych ciastek czekoladowych, które robiłam Zobacz więcej
Obłędne. Najlepsze jakie ostatnio jadłam. Ale od początku, zainspirował mnie przepis na ciasteczka owsiane Virdianki z Czekoladowego kota, ale nie miałam ochoty na rodzynki i ciastka ucierane. W Zobacz więcej
Składniki: kruchy spód: 2 szklanki mąki pszennej szklanki cukru pudru 200g masła masa orzechowo-karmelowa: 400g (1 puszka) mleka zagęszczonego niesłodzonego szklanki śmietanki 30% 1 łyżeczka Zobacz więcej
Gdzieś pomiędzy świątecznym szaleństwem, które czuje że się coraz bardziej rozpędza mam dla Was przepis na wytrawne ciastka z kiełbasą i nasionami kopru włoskiego. Do środka wskoczyła jeszcze Zobacz więcej
Zawsze tak jest, że kiedy postanawiam sobie, że chce się odchudzić to mam ochotę na słodkie. Też tak macie? Dobrze, nie jestem odosobniona i dobrze, bo mam dla Was alternatywę w postaci ciastek Zobacz więcej
robić ciasto francuskie nie będą tak szybkie w przygotowaniu, ale jeśli użyjecie gotowego ciasta ze sklepu, jak ja, to tylko chwilka i na stole zagoszczą pyszne i chrupiące ciasteczka. Mają ciekawy Zobacz więcej
Takie ciastka można jeść przez tydzień, bo doskonale zachowują świeżość. Zawierają moje ukochane włoskie orzechy i syrop z buraków, który ma wspaniały, karmelowy smak… Jeśli chcemy popełnić kulinarny Zobacz więcej
kolejny perfum, czy krem. Składniki na 25 szt. ciasteczek: 140 g mąki tortowej 100 g płatków owsianych łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 100 g masła 80 g brązowego cukru 1 jajko 1 cukier Zobacz więcej
Znów owsianeciasteczka. Przepraszam Was zpowielanieprzepisu, ale do tych ciastek mamy słabośćodniedawna. Robiłam wiele razy różne tego typu słodkości, ale nigdy nie cieszyły się szczególnym Zobacz więcej
zbędnego cukru), lekko kwaskowaty zamiennik czekolady. Śrutą można sobie posypać lody, deser a nawet dodać ją do ciasteczek. Tak też zrobiła Joy, i to był strzał w dziesiątkę. Te okrągłe smakołyki, Zobacz więcej
u Marzeny... W każdym razie - już następnego dnia mogłam się nimi... yyy... obżerać. Tak, dosłownie, bo ciasteczka są takie pyszne, że ciężko przystopować na 2 - czy 5. W moim przypadku (wstyd się Zobacz więcej
Już od dawna nie kusiłam słodyczami. Najwyższy czas to zmienić, więc częstuję Was moimi ukochanymi ciastkami biscotti. Uwielbiam je ponad wszelką miarę i pochłaniam w ilościach hurtowych, najczęściej Zobacz więcej
Są proste do zrobienia, świetnie nadają się do przechowania (należy je trzymać szczelnie zamknięte) i są bardzo smaczne. Cantucci- znane także jakocantuccini,to dwukrotnie pieczone, twarde i chrupiące Zobacz więcej
, a do herbaty - ciasteczka. Te zauroczyły mnie niezmiernie - proste, a jednak mają w sobie coś takiego...intrygującego. Cukier trzcinowy i golden syrup nadały im iście karmelowy charakter, dzięki tym Zobacz więcej