Przepis na włoskie paluszki

Grissini - włoskie paluszki / Grissini - italian breadsticks Jakiś czas temu przypadkiem natrafiłam na przepis na włoskie paluszki grissini. Zapałałam nieprzemożoną chęcią zrobienia ich we własnej Zobacz więcej
" Jak na razie najlepsze jakie jadłam! Grissini- Włoskie paluszki robione z ciasta chlebowego, wzbogacone o dodatek oliwy z oliwek oraz masła.Długie, chrupiące idealnie słone. Autorem przepisu jest Zobacz więcej
Włoskie paluszki, czyli paluszki 100 razy lepsze niż kupne :) Idealna przekąska do piwa, ale i nie tylko! Sprawdzą się na pikniku, podczas filmu oraz przy każdej innej scenerii i okazji :) Na prawdę Zobacz więcej
"Pierwszy wolny dzień od dawna, w końcu mogę do południa wylegiwać się w łóżku, a po południu wolny czas spędzić w kuchni. Bardzo się z tego cieszę, bo będę mogła wykorzystać nowe piękne kokilki. Zobacz więcej
Cześć! Dziś mam dla Was przepis na chrupiące włoskie paluszki z ciasta drożdżowego. Są idealne jako dodatek do zup, sałatek, dipów lub po prostu same bez żadnych dodatków. Wykonanie ich jest bardzo Zobacz więcej
To pyszne paluszki, zwane również grissini. Włoska przekąska przed i podczas posiłku. Na paluszki zawija się szynkę parmeńską. Te paluszki są idealne do wszystkiego! Składniki na ok. 35 sztuk -350 g Zobacz więcej
We włoskiej kuchni kocham przede wszystkim prostotę – jeśli masz mąkę, oliwę, zioła, jajka i drożdże to jesteś w stanie przygotować wiele pyszności i to dość szybko. Paluszki Grissini są przepyszne Zobacz więcej
Apetyt Smaku
Apetyt Smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Apetyt Smaku
Grissini- Włoskie Paluszki

Grissini- Włoskie Paluszki 134

Oto moja kolejna miłość- grissini! Zakochałam się w nich od pierwszego kęsa. Są niezwykle chrupiące, aromatyczne i ten piękny kształt! Nic dodać nic ująć. Ponadto smakują dokładnie tak samo jak te, Zobacz więcej
Nie wiem, czy już się Wam chwaliłam, że dostałam od mojego brata cudną książkę pt. „Chleb techniki wypieku, przepisy, wskazówki”. Jak tylko mam chwilkę wolnego czasu ( najczęściej w weekend) sięgam do Zobacz więcej
Paluszki grissini lubię chyba od zawsze, mają piękny aromat, są chrupiące i wspaniale nadają się na szybką przekąskę. Ich historia zaczęła się we Włoszech, gdzie często podawane są z szynką parmeńską Zobacz więcej
slodkoostre
slodkoostre Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słodko Ostre
WŁOSKIE PALUSZKI GRISSINI

WŁOSKIE PALUSZKI GRISSINI 210

Gdyby ktoś jeszcze jakiś czas temu powiedział mi, że będę robiła własnoręcznie paluszki to wyśmiałabym go natychmiast. Jednak gdy znalazłam przez przypadek przepis na paluszki Grissini, nie Zobacz więcej
Grissini to paluszki chlebowe. Pochodzą z Włoch, a dokładnie z Turynu. Wymyślił je w 1679 roku turyński piekarz Antonio Brunero dla młodego księcia i przyszłego króla Amadeusza Sabaudzkiego. Grissini Zobacz więcej
Do Grissini – czyli chlebowych paluszków zapałałam 3 lata temu, będąc na wycieczce we Włoszech. Podaje się je w restauracjach przed posiłkiem, tak do pochrupania, jako czekadełko. Istnieje bardzo Zobacz więcej
Wspaniała przekąska! Wystarczy dodać ulubione zioła, czosnek, paprykę, sezam czy mak, by urozmaicić ich smak. Podawajcie je z różnymi dipami czy pesto. Maczajcie je w ulubionych sosach i cieszcie się Zobacz więcej
aga-aa
aga-aa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperymentalnie
Grissini czyli włoskie paluszki

Grissini czyli włoskie paluszki 179

You're about to be redirected The blog that used to be here is now at http://www.eksperymentalnie.com/2011/10/grissini-czyli-woskie-paluszki.html. Do you wish to be redirected? This blog is not hosted Zobacz więcej
składniki: 250 g mąki pszennej 160 ml ciepłej wody 10 g drożdży 2 łyżki oliwy/oleju 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli dodatkowo: 1 jajko do posmarowania np. ziarna sezamu, czarnuszka, zioła Zobacz więcej
najsmaczniejsze
najsmaczniejsze Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
najsmaczniejsze.pl
Słone paluszki

Słone paluszki 8541

Słone paluszki zrobiłam na przyjęcie urodzinowe, niestety przez kichające dzieciaczki zostało przesunięte w czasie a paluszkami zaopiekowali się rodzice solenizantki. Były pyszne, chrupiące. Można je Zobacz więcej
Do Grissini – czyli chlebowych paluszków zapałałam 3 lata temu, będąc na wycieczce we Włoszech. Podaje się je w restauracjach przed posiłkiem, tak do pochrupania, jako czekadełko. Istnieje bardzo Zobacz więcej
Sałatka z selerem naciowym i paluszkami krabowymi | Wariacje Grety :) Wariacje Grety :) Moja książka kulinarna Ciasta i torty Dania główne Makarony Miary i porady Przystawki Zupy RSS Sałatka z Zobacz więcej