włoskie tiramisu

Tiramisu to oryginalny włoski deser. Główne jego składniki to biszkopty, ser mascarpone i dodatki. We Włoszech spożywa się go najczęściej na drugie śniadanie w upalne dni – obowiązkowo silnie Zobacz więcej
Klasyczne włoskie Tiramisu, niezwykle delikatne, aromatyczne. Puszysty, lekki jak chmurka krem z mascarpone i jajek przełamane kawą espresso i likierem amaretto… Idealny deser na upalne dni, Włosi Zobacz więcej
Kilka dobrych lat temu pokazywałam Wam nieco oszukany przepis na tiramisu bez jajek. Przyznam, że przez dłuższy czas miałam pewne opory, by dodawać surowe jajka do jakichkolwiek potraw. W pewnym Zobacz więcej
szybko zanurzać biszkopty, jeden po drugim i układać na dnie szklanego naczynia o wymiarach 2020 cm. Na warstwie biszkoptów rozprowadzić połowę masy z serka mascarpone i oprószyć połową karobu. Zobacz więcej
Tiramisu to klasyczny i przede wszystkim przepyszny włoski deser. Robię go bardzo często, jednak jakoś tak wyszło, że do tej pory nie zamieściłam przepisu na blogu:) Czas to nadrobić;) Co prawda w Zobacz więcej
Kiedy byłam małym dzieckiem zraziłam się do tiramisu, po tym, jak spróbowałam lodów o tym samym smaku. Po kilku ładnych latach doszłam jednak do wniosku, że tiramisu nie jest wcale takie złe, jak Zobacz więcej
Tiramisu. Włoski specjał o wyrazistym kawowym smaku. Pyszne, słodkie, wyraziste. Doskonałe.Dwuznaczna nazwa Tiramisu –po włoskutirami sù– podnieś mnie(poderwij mnie) –a przede wszystkim pobudzające Zobacz więcej
Piszę "prawdziwe włoskie", bo można u nas zjeść sporo różnych deserów o smaku tiramisu, jednak o oryginał trudno. Ponieważ dostałem (niezastąpiony Lidl!) oryginalne włoskie biszkopty, włoski serek Zobacz więcej
Przez cały tydzień chodziło za mną Tiramisu, ale z braku czasu trzeba było czekać na tę przyjemność do soboty. No i warto było, dla takiego Tiramisu jestem w stanie poświęcić wiele, a jak przyjemnie Zobacz więcej
Tiramisu- prawdziwy klasyk wśród włoskich deserów! Jest niesamowicie pyszny, adodatkowo prosty doprzyrządzenia <3 Przyrządzony nabazie serka mascarpone- jeżeli wprzepisach macie śmietankę kremówkę Zobacz więcej
Tiramisu – esencja włoskich deserów – lekki, nie za słodki, delikatny. Nie może być miłośnikiem włoskiej kuchni ktoś, kto nie próbował tiramisu. Prawdziwe włoskie tiramisu to oczywiście metafora, bo Zobacz więcej
Tiramisu (oryginalny włoski przepis) - FullSmaku.pl - Przepisy kulinarne na miarę Twoich potrzeb Strona Główna Kim jesteśmy? Współpraca Kontakt Przepisy kulinarne na miarę Twoich potrzeb.Smaczne Zobacz więcej
Biszkopty nasączone w mocno zaparzonej kawie, migdałowy likier Amaretto, kremowa masa z sera mascarpone, całość oprószona kakao. Tego kuszącego deseru chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Trafiła mi Zobacz więcej
kawą biszkopty i znowu warstwa kremu. Wierzch posypać kakao i wsawić na kilka godzin a najlepiej na noc do lodówki. Z przepisu wychodzą 4 pucharki. [Pokaż jako pokaz slajdów] Powiązane wpisy: Zobacz więcej
Przepis na klasyczne włoskie Tiramisu – takie prawdziwe, prosto zWłoch, jak od włoskiej Mammy czy z małej trattorii! To mój własny przepis, sprawdzony, będący kompilacją kilku przepisów, zgodnie z Zobacz więcej
Klasyczny włoski deser tiramisu w wersji bez surowych jajek :) Składa się wyłącznie z kremowego mascarpone, śmietany kremówki i warstwy biszkoptów nasączonych aromatycznym espresso. Słodki krem Zobacz więcej
TIRAMISU – tym właśnie zaczynamy serię fantastycznych deserów w słoiczku! Tiramisu – po włosku znaczy” PODERWIJ MNIE ” , a ja myślę , że każdego z Was uda mi się „poderwać” tym sposobem. Deser smakuje Zobacz więcej
- tradycyjne włoskie tiramisu. Podobno tiramisu jest najlepsze dzień po zrobieniu. Dzisiaj pozostało mi już tylko wykończenie. Przepis znalazłam na blogu Kwestia Smaku. Troszeczkę go zmodyfikowałam, Zobacz więcej
Tiramisu to mój ulubiony deser - przyjemnie słodki, ale i wyrazisty, delikatny, aczkolwiek okraszony nutką charakternego likieru, lekki, kremowy, elegancki i włoski... Czy trzeba czegoś jeszcze? :) Zobacz więcej
TIRAMISU – tym właśnie zaczynamy serię fantastycznych deserów w słoiczku! Tiramisu – po włosku znaczy” PODERWIJ MNIE ” , a ja myślę , że każdego z Was uda mi się „poderwać” tym sposobem. Deser smakuje Zobacz więcej