wojciech modest amaro przepisy

Rozmowa z Wojciechem Amaro m.in. o tym, gdzie znajduje się kulinarna stolica świata, dlaczego nie warto robić z kucharzy bogów i o dręczących go psychofankach. Zapraszam do lektury: [S. Kubicki] Kilka Zobacz więcej
być popisowym daniem 27-latki. - Do kogo masz pretensje? Przestań kłapać tam z boku, że coś tam się stało. Wiesz co, mam dla Ciebie najlepszą radę - wynocha do domu. Już! W tej chwili! - wykrzyczał Zobacz więcej
Kiedy zobaczyłam w Top chef książkę "Naturalna kuchnia Polska" Wojciech Modest Amaro pomyślałam szybko, napiszę recenzję może komuś się przyda. Natura kuchni polskiej Wojciech Modest Amaro wydało Zobacz więcej
Kuchnia Polska XXI wieku Wojciech Modest Amaro Jest! W końcu mamy Polskiego mistrza, dostał gwiazdkę Michelin... Szłam do pracy, słuchałam ESKI i nagle taka informacja. Przeszły mnie ciarki, Zobacz więcej
Już za kilka chwil we Wrocławiu rozpocznie się największe kulinarne wydarzenie w Polsce. Dziś podczas "Porsche Gourmet Tour" spotkają się dwaj światowi kreatorzy smaków. Polską kuchnię w wyjątkowej Zobacz więcej
i sprawiedliwe produkty spożywcze. Pomysłodawcą imprezy był Jacek Szklarek, prezes Slow Food Polska. Gościem festiwalu był Wojciech Modest Amaro. Jego restauracja do tej pory jako jedyna w Polsce Zobacz więcej
? Tego nie wiem do tej pory. Na szczęście oprzytomniałam i nauczyłam się jak podchodzić do tej i jej podobnych książek. Koncepcja oparta jest na produktach. Polskich, regionalnych, naturalnych. W Zobacz więcej
iskanna
iskanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
foto-foody!
arbuz ze smażonym boczkiem

arbuz ze smażonym boczkiem 446

0
: Układamy kolejne warstwy: arbuz, ser, sałata, świeżo usmażony boczek. Doskonałe jako przystawka, lub letnie śniadanie. Przepis: Wojciech Modest Amaro, przepis z jakże ambitnego czasopisma dla kobiet Zobacz więcej
Dzisiaj swoja premierę miała tegoroczna edycja przewodnika Michelin po głównych miastach Europy – “Main Cities of Europe 2014″. Symbolem gwiazdki wydawcy wyróżnili warszawskie Atelier Amaro, gdzie Zobacz więcej
upieczona
upieczona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
upieczeni.blog.pl
Kolejna nominacja

Kolejna nominacja 94

0
Za drugą nominacje dziękuję autorowi bloga http://pisze-co-widzialem.blog.pl Moje odpowiedzi: 1.Jeść czy gotować? Najpierw gotować. a potem jeść. 2.Ostatnio przeczytałam… „Syrenkę” Camilli Lackberg 3. Zobacz więcej
na tradycyjne produkty. Szczególnie, że dają one w kuchni nieograniczone możliwości, co udowadniają najlepsi polscy szefowie kuchni (patrz Wojciech Modest Amaro, który jako jedyny szef kuchni w Zobacz więcej
Nie mogłam się oprzeć, żeby nie nawiązać dziś w poście do tej wspaniałej wiadomości, jaką jest to, że Pan Wojciech Modest Amaro dołączył do Wielkich (kulinarnie) Tego Świata, dostając gwiazdkę. Muszę Zobacz więcej
Modest Amaro, Sebastian Olma, Przemek Błaszczyk, Jacek Krakowiak, Adam Woźniak, Janusz Fic, Marian Frankowski, Rafał Kopicki, Krystian Szidel, Dawid Łagowski, Piotr Kwapisz, Przemek Kaproń czy Zobacz więcej
czytać w kuchni, a nie gotować. Mam ją z czytajwkuchni.pl, miejsca, które specjalizuje się książkach kulinarnych. Natura kuchni polskiej. Nature of Polish Cuisine Autor: Wojciech Modest Amaro Zobacz więcej
Wojciech Modest Amaro, Tomek Jakubiak, Marcin Budynek, Grzegorz Łapanowski i wielu innych świetnych Szefów Kuchni. Akcje Rzeczy od Serca wspierają znani muzycy, aktorzy, sportowcy, a także blogerzy Zobacz więcej
przepis na łódeczki z sałaty doskonale się do tego nadaje, to kanapki w wersji light. Te łódeczki to jakby powiedział Wojciech Modest Amaro zdekonstruowana klasyczna sałatka caprese. Zachęcam was Zobacz więcej
przepis na łódeczki z sałaty doskonale się do tego nadaje, to kanapki w wersji light. Te łódeczki to jakby powiedział Wojciech Modest Amaro zdekonstruowana klasyczna sałatka caprese. Zachęcam was Zobacz więcej
. Lekko sypnąłem harissą, sosem rybnym prosto z Tailandii, ale tylko łyżeczka i świeżo zmielonym pieprzem. Teraz tylko niecała godzinka na małym ogniu by smaki wzajem się przeszły i na stół wydawać Zobacz więcej
, że moja książka znalazła się obok pozycji Rene Redzepiego - szefa kuchni najlepszej restauracji świata Noma w Kopenhadze. Radość jest tym większa, że książka przywołuje zapomniane polskie produkty Zobacz więcej
. Smaczne, pełne witamin i aromatyczne. Moje na dodatek było pikantne a to za sprawą pasty z chili. Rozmawiałyśmy na różne tematy związane z gotowaniem m.in. o naszych kulinarnych autorytetach. Hm… Zobacz więcej