wojciech modest amaro przepisy

Rozmowa z Wojciechem Amaro m.in. o tym, gdzie znajduje się kulinarna stolica świata, dlaczego nie warto robić z kucharzy bogów i o dręczących go psychofankach. Zapraszam do lektury: [S. Kubicki] Kilka Zobacz więcej
być popisowym daniem 27-latki. - Do kogo masz pretensje? Przestań kłapać tam z boku, że coś tam się stało. Wiesz co, mam dla Ciebie najlepszą radę - wynocha do domu. Już! W tej chwili! - wykrzyczał Zobacz więcej
Kiedy zobaczyłam w Top chef książkę "Naturalna kuchnia Polska" Wojciech Modest Amaro pomyślałam szybko, napiszę recenzję może komuś się przyda. Natura kuchni polskiej Wojciech Modest Amaro wydało Zobacz więcej
Kuchnia Polska XXI wieku Wojciech Modest Amaro Jest! W końcu mamy Polskiego mistrza, dostał gwiazdkę Michelin... Szłam do pracy, słuchałam ESKI i nagle taka informacja. Przeszły mnie ciarki, Zobacz więcej
Już za kilka chwil we Wrocławiu rozpocznie się największe kulinarne wydarzenie w Polsce. Dziś podczas "Porsche Gourmet Tour" spotkają się dwaj światowi kreatorzy smaków. Polską kuchnię w wyjątkowej Zobacz więcej
. Pamiętam zakupy foie gras z gęsi, która była zawinięta w pergamin i piórem gęsim i atramentem miała zapisaną godzinę kiedy była wyjęta. Ja ją kupowałem o 6.15, a na pergaminie była godzina 4.37 - to Zobacz więcej
? Tego nie wiem do tej pory. Na szczęście oprzytomniałam i nauczyłam się jak podchodzić do tej i jej podobnych książek. Koncepcja oparta jest na produktach. Polskich, regionalnych, naturalnych. W Zobacz więcej
iskanna
iskanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
foto-foody!
arbuz ze smażonym boczkiem

arbuz ze smażonym boczkiem 461

1
Składniki (na 1 porcję): kawałek arbuza - plaster grubości 1,5-2cm ser - oryginalnie camembert (IMO lepsze z niebieskim serem lub kozią roladą dojrzewającą) kilka liści sałaty - skropione mocno Zobacz więcej
Dzisiaj swoja premierę miała tegoroczna edycja przewodnika Michelin po głównych miastach Europy – “Main Cities of Europe 2014″. Symbolem gwiazdki wydawcy wyróżnili warszawskie Atelier Amaro, gdzie Zobacz więcej
Wojciech Modest Amaro, Tomek Jakubiak, Marcin Budynek, Grzegorz Łapanowski i wielu innych świetnych Szefów Kuchni. Akcje Rzeczy od Serca wspierają znani muzycy, aktorzy, sportowcy, a także blogerzy Zobacz więcej
przepis na łódeczki z sałaty doskonale się do tego nadaje, to kanapki w wersji light. Te łódeczki to jakby powiedział Wojciech Modest Amaro zdekonstruowana klasyczna sałatka caprese. Zachęcam was Zobacz więcej
przepis na łódeczki z sałaty doskonale się do tego nadaje, to kanapki w wersji light. Te łódeczki to jakby powiedział Wojciech Modest Amaro zdekonstruowana klasyczna sałatka caprese. Zachęcam was Zobacz więcej
upieczona
upieczona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
upieczeni.blog.pl
Kolejna nominacja

Kolejna nominacja 112

0
Za drugą nominacje dziękuję autorowi bloga http://pisze-co-widzialem.blog.pl Moje odpowiedzi: 1.Jeść czy gotować? Najpierw gotować. a potem jeść. 2.Ostatnio przeczytałam… „Syrenkę” Camilli Lackberg 3. Zobacz więcej
produktów. Są to fasola "Piękny Jaś" z doliny Dunajca oraz Podhalańska bryndza. Do tego młody bób, lekko blanszowane, zielone szparagi, garść rukoli, trochę oliwy oraz sok z cytryny i świeżo mielony Zobacz więcej
pewnie tylko dlatego, że piłka nożna potrafi u mnie wywoływać gwałtowniejsze emocje :) Odzwierciedlając mój nastrój dziś powinien być jakiś tort. A przynajmniej kieliszek szampana na zdjęciu. A Zobacz więcej
Modest Amaro, Sebastian Olma, Przemek Błaszczyk, Jacek Krakowiak, Adam Woźniak, Janusz Fic, Marian Frankowski, Rafał Kopicki, Krystian Szidel, Dawid Łagowski, Piotr Kwapisz, Przemek Kaproń czy Zobacz więcej
Jaka jest natura polskiej kuchni? Dla Amaro kuchnia to sztuka ulotna, ale też sztuka totalna, która oddziałuje na wszystkie zmysły i odwołuje się do wspomnień z dzieciństwa. To wspomnienia napędzają Zobacz więcej
. Lekko sypnąłem harissą, sosem rybnym prosto z Tailandii, ale tylko łyżeczka i świeżo zmielonym pieprzem. Teraz tylko niecała godzinka na małym ogniu by smaki wzajem się przeszły i na stół wydawać Zobacz więcej
Lato z nagrodami, taki mamy plan i będziemy się tego trzymać. Pierwszy konkurs za nami. Czas aby ogłosić kto zgarnął pierwszą nagrodę. Otóż w naszym ulubionym i dość cyklicznym konkursie"Ile ważą Zobacz więcej
. Smaczne, pełne witamin i aromatyczne. Moje na dodatek było pikantne a to za sprawą pasty z chili. Rozmawiałyśmy na różne tematy związane z gotowaniem m.in. o naszych kulinarnych autorytetach. Hm… Zobacz więcej