wok ceramiczny

Ponieważ jedna z moich patelni była już wiekowa i wymagała wymiany ( taki niby to wok z tych gorszego gatunku ) , a na Gotujmy.pl (http://gotujmy.pl/ ) wśród nagród pojawiła się akurat Patelnia Zobacz więcej
z pszennym - 500 ml mleka - 3 płaskie łyżki mąki pszennej typ 500 - 1/2 opakowania mrożonego szpinaku (około 220g) - sól i pieprz - największa patelnia jaką masz (u mnie ceramiczny wok) Szpinak Zobacz więcej
własnym - kilka anchovis pokrojonych na mniejsze kawałki - puszka cieciorki - puszka kukurydzy - kilka czarnych oliwek - kilka jabłuszek kaparowych - kilka suszonych pomidorów w oleju - garść Zobacz więcej
na 8 części dodałam poszatkowaną cebulę oraz pokrojone w poprzek marchewki. Całość przełożyłam do woka ceramicznego (myślę że w dużym rondlu też by się zmieściło) i zalałam winem tak by przykrył Zobacz więcej
do pomidorów. Warzywa przekładam do ceramicznego woka, dodaję zioła, pomidory z zalewą i duszę 30 minut. Odstawiam do lekkiego ostudzenia. Smacznego Filed under: danie jednogarnkowe, drugie danie, Zobacz więcej
wiecie ale on kiedyś był całkiem sporych rozmiarów. Schudł, dzielił się swoimi przepisami na kuchnię chińską w jednym ze swoich programów. W swojej kuchni używa Woka! Liczę na Was, że podacie mi Zobacz więcej
( zamykana od góry ), rybiarka ( czyli owalna na której zmieści się cała ryba), wok ( głęboka patelnia), patelnia grillowa, patelnia elektryczna. A w tym rozdziale dowiemy się jeszcze o szkodliwości Zobacz więcej
do 32 cm średnicy, patelnie kwadratowe, patelnie naleśnikowe, grillowe, woki, brytfanny. Całą ofertę garnków i patelni można obejrzeć na stronie: http://www.egustus.pl/7-garnki-i-patelnie Oprócz Zobacz więcej
Liska
Liska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
White Plate
Dzień dobry!

Dzień dobry! 267

0
już jest, że ją mam i że jestem bardzo rozczarowana:) Ale sny bywają odwrotnością rzeczywistości, jestem pewna, że się w niej zakocham:) pozdrowienia i miłego dnia! oj pięknie, Lisko miłego weekendu Zobacz więcej
dno) ja wykorzystałam do tego woka. Najlepiej żeby mięso było ułożone w jednaj warstwie. Zagotować, zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa około pół godziny (u mnie było trochę Zobacz więcej
nie rosło, bo nie będzie miejsca na nadzienie). Podpiekamy w piekarniku 200C około 15 minut. Soczewicę płukamy, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 minut. Cebulę i marchew drobno siekamy (da Zobacz więcej
kminkiem i skrapiamy delikatnie olejem. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 250 stopni na złocisty kolor (ok. 20 minut). niedziela, 06 października 2013, charllize poleć znajomemu » śledź Zobacz więcej
zwróciłam uwagę na białą ceramiczną powłokę Keravis. Rączka wykonana z trochę innego materiału daje wrażenie jakby przyklejała się do dłoni, co daje nam pewny chwyt Woka, a to przez połączenie Zobacz więcej
, w której cyrkuluje aromat dania. Będąc w Maroku nie zakupiłam tego naczynia, czego teraz bardzo żałuję, choć i tak na płycie ceramicznej czy indukcyjnej nie udałoby mi się przygotować typowego dla Zobacz więcej
-50 g gorzkiej czekolady Garnek. Najlepiej o powierzchni utrudniającej potrawom przywieranie. Ja wybrałam ceramiczny wok, po pierwsze dlatego, że rzeczywiście nie przykleja się wszystko od razu. Po Zobacz więcej
Zgodnie z obietnicą w poście z testem woka MasterChef firmy Ballarini i przepisem na kurczaka w sosie curry z brokułami, z wielką przyjemnością ogłaszam kolejny konkurs na moim blogu, gdzie dowygrania Zobacz więcej
ma znaczenia to jaką posiadamy płytę, gazową czy indukcje. Wok jest przystosowany do innych rodzajów kuchni. Pierwsze wrażenie jak się na niego spojrzy jest takie " Jaki on solidny!" Przygotowując Zobacz więcej
Obiad z woka Neoflam :) Przygotowałam dziś wspaniałe danie z nowego, pięknego woka, którego otrzymałam od firmy Neoflam, mój niestety dawno już zardzewiał, przyda się za to do czegoś innego a ten Zobacz więcej
) natka pietruszki 2 plastry sera żółtego gouda sól cukier 1,5l wody patelnia ceramiczna wok Fasolę zalej wodą i odstaw na noc. Następnego dnia zalej wrzątkiem i gotuj 1 godzinę. Odstaw z wodą do Zobacz więcej