wolno gotowana wieprzowina

Ryż to świetny dodatek do dań. Szczególnie dobrze pasuje do dań z drobiu i wieprzowiny. Poniżej trochę inny sposób na jego przygotowanie. Przepis pochodzi z książki ‚Cooking The Cuban Way’. Smakuje Zobacz więcej
Pulled pork czyli po naszemu szarpana wieprzowina. Wieprzowina musi być wolno pieczona tak by po upieczeniu można ją było poszarpać na drobne włókna za pomocą widelca. Tak przygotowana wieprzowina Zobacz więcej
Pulled pork czyli po naszemu szarpana wieprzowina. Wieprzowina musi być wolno pieczona tak by po upieczeniu można ją było poszarpać na drobne włókna za pomocą widelca. Tak przygotowana wieprzowina Zobacz więcej
jedzenie ludzi ubogich - niewielkim kosztem osiąga się danie dużej objętości. Ja do mojego Beef Stew uzyłem ligawy wołowej, ale nadają się też inne kawałki wołowiny. Do Stew możemy użyć także Zobacz więcej
się na jakąkolwiek dietę bez porady lekarskiej, możemy sobie bardzo poważnie zaszkodzić. Dieta Alleluja (Hallelujah) – zasady Podczas stosowania diety Alleluja powinniśmy spożywać posiłki złożone w Zobacz więcej
,dodaje sił. Uwielbiam rosół do dziś. Właśnie dopadł mnie paskudny wirus i nadszedł konieczny czas rosołu. Zapragnęłam jednak czegoś co nosiłam w sobie od dawna. Ramen.拉面 . Historycznie pochodzi z Zobacz więcej
sezonowe, np. ze świeżym twarożkiem (tzw. skyrem) i jabłkowym kompotem z wanilią. Dla wegan – owsianka z trzech zbóż, gotowana na soku marchwiowym z jabłkami, rodzynkami, siemieniem lnianym i syropem Zobacz więcej
o danego zwierza), długo i powoli gotowane w garnku (lub bardzo wolno pieczone w Slow Cookerze). Stew gotujemy w bulionie, wodzie, winie lub piwie. Potrawka jest daniem jednogarnkowym, Zobacz więcej
Czebureki - (krym. çüberek) — to pierożki z ciasta praśnego (jak na pierogi ruskie) z nadzieniem z mięsa z ostrymi przyprawami smażony na głębokim oleju. Jest to danie kuchni krymsko-tatarskiej. Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Czulent

Czulent 160

0
Czulent – bez niego nie byłoby kuchni żydowskiej. To taka zupa-niezupa, podawana co prawda w głębokim talerzu, ale jakby inna niż wszystkie. Jest to wolno gotowane (lub długo dochodzące w piecu) Zobacz więcej
Zupa grzybowa z suszonych grzybów | Polska Zupa Polska Zupa Na blogu jak w zupie, znajdziecie przeróżne przepisy, nie tylko na tytułowe danie. Menu Przeskocz do treści Strona główna Kontakt Zupa Zobacz więcej
barani z sałatką tabbouleh z quinoa (25.02.2017)Faworki (20.02.2017)Sycylijskie cannoli (16.02.2017)Baranina pieczona i buraczki z rodzynkami. (10.02.2017)Pierogi z baraniną i masłem czosnkowym Zobacz więcej
udziec barani z sałatką tabbouleh z quinoa (25.02.2017)Faworki (20.02.2017)Sycylijskie cannoli (16.02.2017)Baranina pieczona i buraczki z rodzynkami. (10.02.2017)Pierogi z baraniną i masłem Zobacz więcej
SmaKokosa
SmaKokosa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SmaKokosa
Wywar

Wywar 596

1
Wywar Pamiętam, że gdy zaczynałam gotować zupy nigdy nie wiedziałam jak sporządzić prawidłowy wywar. Teraz wiem, że to nic trudnego. Ważne jest jednak, aby zrobić wszystko w dobrej kolejności, aby Zobacz więcej
słoik, do tego obsmażone na maśle kawałki filetu z kurczaka, ryż i szybki, smaczny kurczak w sosie słodko - kwaśnym gotowy. Sos doskonale sprawdza się też z ryżem na sypko lub obsmażoną duszoną Zobacz więcej
na małym ogniu na maśle z oliwą i z łyżeczką oregano. Dodać pomidory i wodę, wymieszać w tym momencie należy posłodzić sos. Zagotować i doprawić przyprawami - oregano, solą i pieprzem. Wkładać Zobacz więcej
Ty nominujesz 11 osób (informujesz ich o tym) oraz zadajesz im 11 pytań. Nie wolno nominować bloga, który Cię nominował. Pytania które otrzymałam: 1. Co lubisz najbardziej gotować? Właściwie to lubię Zobacz więcej
pokrywką i zmniejszyć ogień. Gotować wolno przez około 15 minut. Po tym czasie drewnianą łyżką rozgnieść jeszcze niewystarczająco rozgotowane jabłka. Wystudzić. Podawać jako dodatek do mięsa. Zobacz więcej
Nadzienie do pierożków won-ton może być różnorakie. Jedni wolą wieprzowinę, inny kurczaka, a znam i sympatyków owoców morza. Podstawą jedna jest ciasto. I owszem można tak owe nabyć drogą kupna w Zobacz więcej
masło, dodajemy mąkę i zasmażamy. Po chwili zaczynamy dolewać mleka i cały czas mieszamy. Nie wolno przerwać mieszania i nie wolno wlewać całego mleka na raz. Powstaną grudki, których już rozetrzeć Zobacz więcej