wolno pieczona łopatka wieprzowa

Kulinarny aforyzm: Plotka jest zawsze smakowita. Fiodor Dostojewski Pomysł na tą łopatkę znalazłam na stronie Magazyn. Doprawiłam jednak mięso nieco inaczej, ponieważ użyłam ziaren selera. Kupiłam je Zobacz więcej
Strony Strona główna O blogu Tapety na pulpit Spis przepisów środa, 29 lutego 2012 Wolno pieczona łopatka wieprzowa Jak to w końcu jest z podziałem obowiązków? Kto powinien pilnować ogniska domowego, Zobacz więcej
łopatki wieprzowej wolno pieczonej (pulled pork) jest proste, wymaga tylko czasu. Użyłam wolnowaru Russell Hobbs, ale możecie również upiec mięso w piekarniku. Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej Zobacz więcej
posiedzi w piekarniku 15 minut dłużej też się nic nie stanie. Składniki łopatka wieprzowa, 1 kg oliwa z oliwek, 2 łyżki ocet ryżowy, 3/4 łyżki czosnek, 9 ząbków imbir, 1-centymetrowy kawałek płatki Zobacz więcej
Idealne, wręcz rozpływające się pieczone mięso wieprzowe. Jak je przyrządzić?Według większości dostępnych przepisów powinniśmy przygotować je w wolnowarze lub piec, aż przez 9 godzin! Tak naprawdę Zobacz więcej
WYTRAWNIE Schab nadziewany gruszkami Czosnkowy schab Schab ze śliwką Schab nadziewany figami Wolno pieczona łopatka wieprzowa Pieczeń rzymska Klops orientalny Jajka Zobacz więcej
Kanapka jest idealna na pochmurny, zimny poranek, ale jakości zdjęcia ta pogoda nie służy. Cóż, samo życie. Co potrzebujemy: Bułkę z ziarnami „Włosy” z pulled pork (wolno pieczonej łopatki wieprzowej) Zobacz więcej
Macie ochotę na genialny sobotnio-niedzielny obiad? Moją propozycją jest wolno pieczone mięsko z łopatki. Rozpływa się w ustach, ma skoncentrowany smak. Idealne. Wolno pieczona łopatka w piwie 750g Zobacz więcej
Goaa
Goaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
jedz i smakuj
Wolno pieczona łopatka

Wolno pieczona łopatka 613

3
Wolno pieczona łopatka w dodatku w niskiej temperaturze, to jedno z najlepszych mięs, jakie jadłam. Wolno- gdyż trwa to 6 godzin. Pieczona w temperaturze 100ºC. Krucha, gdy ją się gryzie. Dobrze Zobacz więcej
Ostatnio z każdej strony na blogach w sieci "atakują" mnie przepisy na pulled pork, czyli szarpaną, wolno pieczoną wieprzowinę w niskiej temperaturze. Nie wiedziałam, czym ludzie się tak zachwycają, Zobacz więcej
Pulled pork czyli po naszemu szarpana wieprzowina. Wieprzowina musi być wolno pieczona tak by po upieczeniu można ją było poszarpać na drobne włókna za pomocą widelca. Tak przygotowana wieprzowina Zobacz więcej
Pomysł na obiad: łopatka wieprzowa z sosem śliwkowym. Skoro ostatnio przetestowałam wolno gotowaną łopatkę z Lidl Polska. Jest pyszna, więc postanowiłam wykorzystać ją do przygotowania trochę Zobacz więcej
Pulled pork czyli po naszemu szarpana wieprzowina. Wieprzowina musi być wolno pieczona tak by po upieczeniu można ją było poszarpać na drobne włókna za pomocą widelca. Tak przygotowana wieprzowina Zobacz więcej
Dziś zapraszam Was na gulasz z cydrem jabłkowym... Dzięki niemu mięso staje się bardzo soczyste a sos mocny i wyrazisty. Do tego słodka marchewka i niezwykle miękkie mięso... Gulasz najlepiej Zobacz więcej
Idąc za ciosem wypróbowałam drugi przepis Nigelli. Miała być łopatka wolno pieczona, ale źle rozplanowałam sobie pracę i bym nie zdążyła jej zrobić. Na szybko znalazłam inną propozycję na wieprzowinę. Zobacz więcej
Wolno pieczona, miękka i soczysta pieczeń wołowa ze złotą skórką. Nadziewana mięsem mielonym i żurawiną. Pieczeń zrobiłam z łopatki wieprzowej lecz można użyć także karczku. Aby pieczeńwyszła Zobacz więcej
Bardzo, bardzo wolno pieczona łopatka.... potem rozpada się na pojedyncze włókna, jest delikatna, pyszna! Przygotujecie się, bo potrzeba na to pyszne danie 6h, chociaż pracy przy nim niewiele, bo czas Zobacz więcej
SZARPANA WIEPRZOWINA WOLNO PIECZONA – PULLED PORK – tradycyjnie wywodząca się z kuchni amerykańskiej potrawa. Szarpana lub czesana wieprzowina to sposóbna idealnie miękką wieprzowinę rozpływająca się Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Pulled pork

Pulled pork 32

2
Od dawna przybierałam się do wypróbowania tego wolno pieczonego mięsa inaczej zwanego pulled pork...aż w końcu wyjęłam kawałek mięsa z zamrażarki i jakoś nie miałam pomysłu co z nim zrobić, więc Zobacz więcej
Kolejny, testowany przez nas, przepis Karola Okrasy. Musimy potwierdzić...niebo w gębie <3 Całkiem nasze smaki, bo lubimy mięsiwo na słodko <3 Nawet bardzo. A przy okazji uczymy się łączenia Zobacz więcej