wołowe

myredpot
myredpot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
my red pot
Żeberka wołowe

Żeberka wołowe 174

Żeberka wołowe - wołowina - my red pot - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU my red pot Żeberka wołowe (25.08.2017)Semit (16.08.2017)Kotlety rybne z ziemniakami doprawionymi cytryna i Zobacz więcej
gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Kofty wołowe

Kofty wołowe 166

Takie mega soczyste, prosto z grilla zjedliśmy na plaży w Durres. Normalnie rozpływały się w ustach. W zasadzie były grillowanie, ale można przyrządzić je w piekarniku. Dzisiaj zrobiliśmy takie, jak w Zobacz więcej
Apetyczna babeczka
Apetyczna babeczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Apetyczna babeczka
Tatar wołowy

Tatar wołowy 419

Zwolenników tatara jest wielu, a są też tacy co słyszeć nie chcą o jedzeniu surowego mięsa, a ja jako jedyna w domu bardzo go lubię i zawsze robię przy okazji imprez gdy wiem, że ktoś chętnie go ze Zobacz więcej
Rolady wołowe - Kulinarni.info.pl Strona główna Kategorie Artykuły Kulinarne eksperymenty Opowieści Boże Narodzenie Chleb, bułki i bułeczki Ciasta i ciasteczka Desery Dodatki do potraw Grill Jarzyny i Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Policzki wołowe

Policzki wołowe 17183

Przez lata niedostępne na rynku polskim, powoli zaczynają pojawiać się w sklepach i dobrze gdyż są bardzo delikatne i smaczne.Należy tylko pamiętać, iż muszą się dusić minimum 3 godziny. 1,2 kg Zobacz więcej
Alucja
Alucja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anielska Kuchnia
Gulasz wołowy

Gulasz wołowy 1566

Gulasz wołowy po mojemu. Nie wiem, czy właśnie tak się robi gulasz, ale się tym nie przejmuję, najważniejsze, że efekt końcowy wyszedł niesamowicie smaczny. Mogłabym to równie dobrze nazwać potrawką z Zobacz więcej
kosapopatelni
kosapopatelni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kosą po patelni
Flaki wołowe

Flaki wołowe 702

Flaki mają tyle samo zwolenników co przeciwników. Jedni reagują bleeee inni jak ja za nimi przepadają. Gęsta, aromatyczna, lekko ostra zupa – dobra szczególnie w chłodne dni. Moja Mama robi zawsze Zobacz więcej
WSZYSTKO SMACZNE
WSZYSTKO SMACZNE Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
WSZYSTKO SMACZNE
Flaczki wołowe

Flaczki wołowe 277

Flaczki wołowe to jedna z tradycyjnych polskich zup znana chyba każdemu. Przygotowuje się je w dwóch wersjach - na bulionie/rosole lub w wersji pomidorowej. Tym razem zrobiłam flaczki wołowe na Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Crust and Dust
Policzki wołowe

Policzki wołowe 13020

Policzki wołowe to, jak sama nazwa wskazuje, mięśnie policzkowe krowy. Są bardzo twarde i niezwykle chude. Na szczęście, długie pieczenie działa na ich korzyść i sprawia, że mięso staje się niezwykle Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
ZRAZY WOŁOWE

ZRAZY WOŁOWE 75

ZRAZY WOŁOWE - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche Ciasto Zobacz więcej
borgia
borgia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Świat od kuchni
Wołowe biriani

Wołowe biriani 31

Wołowe biriani - - Świat od kuchni - bloog.pl Jest 1237008 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga Świat od kuchni O moim bloogu Ten blog jest kontynuacją mojej kilkuletniej Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Policzki wołowe

Policzki wołowe 2932

Składniki: ok. 1 kg policzków wołowych (4 szt) 2 duże cebule 3-4 łyżki mąki 1 łyżka ziół Małgosi Plenus 1 łyżka obsypki Maspolanka Plenus sól, pieprz ostra papryka Przygotowanie: Policzki … Czytaj Zobacz więcej
brzozka13
brzozka13 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kluski z serem
Policzki wołowe

Policzki wołowe 11293

Policzki wołowe ostatnio cieszą się dość sporą popularnością i często pojawiają się w programach kulinarnych oraz w menu różnych restauracji. Postanowiłam zaryzykować i muszę przyznać, iż ryzyko się Zobacz więcej
negresca
negresca Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Prowincja w globalnej wiosce
Skrzydło wołowe

Skrzydło wołowe 214

Niedawno "Teleexpres" wyśmiewał się z tego, że w sklepie przy kawałku mięsa umieszczono napis: "skrzydło wołowe". Skrzydło? Ho, ho, czy woły mają skrzydła? Ha, ha! No cóż, już na drugi dzień z kwaśną Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Tatar wołowy

Tatar wołowy 175

Składniki: 2 opakowania tatara generalskiego Krakowski Kredens500 g 1 średnia cebula 2 ogórki marynowana 2 żółtka Przygotowanie: Cebulę drobno posiekać, ogórki pokroić w drobna kostkę, dodać do mięsa Zobacz więcej
Kasieńka
Kasieńka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Plate of Joy
Policzki wołowe

Policzki wołowe 8445

Policzki wołowe od dawna były na naszej liście do zrobienia. Wiedzieliśmy, że to bardzo wdzięczny kawałek mięsa, szkoda tylko, że tak mało popularny. Danie, które dziś Wam przedstawiamy jest Zobacz więcej
Tatar wołowy. Nie każdy za nim przepada, nie każdy lubi surowe mięso. Tajemnica dobrego smaku tkwi w jego dobrym przygotowaniu. Mięso musi być dobrze doprawione, aksamitne i koniecznie z dodatkami, Zobacz więcej
molka
molka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kulinarne pyszności Molki
pieczeń wołowa

pieczeń wołowa 7238

Od jakiegoś czasu w moim domu gości wolnowar,który wykorzystałam do przygotowania pieczeni wołowej w wykorzystaniem Smakowitej Pajdy. Uwielbiam przygotowywać różnego rodzaju mięsa w głębokim tłuszczu Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 83

Cześć =) Zrazy to plastry mięsa, zawijane z boczkiem i warzywami, podsmażane, a następnie duszone w sosie. Należą do tradycyjnej kuchni polskiej. Zrazy można przyrządzić z różnych gatunków mięsa Zobacz więcej
gotowanie ze stylem
gotowanie ze stylem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie ze stylem
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 7655

Tradycyjne zrazy wołowe zawijane z cebulą to bardzo smaczna i niezbyt skomplikowana potrawa idealna na obiad. Zrazy należy na początku podsmażyć na patelni, a następnie dość długo gotować, by mięso Zobacz więcej