wołowe

This Page has moved to a new address: Paszczak gotuje: Burgery wołowe Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service Zobacz więcej
Malgorzata564
Malgorzata564 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Simple World
Steki wołowe

Steki wołowe 688

2
Składniki: - 400 g wołowiny - sól/pieprz - 1 łyżka oliwy z oliwek - 90 g rukoli - sos do rukoli (przepis podawałam tutaj KLIK) 1. Steki wołowe przyprawiam po obu stronach solą i pieprzem. 2. Na Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Lucyna Ćwierczakiewiczowa (autorka książek kucharskich z XIX wieku) nazywała je bitymi zrazami, w mojej rodzinie to były zawsze bitki. To … Przeczytaj cały Zobacz więcej
Tradycyjne zrazy wołowe zawijane z cebulą to bardzo smaczna i niezbyt skomplikowana potrawa idealna na obiad. Zrazy należy na początku podsmażyć na patelni, a następnie dość długo gotować, by mięso Zobacz więcej
Składniki 2 kg żołądków wołowych 1/2 kg kości 20 dag selera 15 dag pietruszki 1 por 20 dag cebuli 1 łyżka smalcu 2 łyżki mąki 2 łyżki lubczyku 1 łyżka masła 1 łyżka bułki tartej Sól i pieprz 1 łyżka Zobacz więcej
mimiwiki
mimiwiki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Kuchenne Rewelacje
Bitki wołowe

Bitki wołowe 3467

1
Tradycyjne, pyszne, mięciutkie bitki wołowe - łatwy obiad, który zawsze smakuje :) SKŁADNIKI 500 g ligawy 1 cebula sól pieprz ziele angielskie liście laurowe 2 szklanki bulionu olej do smażenia Zobacz więcej
zocha0701
zocha0701 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kochamSlow
Wołowe leczo

Wołowe leczo 2

0
Składniki: 1 kg mięsa wołowego pokroić w kostkę 1 kg pomidorów pokroić w grube talarki 1 cukinia żółta 1 cukinia zielona 2 cebule 1 papryka czerwona 1 papryka żółta pieprz, sól pół pęczka pietruszki Zobacz więcej
skosztuj.to
skosztuj.to Obserwuj blogaObserwujesz bloga
skosztuj.to
Roladki wołowe

Roladki wołowe 9

0
Roladki wołowe to delikatna, krucha propozycja dla wszystkich mięsożerców.Podajemy je z ziemniakami, frytkami lub makaronem jako dodatek zestaw surówek. Wołowinę pokroić na plastry, rozbić tłuczkiem. Zobacz więcej
. Z wyrobów Beef Master kupowałam do tej pory tatar (opakowanie wygląda tak:tataroraz steki z polędwicy.Kupowałam je w Lidlu. Oba produkty podobnie, jak carpaccio doskonałej jakości. Składniki: Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obżarciuch
Roladki wołowe

Roladki wołowe 415

1
Proste w przygotowaniu roladki wołowe to nie tylko znakomite danie obiadowe, ale również świetna przystawka na ciepło Składniki na roladki wołowe: 600 g udźca wołowego 200 g wędzonego boczku ostra Zobacz więcej
Składniki: 1 kg flaki wołowe krojone, 3 litry wywar drobiowo-wołowy, - w opisie zasmażka, 1 łyżeczka kolendra mielona, 1 łyżeczka kurkuma mielona, 1 łyżeczka gorczyca mielona, 1 łyżeczka pieprz Zobacz więcej
Dzisiaj po śląsku i wielkopolsku. Roladki wołowe czyli innymi słowy zrazy zawijane z kluskami śląskimi i modro kapustą. Pyszności:) 1kg udzica wołowego musztarda boczek ogórki kiszone cebula liście Zobacz więcej
TwojeSmaki
TwojeSmaki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Twoje Smaki
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 2159

0
Zawijane zrazy wołowe z cebulą, kiełbasą i ogórkiem kiszonym. Smakują jak u mamy w Święta. Najlepsze z kluskami śląskimi i babcinymi buraczkami. Składniki: ok. 1 kg wołowiny (rostbef lub zrazowej) Zobacz więcej
. Doprowadzić do zagotowania i przyprawić. Zrazy wołowe to smak mojego dzieciństwa. Moja mama robiła je na święta lub na uroczystości rodzinne. Wyśmienicie smakują z kaszą gryczaną lub jęczmienną. Zobacz więcej
zielono mi
zielono mi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zielono mi
Flaczki wołowe.

Flaczki wołowe. 244

1
Flaczki albo się lubi albo nienawidzi. Na szczęście u mnie większość lubi, dlatego mam dla kogo je gotować. Składniki : - 500 g flaków wołowych (u mnie już obgotowane) - 750 g wołowiny z kością - 2 Zobacz więcej
Zrazy wołowe to smaki naszego dzieciństwa. Babcia zawsze robiła je jak przy niemal każdej okazji jak przyjeżdżaliśmy na bardziej uroczysty obiad. Uwielbiali je wszyscy, bez wyjątków. Zawsze wychodziły Zobacz więcej
Zrazy wołowe SKŁADNIKI: mięso wołowe - 4 plastry ogórek kiszony - 1 szt papryka czerwona - 4 paski boczek wędzony - 4 plastry cebula - 1 szt sól i pieprz musztarda - 1 łyżka mąka do obtoczenia zrazów Zobacz więcej
Pomimo, że kuchnia polska, której jestem wielkim fanem, opiera się głównie na wieprzowinie i drobiu, to jem bardzo dużo wołowiny w różnych postaciach. Czy to pieczeń wołowa, czy to steki wołowe, czy Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Ogony wołowe

Ogony wołowe 801

0
2 kg ogonów wołowych, tłuszcz do smażenia, 3 marchewki, 2 pietruszki, pół selera, 2 cebule, 3 listki laurowe, 3 owoce jałowca, gałązka rozmarynu, 8 ziaren pieprzu, 4 jagody ziela angielskiego, 400 ml Zobacz więcej