wołowe bitki

dietabezmleka
dietabezmleka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dieta bez mleka
Klasyczne bitki wołowe

Klasyczne bitki wołowe 63

Bitki wołowe to jeden z klasyków tradycyjnej polskiej kuchni. Mięso po ugotowaniu jest idealnie miękkie, więc poradzi sobie z nim każdy maluch. Danie to polecane jest dla dzieci po ukończeniu 1 roku Zobacz więcej
Bitki wołowe - wymagają zdecydowanie więcej czasu spędzonego w kuchni, ale za to jak wdzięcznie się nam oddają w smaku! Szkoda, że mięso wołowe tak rzadko gości na naszych stołach, bo to Zobacz więcej
Klasyka polskiej kuchni tradycyjnej, czyli zrazy wołowe – tutaj w wersji niezawijanej, potocznie zwane bitkami wołowymi. Zrazy wywodzą się z kuchni staropolskiej, w szczególności myśliwskiej i Zobacz więcej
Wołowina w sosie winno-warzywnym to klasyka kuchni francuskiej. Tak duszona np. po prowansalsku czy burgundzku, jest miękka i bardzo aromatyczna, a towarzyszący jej sos wyśmienity. Zainspirowana Zobacz więcej
Potrzebujemy: - 1 kg wołowiny zrazowej - 2 cebule - sól, pieprz, cząber, słodka papryka - 1 łyżka oleju rzepakowego Wołowinę kroimy w plastry grubości 1 cm i bardzo mocno, z obu stron, rozbijamy Zobacz więcej
Jusia
Jusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jusia gotuje ...
Bitki  wołowe.

Bitki wołowe. 6445

Bitki wołowe - pyszne, mięciutkie mięso w sosie. Idealne do gotowanych ziemniaków, kopytek a nawet klusków kładzionych...Wprawdziemusi się dość długo dusić, ale warto poczekać :) Składniki : * 4 Zobacz więcej
mimiwiki
mimiwiki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Kuchenne Rewelacje
Bitki wołowe

Bitki wołowe 5167

Tradycyjne, pyszne, mięciutkie bitki wołowe - łatwy obiad, który zawsze smakuje :) SKŁADNIKI 500 g ligawy 1 cebula sól pieprz ziele angielskie liście laurowe 2 szklanki bulionu olej do smażenia Zobacz więcej
Lubię smak wołowiny, a jedyne zastrzeżenie mam do czasu jej gotowania. Wołowina wymaga, bowiem długiego czasu duszenia, od godziny do nawet trzech godzin. Dusimy je zawsze na bardzo małym ogniu i pod Zobacz więcej
placydia
placydia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gryzz, czyli zapraszam do stołu
Bitki wołowe

Bitki wołowe 4532

Opublikowano: 26-06-2013, Kategoria: Danie główne, Kolacja, Obiad, Przepisy, Komentarze: 6 Tagi: cebula, marchew, wołowina Składniki 75 dag udźca wołowego 2 marchwie 1 duża cebula 1 łyżka oleju sól Zobacz więcej
ST.G
ST.G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ogrodnik w podróży
Bitki wołowe w sosie własnym

Bitki wołowe w sosie własnym 619

Bitki wołowe w sosie własnym Bitki wołowe to chyba najbardziej znana potrawa naszej polskiej kuchni . Oczywiście każdy ma swój własny patent na jej przyrządzanie , my lubimy akurat tak , jak poniżej " Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Bitki wołowe

Bitki wołowe 3461

Pomimo, że kuchnia polska, której jestem wielkim fanem, opiera się głównie na wieprzowinie i drobiu, to jem bardzo dużo wołowiny w różnych postaciach. Czy to pieczeń wołowa, czy to steki wołowe, czy Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakalajzyt
Bitki wołowe

Bitki wołowe 2773

Bitki wołowe Bitki wołowe przepis na tradycyjne, domowe bitki w sosie z grzybami. Uwielbiam kruche, delikatne i pyszne bitki. Pamiętajcie, że aby wołowina zmiękła należy dusić ją długo i powoli. Zobacz więcej
ewaz2pietra
ewaz2pietra Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchniana2pietrze
Bitki wołowe

Bitki wołowe 2696

Solidne danie, które obok klasycznego schabowego, kojarzy mi się z niedzielnym obiadem. Podałam oczywiście klasycznie z ziemniakami i mizerią :) To zdecydowanie slow food, jeśli chcemy kremowego sosu Zobacz więcej
Pela
Pela Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moja kuchnia na diecie
Bitki wołowe

Bitki wołowe 2157

To najprostsza mięsna klasyka w polskiej tradycyjnej kuchni. A jednocześnie pyszne danie, które zasługuje na miejsce w świątecznym menu. Gwarancją sukcesu jest tutaj osiągnięcie dwóch cech: miękkości Zobacz więcej
Bitki wołowe nie mają sobie równych, kruche, delikatne i jedyne w swoim rodzaju. Przygotowane z dodatkiem czerwonego wina smakują wyśmienicie i zachwycą niejedno podniebienie. Bitki upiekłam w Zobacz więcej
Wołowina ponoć nie jest łatwym mięsem do obróbki, często moje znajome skarżą się, ze jest za twarda, albo zbyt żylasta. Ja sama długo „bałam” się wołowiny właśnie ze względu na krążące o niej „legendy Zobacz więcej
gotowanie ze stylem
gotowanie ze stylem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie ze stylem
Bitki wołowe

Bitki wołowe 1377

Tradycyjne, soczyste bitki woowe w sosie pieczarkowym. Danie z misa ugotowanego w niewielkiej iloci wody lub bulionu z dodatkiem warzyw i przypraw. Zazwyczaj doprawia si je zasmak lub mietan, cho Zobacz więcej
My Blueberry Corner
My Blueberry Corner Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
My Blueberry Corner
Wołowe bitki

Wołowe bitki 1403

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Lucyna Ćwierczakiewiczowa (autorka książek kucharskich z XIX wieku) nazywała je bitymi zrazami, w mojej rodzinie to były zawsze bitki. To … Przeczytaj cały Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Bitki wołowe

Bitki wołowe 1089

Pomimo, że kuchnia polska, której jestem wielkim fanem, opiera się głównie na wieprzowinie i drobiu, to jem bardzo dużo wołowiny w różnych postaciach. Czy to pieczeń wołowa, czy to steki wołowe, czy Zobacz więcej
Bardzo dobre danie, ale warunek musi bardzo długo się gotować. To jest sukces dobrego smaku sosu. Mięso wołowe pokroić i plastry o grubości 1 cm, lekko rozbić. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, Zobacz więcej