wołowina bitki

CooLinarNy
CooLinarNy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
CooLinarNy
Duszona wołowina (bitki)

Duszona wołowina (bitki) 1668

0
Nic prostszego. Kupujecie plastry dobrej wołowiny, najlepiej zrazowej. Rozbijacie cienko. Posypujcie solą i pieprzem – postarajcie się o to, by były to przyprawy świeżo przez Was mielone. Leciutko Zobacz więcej
Kompozycja perfekcyjna, ogórek kiszony w swoim naturalnym środowisku – z kanapką z wołowiną i musztardą. Potrzebujesz duszonej wołowiny, ja te kanapki robię wtedy kiedy mam bitki wołowe (plastry Zobacz więcej
Polecam przepis na bitki wołowe w sosie z kaparami. Do przygotowania dania potrzebna będzie wołowina. W zależności z jakiej części tuszy wołowej będziecie wykonywać bitki, czas ich duszenia będzie się Zobacz więcej
Cześć =) Bardzo lubię wołowinę i staram się jeść jej jak najwięcej. Czy to w postaci steków wołowych, czy to w postaci duszonych bitek wołowych, czy wreszcie w postaci pieczeni wołowej. Pieczona Zobacz więcej
Jak to często mam w zwyczaju znów skręciłam na Południe i przygotowałam zwyczajny schab w sposóbodmienny od polskich standardów. Proponuję Wamprzepis na bitki ze schabu w aromatycznymsosie z dodatkiem Zobacz więcej
Ostatnio wołowina dość często gości na naszym stole, bo to oprócz indyka główne mięso zalecane w diecie córki (i mojej także). Jednym z dań polecanych w jej jadłospisie przez panią dietetyk są bitki Zobacz więcej
Ostatnio wołowina dość często gości na naszym stole, bo to oprócz indyka główne mięso zalecane w diecie córki (i mojej także). Jednym z dań polecanych w jej jadłospisie przez panią dietetyk są bitki Zobacz więcej
Cześć =) Bardzo lubię wołowinę i staram się jeść jej jak najwięcej. Czy to w postaci steków wołowych, czy to w postaci duszonych bitek wołowych, czy wreszcie w postaci pieczeni wołowej. Pieczona Zobacz więcej
Dziś zwyczajny, smaczny i baardzo syty obiadek - bitki. Polane sezonowymi grzybami leśnymi. Składniki: 60 dag wołowiny 1 łyżka mąki 2 łyżki smalcu 2 cebule Sól Pieprz Ziele angielskie Liść laurowy Zobacz więcej
Jeśli zostały Wam kotlety mielone z obiadu – najlepsze są na bogatej kanapce z ogórkiem kiszonym, keczupem, musztardą, i czerwoną cebulą. Jeśli zostaną Wam bitki wołowe – wystarczy musztarda i ogórek Zobacz więcej
Zatęskniliśmy za polskim obiademz leśnymi grzybami I zrodził się pomysł na bitki wołowe. Zapraszam serdecznie. Składniki: ok 700 gr wołowiny, pokrojonej I ubitej 2 cebule pokrojone na ćwierć talarki Zobacz więcej
Jeżeli chodzi o dania mięsne, to jak już pewnie zauważyliście, w mojej kuchni zdecydowanie króluje drób. Ale nie ma się co dziwić, gdyż mięso drobiowe jest zdrowe, delikatne i posiada o wiele więcej Zobacz więcej
Bitki większości osób kojarzą się z wołowiną, a ja chętnie przygotowuję je z mięsa wieprzowego. Tym razem z cukinią i marchewką. Składniki: 5 plastrów karkówki bez kości sól pieprz 3 łyżki mąki 3 Zobacz więcej
Bitki większości osób kojarzą się z wołowiną, a ja chętnie przygotowuję je z mięsa wieprzowego. Tym razem z cukinią i marchewką. Składniki: 5 plastrów karkówki bez kości sól pieprz 3 łyżki mąki 3 Zobacz więcej
Dziś propozycja bardzo aromatyczna i zdrowa. Bitki z mięsa wołowego podlane wiśniówką i duszone w sosie z dodatkiem wiśni (mrożonych) oraz przypraw korzennych. 600 g chudej wołowiny na zrazy 50 ml Zobacz więcej
tłuszcz i smażymy na nim bitki. Po podsmażeniu przekładamy je do gotującej się garnku wody, dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę. Następnie cebulę siekany drobno i podsmażamy na tłuszczu, Zobacz więcej
Kapusta Kiszona z Majerankiem i Wędzonką Kuchenne Cuda Joanny Blog > Komentarze do wpisu « Pieczarki w Śmietanie Kapusta Kiszona z Majerankiem i Wędzonką Mój ulubiony dodatek, a w zasadzie surówka Zobacz więcej
Tym razem duszone bitki wołowe w sosie. Składniki: 500 g wołowiny ok. 1,5 l bulionu (najlepiej wołowego) 1/4 kostki masła 1/2 cebuli 3 liście laurowe kilka kulek ziela angielskiego 2 łyżki oliwy 1/4 Zobacz więcej
Pomimo, że kuchnia polska, której jestem wielkim fanem, opiera się głównie na wieprzowinie i drobiu, to jem bardzo dużo wołowiny w różnych postaciach. Czy to pieczeń wołowa, czy to steki wołowe, czy Zobacz więcej
Składniki : 1 kg mięsa wołowego 2 średnie cebule 1 łyżka musztardy ziele angielskie, liść laurowy przyprawa do wołowiny, papryka słodka mąka (do obtoczenia bitek) olej (do smażenia) Marynata: 2 Zobacz więcej