wołowina chlebowy

{{headerMessage}}
Mielona wołowina z warzywami w sosie pomidorowym, następnie zapieczona w cieście drożdżowym, które nabiera aromatu całej potrawy. Całość tworzy bardzo przyjemną kompozycję. Można ją jeść na wiele Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W Rosji kwas chlebowy ma długowiekową tradycję. Pili go wszyscy, niezależnie od miejsca w drabinie społecznej. I dziś sprzedaż kwasu jest wyższa niż gazowanych napoi zza granicy. Nie używa się go Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mamy upał w połowie września. Trzeba sobie z tym jakoś poradzić. Na ratunek znów przychodzi kuchnia rosyjska. W Rosji bazą do chłodników, poza swojskim wywarem z buraków, jest kwas chlebowy. Taka jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ładna pogoda zachęca do wyjazdów oraz wychodzenia z domu. Ostatnio nawet ja chętnie odklejam się od monitora i ruszam w bliższe i dalsze podróże. 18-19 czerwca odbył się na zamku w Liwie III Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na bułki: 500 g mąki chlebowej, żytnio - pszennej 7 g suszonych drożdży 310 ml wody szczypta soli szczypta cukru pół łyżeczki płatków chilli Składniki na kotlety: 500 g wołowiny (tej Zobacz więcej
baby-w-kuchni
baby-w-kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
BaBy w kuchni
Gulasz wołowo-warzywny

Gulasz wołowo-warzywny 77

1
{{headerMessage}}
Poleca: Ewa Źródło: Matka Wariatka Na zdjęciu gulasz podany w miseczce chlebowej Fot. Ewa Rzadko kiedy wychodził mi dobry gulasz. Albo był za suchy, albo bez smaku. Z tego przepisu wychodzi idealny! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszna, rosyjska zupa fot. D.Szymborska To nie żadna literówka, tak do zupy wlałam kwas chlebowy, wcześniej dodałam do niego cukru i soli. Pyszna zupa. Szybka w przygotowaniu w wersji wegetariańskiej, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Empanadas z wołowiną" „Empanadas z wołowiną” czyli klasyka kuchni łacińskiej Empanadas – rogalik, pierożek. Nadziewany najczęściej mięsnym farszem z warzywami lub serem. Smażony w oleju lub pieczony Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z ciasta francuskiego co wcale nie odejmuje mu smaku. Historia pierogów kornwalijskich sięga osiemnastego wieku, kiedy Kornwalia słynęła z wydobycia cyny.Kornwalijskie żony przyrządzały swym mężom Zobacz więcej
molka
molka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinarne pyszności Molki
Pielmienie

Pielmienie 197

0
{{headerMessage}}
..chlebowe ucho". I rzeczywiście pielmieni przypominają kształtem ucho. Przyrządza się je z ciasta i mięsa. Na Syberii robi się je tysiącami a następnie zamraża: sprzyjają temu syberyjskie mrozy. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
po Wiedeńsku. Jest to panierowany kotlet cielęcy podawany zazwyczaj z sałatką ziemniaczaną. Do złudzenia przypomina on polskiego schabowego. Bardzo austriackim daniem jest również Schweinsbraten mit Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ufff, jak gorąco... Topię się, już nie wiem co mam z siebie zdjąć. Źle dziś spałam, ok.3 zaczęła się burza. Duszno, mokro i gorąco. To chyba najgorsze połączenie. Sloppy Joes to kanapka bardzo Zobacz więcej
Aleex
Aleex Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W mojej kuchni
Solianka wg Aleex

Solianka wg Aleex 825

2
{{headerMessage}}
A dzisiaj zapraszam kolejną rosyjską potrawę. Dzisiaj robimy zupę. A więc czas na soliankę. Solianka (ros. солянка) – tradycyjne danie kuchni rosyjskiej i ukraińskiej, gęsta zupa, ugotowana na Zobacz więcej
yorki
yorki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My man's kitchen
Zapiekane klopsiki w sosie pomidorowo-marchewkowym z papryką

Zapiekane klopsiki w sosie... 184

1
{{headerMessage}}
czy innych chlebowych zapychaczy, a sos pomidorowy zagęściłem zmiksowaną marchewką, dzięki czemu jest o wiele mniej kaloryczny, a przy tym nabiera on dodatkowej słodyczy. Klopsiki Składniki: 600g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
g drobno pokrojonego mięsa z rosołu (wołowiny i drobiu) 500 g poszatkowanej białej kapusty 2 małe marchewki 1 średnia cebula 50 g masła 3 łyżki oliwy 1 płaska łyżeczka soli Naleśniki: 500 ml mleka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). Składniki na 2 "pizze": 3/4 szklanki mąki chlebowej 1/3 szklanki semoliny (jeżeli nie masz - zamień na mąkę) 3/4 łyżeczki suchych drożdży 1/4 łyżeczki soli 1/2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, przekąski z ciasta francuskiego, tartaletki i różnego rodzaju pizze, foccacie oraz chleby. Kolorowa sałatka z krewetek, papai i endywii otwiera kolejny rozdział poświęcony rybom. Dużo sałatek z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Souvlaki to jedną z najpopularniejszych potraw greckich. Grillowane aromatyczne kawałki mięsa przypominają mi wakacje w Grecji. Mięso najlepiej jest zamarynować dzień wcześniej, aby przeszło aromatami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z przeschniętego pieczywa. Świerzy chleb do tego się nie nadaje. Wczoraj odkryłam kolejny przepis na recykling „wczorajszego” pieczywa - przepis na kotlety chlebowe! Sama bym na to nie wpadała aby Zobacz więcej