wołowina długo pieczona

Mmmm naj naj najlepsza ! Mięso dla prawdziwych weteranów dobrych smaków! Długo pieczonawołowinaw sosie barbecue pulled beef,to nic innego jakszarpana lub wyczesana wołowina. Nazwa jest w pełni Zobacz więcej
wołowina w czerwonym winie z pieczarkami i warzywami korzeniowymi, długo pieczona | THE FOOD TIME HOME CZEŚĆ! PRZEPISY ŚNIADANIE CHLEB I BUŁKA JAJKO PANKEJK PLACEK NALEŚNIK OWSIANKA&co INNE OBIAD Zobacz więcej
kulinarnych spotkałam znajomego mistrza od wołowiny, Grześka Łapanowskiego. Bez wahania poprosiłam o radę i dostałam kilka cennych wskazówek. I tak powstał pomysł na pulled beef czyli wyczesaną Zobacz więcej
Przepis bierze udział w Konkursie dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy" 70 dkg wołowiny 10 dkg słoniny 1 cebula selera 1 marchewka Liść laurowy 5 ziaren pieprzu 6 ziaren ziela angielskiego 1 Zobacz więcej
W czasieLekcji gotowania z Dobrą wołowiną i Grzegorzem Łapanowskimprzygotowaliśmy między innymi długo pieczone żeberka z konfiturą z czerwonej cebuli. Muszę powiedzieć, że ta konfitura bardzo mi Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
A la strogonow

A la strogonow 60

0
. Przelać wszystko do żaroodpornego naczynia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200C i pieczemy godzinę. Po godzinie sprawdzamy czy mięsko jest miękkie, jeżeli jeszcze jest trochę twarde, Zobacz więcej
Koper
Koper Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W koperkowej kuchni
Dania mięsne

Dania mięsne 1139

1
Po przepis kliknij w zdjęcie Faszerowane ziemniaki z tymiankiem Pizza na cienkim cieście Tarta porosołowa Cevapcici Fasolka po bretońsku KURCZAK Kurczak pieczony z tymiankiem Risotto z kurczakiem Zobacz więcej
Miałam już kilka podejść do wołowiny i nigdy do końca nie wychodziła tak jak powinna. Po zjedzeniu tej już wiem, że był to najwyraźniej problem z mięsem - nie było takie jak być powinno. Polędwicę Zobacz więcej
czyli chillout w domowym zaciszu Kiedy rodzicow nie ma w domu, myszy buszuja :) 26 C wieczorem, "Stars of The Lid" oraz "Triumph of our Tired Eyes" w tle,ogieńmiga w kominku...bajkowo... Pieczona Zobacz więcej
Zostało mi trochę mielonej wołowiny i tak się zamyśliłem nad sposobem jej wykorzystania. Nie myślałem zbyt długo tym bardziej, że miałem w domu ciasto francuskie - gotowe niestety, ale jest. Czego Zobacz więcej
w naczyniu przykryj i wstaw do piekarnika, który nagrzał się do 220 stopni. Piecz przez około pół godziny, może trochę dłużej, zobaczysz kiedy roladki będą gotowe. Roladki wołowe z chrzanem i kozim Zobacz więcej
ViolaPassionPomysł na danie z ziemniaków. Nie tylko papryka ,cukinia czy pieczarka nadaje się do faszerowania i jest ciekawa Nasze ziemniaki również możemy ożywić Składniki: 8 dużych ziemniaków 0.5 kg Zobacz więcej
wrzucamy je na rozgrzaną patelnię i pieczemy z każdej strony około 2 minut (oczywiście w zależności od tego jak wysmażone mięso lubimy smażymy je krócej lub dłużej). Mięso odstawiamy w ciepłe miejsce Zobacz więcej
Espetada to tradycyjna potrawa portugalskiej wyspy Madera. Co potrawie tej należy wiedzieć to przede wszystkim to, że espetada to mięso wołowe, które to dobrze przyrządzone po prostu nie może zawieść. Zobacz więcej
Ostatnio na blogu niewiele się działo, a to między innymi dlatego, że jestem zaangażowana w wiele różnych interesujących rzeczy. Jeśli jesteście ciekawi i lubicie napraaawdę dobre desery to zapraszam Zobacz więcej
amenuplease
amenuplease Obserwuj blogaObserwujesz bloga
A menu please!
Domowe Hamburgery

Domowe Hamburgery 85

0
dodatki, np. pomidora, cebulę, ogórka - kroimy w plasterki. Na rozgrzanym grillu smażymy kotlety, po kilka minut (3-5 minut) z każdej strony, pamiętając by nie piec zbyt długo, bo będą suche. W tym Zobacz więcej
Egzotyczna potrawka z bananami Składniki dla 4 osób: 300 g mięsa wołowego (np. pieczeni) 1 średnia pierś z kurczaka 2 banany 2 pomidory 2 cebulki dymki szklanka soku pomarańczowego 1 łyżeczka curry Zobacz więcej
n_zak
n_zak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czym pachnie u Żaków
Hamburgery

Hamburgery 1531

3
Domowe, przygotowane od A do Z własnoręcznie. Doskonałe, choć muszę przyznać, że przyzwyczajeni do swojskich mielonych, fanami kotletów z czystej wołowiny nie jesteśmy. :) Kolejne podejście może w Zobacz więcej
Kebab w tej formie można było zjeść w Sopocie już w latach siedemdziesiątych. Na długo przed tym, kiedy na co drugiej ulicy pojawiły się budki z Doner Kebab. Obecnie chyba większości kebab kojarzy się Zobacz więcej
podsmażyć z każdej strony. Teraz do garnka należy co jakiś czas wlewać wrzątek gdyż sos cały czas będzie odparowywał. Ja dusiłam o na wolnym ogniu przez około 3 godziny. Długo ale było warto bo mięso Zobacz więcej