wołowina duszona w garnku rzymskim

"Czasami człowiek musi inaczej się udusi", jak mawiał klasyk. Ja też musiałam bo łaziły za mną te golonki i zrobiłam, mam spokój na wiele miesięcy a teraz zajadamy złociste, soczyste mięsko. Zobacz więcej
baby-w-kuchni
baby-w-kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
BaBy w kuchni
Jak piec w garnku rzymskim?

Jak piec w garnku rzymskim? 205

Jak kupić sprzęt za 3 tysiące złotych, wydając tylko 40 złotych? To proste – zamiast piekarnika z funkcją pary wystarczy zaopatrzyć się w najprostszy garnek rzymski. Garnek rzymski to gliniane Zobacz więcej
pieczony kurczak jest chyba najbardziej oklepanym daniem na świecie, dlatego jeśli go piekę, to w towarzystwie dodatków o wyraźnym smaku i zapachu. Tym razem do pieczenia użyłam rzymskiego garnka. Zobacz więcej
Buchty bądź inaczej również bułki na parze, tym razem w zupełnie w innej wersji. A mianowicie w garnku rzymskim, w którym wychodzą niesamowicie wielkie i puszyste. Bułki w ten sposób możemy kombinować Zobacz więcej
Doro43
Doro43 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Co w kredensie piszczy
Schab z garnka rzymskiego

Schab z garnka rzymskiego 173

Wiele osób zna zapewne garnek rzymski, ale tak dla przypomnienia kilka zasad, o których musimy pamiętać, używając tego naczynia. * Przed każdym użyciem garnek należy zanurzyć w wodzie, razem z Zobacz więcej
To nie było moje pierwsze spotkanie z książkami Ewy Hangel. Całkiem niedawno testowałam jej przepisy na wegetariańskie dania z kociołka. Te dwie książki łączy jedno – smak. Potrawy pani Ewy są sycące Zobacz więcej
POMPOKRACJA
POMPOKRACJA Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pompokracja
WOŁOWINA DUSZONA W PIWIE

WOŁOWINA DUSZONA W PIWIE 209

Poniedziałek zaczynamy mocnym akcentem. Naszą kuchnię wypełnił zapachduszonejw piwie wołowiny z dodatkiem jałowca, rozmarynu isosu worcester. Dzięki długiemu duszeniu (ok. 1,5-2 godziny) mięso jest Zobacz więcej
Jest wiele wersji chłopskiego - wiejskiego garnkadania które, jest bardzo smaczne i ma wielu zwolenników. Moja dzisiejsza propozycja to chłopski garnek z wołowiną, danie według mojego pomysłu wyszło Zobacz więcej
No takiego mam kochanego Męża – co poradzić Przed Jego wyjściem do OBI mówię mu dla żartu „kup mi coś fajnego”, a on wraca z moim wymarzonym garnkiem rzymskim Tak się składa, że od dawna chciałam taki Zobacz więcej
Duszona wołowina z cebulą w sosie własnym to sposób na pyszny obiadek. Podałam z kluskami śląskimi ale również z kaszą jest pyszna, polecam. Składniki: 1 kgwołowiny 3 cebule 2 średnie ogórki kiszone Zobacz więcej
Pieczony kurczak - wydawałoby się, że to takie proste i oczywiste: kurczaka przyprawiamy, pieczemy w piekarniku i gotowe. Ale oczywiście są różne niuanse, które sprawią, że nasz kurczak będzie Zobacz więcej
Ten gulasz wołowy wymaga czasu na przygotowanie, ale uwierzcie mi że warto. Z pewnością tak jak jabędzieciewracali do tego przepisu wielokrotnie. Jeśli macie akurat mięso wieprzowe też możecie Zobacz więcej
Instrukcja obsługi garnków rzymskich Zobacz więcej
Nabraliśmy ostatnio ochoty na "chińszczyznę". To dania, które łączą w sobie wiele zalet - doskonały smak, prostotę przygotowania i aromatyczne przyprawy. Jedynym problemem może być dostępna w Polsce Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Stare Gary
Duszona rzymska sałata

Duszona rzymska sałata 247

Co jakiś czas trafiam na przepis, który muszę wypróbować . Natychmiast. Biegnę do sklepu, kupuję składniki i szybko, jak najszybciej robię.Sprawdzam.To właśnie jeden z tych przepisów. Niezwykle Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Duszona wołowina

Duszona wołowina 13553

Tak jak ja bez ryb, tak mój mąż nie wyobraża sobie kuchni bez … wołowiny. Staram się aby za każdym razem, klasyczna duszona wołowina smakowała trochę inaczej. Ta wersja nawiązuje do chyba najbardziej Zobacz więcej
Duszona wołowina w sosie kokosowym Braised beef with zucchini in coconut sauce, for English scroll down To chyba najlepsza duszona wołowina, jaką kiedykolwiek jadłam. Jest bardzo delikatna, Zobacz więcej
Od Pożeraczki dowiedziałam się o garnku rzymskim, który ona nazywa garnkiem greckim Zafascynował mnie, zwłaszcza, że wszyscy chwalili mięsiwo w nim pieczone. Jakiś czas później na zakupach ta sama Zobacz więcej
Boeuf Bourguignon to klasyka! Klasyka w najlepszym wydaniu, którą mam wrażenie wypromował świetny skądinąnd film Julie i Julia – jeśli ktoś nie widział, obowiązkowo do nadrobienia w jesienny wieczór Zobacz więcej
Chlebek w takim garnku wychodzi naprawdę o wiele lepszy niż pieczony zwyczajnie w foremce lub na blaszce. Jego skórka jest chrupiąca, błyszczy, a chlebek dłużej zachowuje swoją świeżość. Składniki na Zobacz więcej