Przepis na wołowina khmerska

renatar
renatar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Duszona wołowina

Duszona wołowina 14671

Tak jak ja bez ryb, tak mój mąż nie wyobraża sobie kuchni bez … wołowiny. Staram się aby za każdym razem, klasyczna duszona wołowina smakowała trochę inaczej. Ta wersja nawiązuje do chyba najbardziej Zobacz więcej
dawny_basik
dawny_basik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mozaika życia
Kuchnia khmerska

Kuchnia khmerska 219

Kambodża to raj dla zupożerców, czyli dla mnie. Bogactwo przepisów i odmian popularnych zup jest ogromna. Ponieważ osobiście mogę żywić się wyłącznie samymi zupami to tak też robiłam. Oczywiście Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Limonkowy
WOŁOWINA

WOŁOWINA 7307

WOŁOWINA (Wpis powstał w oparciu o program "Wiem co jem", stronę www.niam.pl i www.kordas.net.pl) Największymi jej producentami są Chiny, Brazylia i USA. Najzdrowsza i najsmaczniejsza pochodzi z Kobe Zobacz więcej
Kambodża miło nas zaskoczyła. Od kilku osób słyszeliśmy, że bywa niebezpiecznie i trzeba uważać na każdym kroku na drobne kradzieże i naciągaczy. Może mieliśmy szczęście być w dobrych miejscach w Zobacz więcej
Kojarzycie jakieś danie kuchni khmerskiej? Kuchnia khmerska stłamszona przez dwie kulinarne potęgi, Tajlandię i Wietnam, jest mało znana. W przewodniku wyczytałyśmy, że tak, jak Angkor rozsławił na Zobacz więcej
borsuczek_nk
borsuczek_nk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Plaster Miodu
Wołowina po chińsku

Wołowina po chińsku 5875

70-80 dag wołowiny 1/3 pora przyprawa do wołowiny mała cebula 1/2 papryki czerwonej 2 ząbki czosnku 1/2 papryki żółtej 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżki groszku Zobacz więcej
uw-aga-gotuje
uw-aga-gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
uw-aga-gotuje.blogspot.com
Wołowina

Wołowina 4675

Steki wołowe to coś pysznego, zdrowego i mega efektownego.Sukces tkwi jednak w szczegółach...dobrym mięsie.Jak go wybrać?Najlepsza na steki jest polędwica argentyńska, ale niestety droga!W sieciMakro Zobacz więcej
Kojarzycie jakieś danie kuchni khmerskiej? Kuchnia khmerska stłamszona przez dwie kulinarne potęgi, Tajlandię i Wietnam, jest mało znana. W przewodniku wyczytałyśmy, że tak, jak Angkor rozsławił na Zobacz więcej
Kambodżę kojarzymy przede wszystkim z niechlubnej historii Było nas w tej Azji sztuk cztery. Odwiedziliśmy dwa kraje i spośród całej czwórki byłem jedynym, któremu bardziej od Tajlandii podobała się Zobacz więcej
zjedzkrakow.pl
zjedzkrakow.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zjedz Kraków
Co zjeść w Kambodży?

Co zjeść w Kambodży? 44

Drugą część relacji z wycieczki po Półwyspie Indochińskim opatrzyłem nieco prowokacyjnym zdjęciem. Po pierwsze trzeba walczyć o liczbęodsłon, a po drugie chciałem żeby było kontrowersyjnie, o co w Zobacz więcej
lutka40
lutka40 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
szczeciniankagotuje
Wołowina

Wołowina 1676

Tysiące pasji i uspokojeń Wołowina Gulaszowe wołowe popieprzyłam ,posypałam obficie mąką ,podsmażyłam i jeszcze na patelni posypałam czerwoną papryką .Mięsko razem z zasmażką przełożyłam do Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Duszona wołowina

Duszona wołowina 2946

Cześć =) Duszona wołowina, to jedna z moich ulubionych potraw, którą jadłem podczas mojej ostatniej wizyty u babci Krysi i dziadka Czesława w Bydgoszczy. Danie to spodobało się również Agnieszce, Zobacz więcej
Kuchnia khmerska zasługuje na osobny post, więc dzisiaj tylko potem dwa zdania na ten temat. Podaję dzisiaj niezwykle prosty przepis na zupę, którą Maleństwo skomentowało tak: „Dlaczego ona taka Zobacz więcej
smakikuchenne
smakikuchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
O kuchni z uczuciem
Pieczona wołowina

Pieczona wołowina 2482

Marynowana, a następnie pieczona wołowina. Delikatna, miękka, soczysta. Taka właśnie jest moja pieczeń. Było smacznie i Wam również polecam. Udało mi się kupić ładny kawałek wołowiny, wiem że jest Zobacz więcej
molka
molka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kulinarne pyszności Molki
Tatar z wołowiny

Tatar z wołowiny 2365

składniki 1/2 kg wołowiny bez kości 3 ogórki kiszone 2 cebulki kapary pieprz czarny Kamis maggi sól Kamis jajka oliwa z oliwek sposób przygotowania Mięso myjemy i mielimy w maszynce lub siekamy. Zobacz więcej
shootandfood
shootandfood Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
shoot&food
WOŁOWINA PO CHIŃSKU

WOŁOWINA PO CHIŃSKU 1885

SKŁADNIKI: 400 g wołowiny (użyłam udźca) 20 ml oleju sezamowego 20 ml octu ryżowego 15 ml sosu sojowego pieprz czarny ziarnisty imbir mielony papryka ostra kardamon 1 kapusta pekińska 1 papryka Zobacz więcej
Jadłonomia
Jadłonomia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jadłonomia
Wegańskie Phnom Penh

Wegańskie Phnom Penh 17

Zanim pojechałam do Kambodży wszyscy powtarzali mi, że będę tam głodować i że na pewno nie znajdę tam żadnych wegańskich inspiracji. Zignorowałam te uwagi – mięsożerni podróżnicy mówią tak o każdym Zobacz więcej
Wpadłam w wir codzienności, trochę spraw zaprzątało moją głowę do tego stopnia, że nie miałam weny na wpisy blogowe, ale już się ogarnęłam i wracam do regularnych wpisów. Za oknem piękna wiosna, Zobacz więcej
Aga & TalerzPokus.tv
Aga & TalerzPokus.tv Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
TalerzPokus.tv
Wołowina na dziko

Wołowina na dziko 1374

Przepisy » Mięsa » Wołowina na dziko » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zapamiętaj mnie Zaloguj Zapomniałeś hasła? Zobacz więcej
piotras100
piotras100 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szaleństwo w kuchni
Jak zapeklować wołowinę

Jak zapeklować wołowinę 1324

Peklowana wołowina nie tylko zmienia swój kolor, ale i smak. To największe zalety peklowania mięsa. Podstawową wadą jest czas, jaki jest potrzebny do solidnego zapeklowania wołowiny. Powinniśmy na to Zobacz więcej