Bardzo lubię dania gdzie wszystko jest razem wymieszame i zapieczone w jednym naczyniu. Smaki mają okazję przesiąknąć sobą co wpływa na jakość dania. Dzisiaj paski wołowiny z kaszą jęczmienną. Proste
Zobacz więcej
Kolejna, niekłopotliwa do wykonania, wołowa pieczeń. Jak w wielu moich przepisach zrobiona w wolnowarze. Aby mięso lepiej trzymało formę przed włożeniem do wolnowaru obwiązuję je sznurkiem. Najlepiej
Zobacz więcej
WOŁOWINA (Wpis powstał w oparciu o program "Wiem co jem", stronę www.niam.pl i www.kordas.net.pl) Największymi jej producentami są Chiny, Brazylia i USA. Najzdrowsza i najsmaczniejsza pochodzi z Kobe
Zobacz więcej
Bardzo smaczna pasta do pieczywa do zrobienia przy okazji gotowania zupy na wołowinie. Czas : 5 minut Składniki : 25 dag chudej wołowiny gotowanej z zupy 2-3 łyżki majonezu ( gęsty ) 2 łyżeczki
Zobacz więcej
Nóż i Widelec: Wołowina. Guinness, tymianek i musztarda Strona główna Podałam do stołu Podano mi do stołu Wino Podróże Spis przepisów O mnie Kontakt Wołowina. Guinness, tymianek i musztarda Niedzielne
Zobacz więcej
Wołowina z musztardą Składniki: — Polędwica wołowa — ok. 400 g — Musztarda francuska — 2 łyżeczki — Białe wino — szklanki — Bulion wołowy — pól szklanki — Śmietana tłusta — pół szklanki — Sól morska
Zobacz więcej
Kompozycja perfekcyjna, ogórek kiszony w swoim naturalnym środowisku – z kanapką z wołowiną i musztardą. Potrzebujesz duszonej wołowiny, ja te kanapki robię wtedy kiedy mam bitki wołowe (plastry
Zobacz więcej
Ogórki w miodzie i musztardzie francuskiej | coolinarnie.pl | Przepisy na każdy dzień Strona główna O nas Współpraca Kontakt Ogórki w miodzie i musztardzie francuskiej 9 sierpnia 2014 przez Ania |
Zobacz więcej
Steki wołowe to coś pysznego, zdrowego i mega efektownego.Sukces tkwi jednak w szczegółach...dobrym mięsie.Jak go wybrać?Najlepsza na steki jest polędwica argentyńska, ale niestety droga!W sieciMakro
Zobacz więcej
Uwielbiam suszoną wołowinę i często kupuję paczkowaną, żeby mieć w torebce lub w samochodzie na wypadek napadu głodu. Tak więc, jeśli zobaczycie kobietę z kawałkiem mięsa w zębach na światłach - nie
Zobacz więcej
Pyszne, zarówno na ciepło jak i na zimno, rozpływające się w ustach, aromatyczne, wilgotne mięso. Może być podawane zarówno na ciepło jak i na zimno. potrzebne: 1,5 kg wołowiny na pieczeń ( u mnie
Zobacz więcej
skip to main | skip to sidebar Pulpety z musztardą 1/2 kg mięsa mielonego (wieprzowina, drób, wołowina, ryba) 1 mała cebulka drobno posiekana 1 - 2 ząbki czosnku starte 2 łyżki musztardy 1 - 2 łyżki
Zobacz więcej
Wołowina smażona na patelni grillowej - stopień jej wysmażenia zależy oczywiście od osobistych preferencji i upodobań. U mnie wersja mocno wysmażona, chcąc uzyskać krwiste czy półkrwiste kawałki mięsa
Zobacz więcej
Składniki: 50 dkg wołowiny 20 dkg boczku wędzonego 0,5 litra piwa 2cebule 2 marchewki zioła prowansalskie 2 ziela angielskie 2 liście laurowe 2-3 łyżki musztardy sarepskiej 1 łyżka pasty paprykowej …
Zobacz więcej
Miałam już kilka podejść do wołowiny i nigdy do końca nie wychodziła tak jak powinna. Po zjedzeniu tej już wiem, że był to najwyraźniej problem z mięsem - nie było takie jak być powinno. Polędwicę
Zobacz więcej
WOŁOWINA WELLINGTON Czy mieliście kiedyś, po zjedzeniu jakiegoś dania wrażenie, że lepiej być nie może... że jest to danie, które zażyczylibyście sobie jako ostatnie, które macie zjeść... Dla mnie
Zobacz więcej
Często pojawia się problem co zrobić z mięsem z zupy? Oczywiście można go zjeść go wraz z zupą, ale znam sporo ludzi którzy za gotowanym mięsem nie przepadają (dawniej też takiego nie lubiłam :D)
Zobacz więcej
Nie samymi kiszonymi i konserwowymi ogórkami człowiek żyje ! U mnie w domu wszelkie inne formy przetworów ogórkowych są spożywane z wielką chęcią. Pikle to wyrób o wielu zastosowaniach. Dobre do
Zobacz więcej
Bardzo prosty przepis na aromatyczne, soczyste steki z wołowiny. Marynata z miodu, musztardy i lubczyku nadaje mięsu bardzo ciekawego smaku. Składnik główny: - 250 g wołowiny Składniki na marynatę: -
Zobacz więcej
Tak jak ja bez ryb, tak mój mąż nie wyobraża sobie kuchni bez … wołowiny. Staram się aby za każdym razem, klasyczna duszona wołowina smakowała trochę inaczej. Ta wersja nawiązuje do chyba najbardziej
Zobacz więcej