• 8
  • 2
  • 0
  • 9
  • 0
  • 1
przepisów z 5937 blogów

wołowina na słodko

SKŁADNIKI 1 kg polędwicy wołowej 1 łyżka ziół prowansalskich 1 przyprawy gyros pieprz sól 2 łyżki oleju rzepakowego serek topiony pół szklanki suszonej żurawiny 10 sztuk suszonej moreli ok 100 g Zobacz więcej
Jedno z lepszych dań z wołowiny jakie dane mi było jeść. Przygotowuje się je z mostka wołowego, wymaga kilku godzin gotowania i dosyć dużej ilości składników ale za to kruchość i jakość przyrządzonego Zobacz więcej
Pomysł na dzisiejszą potrawę powstał podczas przemiłego spotkania w chińskiej restauracji w moim mieście :) Bardzo lubimy wołowinę, dlatego jest częstym składnikiem naszego menu. Szklankę wody i 1/4 Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 1 kg wołowiny 1 duża marchewka 5 listków laurowych 2 ziarenka ziela angielskiego 1 litr wody 200 g koncentratu pomidorowego SKŁADNIKI NA MARYNATĘ DO MIĘSA 5 łyżek oliwy 5 łyżek wody 2 łyżki Zobacz więcej
Chrupiąca wołowina z marchwią, imbirem i fasolką w sosie słodko-kwaśnym, podana z sypkim ryżem. Pyszne danie! Składniki: 30 dag wołowiny dwie marchewki mały imbir 20 dag fasolki szparagowej łyżka Zobacz więcej
Przyznaję się do pewnego jedzeniowego grzechu - bardzo lubię sos słodko-kwaśny ze słoiczka. Do tego kurczak, ryż i jestem bardzo zadowolona. Całe szczęście, że nauka gotowania jest taka ciekawa, więc Zobacz więcej
SKŁADNIKI NA MARYNATĘ: 200 ml sosu słodko-pikantnego chilli TaoTao 5 łyżek ciemnego sosu sojowo-grzybowego TaoTao świeży imbir pokrojony w bardzo cieniutkie paseczki tzw nitki (kawałek około 3 cm) 5 Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 800 g wołowiny z łopatki - pokroić w kostkę tak 1 do 2 cm 2 cebule czerwone - posiekać w piórka mix papryk (1 zielona, 1 żółta, 1 pomarańczowa)- pokroić w kostkę 1 papryczka chilli- Zobacz więcej
牛丼 Gyudon (dosł. miska z wołowiną) to jedno z japońskich dani fast food. Ci z Was, którzy byli w Japonii, z pewnością widzieli tam małe sklepy jedynie ze stołkami barowymi, gdzie serwuje się właśnie Zobacz więcej
Gyudon - ryż z wołowiną gotowaną na słodko Gyudon to jedno z japońskich dań fast food. Nazwa ta dosłownie oznacza „miskę z wołowiną”. Na ulicach Japonii spotkać można budki ze stołkami barowymi, w Zobacz więcej
fantazzja
fantazzja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obiad w 20 minut
Słodka wołowina

Słodka wołowina 700

0
Dziś kolejny etap moich eksperymentów z wołowiną. Danie jest bardzo szybkie (nie licząc marynowania) i wyjątkowo smaczne. Przypadnie do gustu wszystkim lubiącym mięsa na słodko. Składniki: 250 g Zobacz więcej
dagooshya
dagooshya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Culinary Art
Wołowina adobo

Wołowina adobo 305

0
Pyszna i aromatyczna wołowina, marynowana w octowej zalewie, a następnie długo w niej duszona. Potrawa nie jest bardzo wymyślna, natomiast efekt końcowy jest wspaniały :) Danie pochodzi z Filipin, ale Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Wołowina adobo

Wołowina adobo 446

3
Adobo – marynowane, a następnie duszone w octowej zalewie mięso jest jedną z popularniejszych potraw kuchni filipińskiej. I jednocześnie jedną z moich ulubionych. Można w ten sposób przyrządzić Zobacz więcej
UWAGA !!! PRAWA AUTORSKIE!Wszystkie teksty i zdjęcia umieszczone na tym blogu są autorstwa Violetty Popiela.Nie kopiuj, nie przetwarzaj, nie wykorzystuj ich bez mojej pisemnej zgody. Wszelkie prawa Zobacz więcej
Najlepsza wołowina jaką kiedykolwiek miałam okazję jeść była w Japonii. To ze względu na specjalną odmianę wołowiny marmurkowatej z Kobe, charakterystycznej dla tamtego regionie. Nigdy nie zapomnę Zobacz więcej
Mięso czerwone - Moje Ulubione! Wołowina. Zapraszam :) Wołowina słodko - ostra z warzywami i świeżą bazylią Porcja dla 3 osób Warzywa: - 1 świeża, duża marchewka - 1 średniej wielkości cukinia - 1 Zobacz więcej
Wołowina wydaje się być mięsem dość trudnym do przygotowania. Jakiś czas temu myślałam, że smaczna może być jedynie w gulaszu – gotowana kilka godzin w winie, z warzywami, przyprawami i cebulą lub Zobacz więcej
Wołowina z imbirem, limonką i suszonymi daktylami to lekko orientalny, słodko-pikantny smak. Proces duszenia mięsa, nadaje mu idealnej miękkości i pozwala na to by wszystkie smaki się połączyły. Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 600-800 g wołowiny na gulasz 1 opakowanie 450 g mrożonej mieszanki warzyw chińskich 50 g grzybów mun TaoTao 4 łyżki sosu sojowo-grzybowego TaoTao 1/2 słoiczka sosu sambal oelek TaoTao 1/2 Zobacz więcej
Aldi
Aldi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Psoty Psotki
Wołowina w sosie wiśniowym

Wołowina w sosie wiśniowym 424

0
Bardzo miło i sympatycznie mija dzisiejszy dzień. Pomimo burzowej aury jest słonecznie i radośnie - w dużej mierze za sprawą naszego gościa :) Przygotowałam duszoną wołowinę w słodko - kwaśnym, Zobacz więcej