wołowina na zimno

{{headerMessage}}
Na 2 porcje: 2 kawałki (po 150 g) bavette aloyau,ongletu czy rostbefu wołowego 10 pomidorków koktajlowych i świeżej rzodkiewki sałata, rukola kilka gałązek bazylii i świeżej kolendry Marynata: 3 łyżki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pasztet Gerwazy o wyrafinowanym smaku z wołowiny, z zielonymi pistacjami, pachnący suszonymi śliwkami i brandy to dzieło firmy A. Blikle przygotowane według starego rodzinnego przepisu. Pasztet jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Befsztyk tatarski – zwany potocznie tatarem to danie podawane na zimno z siekanej, surowej wołowiny. Geneza tej potrawy nie jest … Przeczytaj cały artykuł Post Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki (dla 2 osób) 150g zmielonej wołowiny 150g zmielonej cielęciny 1 mała cebula bułka tarta 1 jajko świeże zioła (bazylia, pietruszka, tymianek, estragon) sól i pieprz Wykonanie Wymieszać Zobacz więcej
Sezonowy garnek
Sezonowy garnek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sezonowy garnek
Sos z żurawiny

Sos z żurawiny 259

1
{{headerMessage}}
Idealny i genialnie prosty sos do mięs. Pasuje idealnie zarówno do dziczyzny,wołowiny,wieprzowiny jak i drobiu. Spróbujcie sami. składniki: 40 dkg. suszonej żurawiny 1 pomarańcza łyżka miodu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zimna Zośka (zjawisko klimatyczne) trwa w najlepsze. Po tygodniu letnich dni, termometry oszalały i pokazują tyko 15 stopni C. Trudno w to uwierzyć, bo jeszcze dwa dni temu było 27 stopni C, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z kurczaka/kanapka z kurczakiemFruit burgerCreeme cheese peanut butter spreadKanapka z wołowiną, parmezanem, szpinakiem i chilliPasta kanapkowa z młodego słodkiego groszkuBarokowa, nierozwalająca Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smaczna przekąska na zimno lub na ciepło. Składniki 250 g mielonej wołowiny 4 dymki ząbek czosnku łyżka bułki tartej jajko 50 g startego parmezanu sól ,pieprz 3 łyżki oliwy Sos: 100 ml śmietany 12% Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zimno! Zatem trzeba zjeść coś bardziej treściwego... Skład: 350g mielonej wołowiny, 125ml soku z granatu, 200g makaronu fusilli, 1 średnia cebula, trochę oleju rzepakowego do smażenia, 100g sera Zobacz więcej
{{headerMessage}}
„Cumberland” to zimny sos podawany zazwyczaj do mięs, głównie czerwonych, rewelacyjny do wołowiny i dziczyzny. Przygotowuje się go na bazie galaretki z czerwonych porzeczek i czerwonego wina, jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Za oknem zimno i deszczowo, brrrr.... :-( przyda się zatem porządny, ciepły obiad :-) Składniki: ok. 70 dag wołowiny 1 duża marchewka (pokrojona w kostkę) 3 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka przecieru Zobacz więcej
{{headerMessage}}
« Chrustyn z kurczaka na ... wołowina nadziewana twarogiem Do tego przepisu wykorzystałam gulaszowe mięso z wołowiny oczywiście wybierałam jak największe kawałki Więc tak będzie nam potrzebne:) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: mięso mielone wołowe 70 dag, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, jajka 1 sztuka, kucharek 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, cebula 4 sztuki, cukier 1 płaska łyżeczka, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam tą zupę. Zwłaszcza jak jest zimno na dworze. Wspaniale ogrzewa organizm i syci. Dziś cała moja wielopokoleniowa rodzina zajadała się nią ze smakiem. Potrzebujemy - wrzątek ok 2,5 litra - pół Zobacz więcej
{{headerMessage}}
vegetą i pieprzem. Sos zagęścić można łyżką mąki rozpuszczonej w 1/3 szklanki zimnej wody.Podawać z ziemniaczkami. Chrzan jest bardzo ostry, aromatyczny i biały. Tartego chrzanu używamy jako dodatku Zobacz więcej
molka
molka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinarne pyszności Molki
zupa Strogonow

zupa Strogonow 6567

1
{{headerMessage}}
Bardzo lubię zupę Strogonow przygotowuję ją na wiele sposobów tylko nie do końca można ją nazwać Strogonow może być zupą a la Strogonow. Składniki 2kg polędwicy wołowej lub innej wołowiny bez kości Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ukochana zupa z dzieciństwa, którą gotowała moja Babcia. Moja rodzina ją uwielbia. Kiedyś robiłam ją bardzo często, ale ostatnio zupełnie o niej zapomniałam. Wrzucam ją na bloga, nie dlatego, że jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie robiłam jej chyba z 5 lat... jest świetna na ciepło i na zimno, najlepsza na drugi dzień! Idealnie sprawdza się jako obiad do pracy:) Składniki szklanka ryżu 1/2 kg wołowiny 3 duże marchewki 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Już się robi zimnie, czyli pora zacząć się rozgrzewać...Na przykład taką zupką. Jesień nie musi być tylko tęsknotą za odchodzącym latem. Takim pysznym obiadek nie tylko można się rozgrzać, ale i Zobacz więcej