wołowina na zimno

Na 2 porcje: 2 kawałki (po 150 g) bavette aloyau,ongletu czy rostbefu wołowego 10 pomidorków koktajlowych i świeżej rzodkiewki sałata, rukola kilka gałązek bazylii i świeżej kolendry Marynata: 3 łyżki Zobacz więcej
Pasztet Gerwazy o wyrafinowanym smaku z wołowiny, z zielonymi pistacjami, pachnący suszonymi śliwkami i brandy to dzieło firmy A. Blikle przygotowane według starego rodzinnego przepisu. Pasztet jest Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Befsztyk tatarski – zwany potocznie tatarem to danie podawane na zimno z siekanej, surowej wołowiny. Geneza tej potrawy nie jest … Przeczytaj cały artykuł Post Zobacz więcej
Składniki (dla 2 osób) 150g zmielonej wołowiny 150g zmielonej cielęciny 1 mała cebula bułka tarta 1 jajko świeże zioła (bazylia, pietruszka, tymianek, estragon) sól i pieprz Wykonanie Wymieszać Zobacz więcej
Idealny i genialnie prosty sos do mięs. Pasuje idealnie zarówno do dziczyzny,wołowiny,wieprzowiny jak i drobiu. Spróbujcie sami. składniki: 40 dkg. suszonej żurawiny 1 pomarańcza łyżka miodu Zobacz więcej
Zimna Zośka (zjawisko klimatyczne) trwa w najlepsze. Po tygodniu letnich dni, termometry oszalały i pokazują tyko 15 stopni C. Trudno w to uwierzyć, bo jeszcze dwa dni temu było 27 stopni C, Zobacz więcej
z kurczaka/kanapka z kurczakiemFruit burgerCreeme cheese peanut butter spreadKanapka z wołowiną, parmezanem, szpinakiem i chilliPasta kanapkowa z młodego słodkiego groszkuBarokowa, nierozwalająca Zobacz więcej
Smaczna przekąska na zimno lub na ciepło. Składniki 250 g mielonej wołowiny 4 dymki ząbek czosnku łyżka bułki tartej jajko 50 g startego parmezanu sól ,pieprz 3 łyżki oliwy Sos: 100 ml śmietany 12% Zobacz więcej
Zimno! Zatem trzeba zjeść coś bardziej treściwego... Skład: 350g mielonej wołowiny, 125ml soku z granatu, 200g makaronu fusilli, 1 średnia cebula, trochę oleju rzepakowego do smażenia, 100g sera Zobacz więcej
„Cumberland” to zimny sos podawany zazwyczaj do mięs, głównie czerwonych, rewelacyjny do wołowiny i dziczyzny. Przygotowuje się go na bazie galaretki z czerwonych porzeczek i czerwonego wina, jest Zobacz więcej
Za oknem zimno i deszczowo, brrrr.... :-( przyda się zatem porządny, ciepły obiad :-) Składniki: ok. 70 dag wołowiny 1 duża marchewka (pokrojona w kostkę) 3 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka przecieru Zobacz więcej
« Chrustyn z kurczaka na ... wołowina nadziewana twarogiem Do tego przepisu wykorzystałam gulaszowe mięso z wołowiny oczywiście wybierałam jak największe kawałki Więc tak będzie nam potrzebne:) Zobacz więcej
Składniki: mięso mielone wołowe 70 dag, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, jajka 1 sztuka, kucharek 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, cebula 4 sztuki, cukier 1 płaska łyżeczka, Zobacz więcej
Uwielbiam tą zupę. Zwłaszcza jak jest zimno na dworze. Wspaniale ogrzewa organizm i syci. Dziś cała moja wielopokoleniowa rodzina zajadała się nią ze smakiem. Potrzebujemy - wrzątek ok 2,5 litra - pół Zobacz więcej
vegetą i pieprzem. Sos zagęścić można łyżką mąki rozpuszczonej w 1/3 szklanki zimnej wody.Podawać z ziemniaczkami. Chrzan jest bardzo ostry, aromatyczny i biały. Tartego chrzanu używamy jako dodatku Zobacz więcej
molka
molka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinarne pyszności Molki
zupa Strogonow

zupa Strogonow 4132

1
Bardzo lubię zupę Strogonow przygotowuję ją na wiele sposobów tylko nie do końca można ją nazwać Strogonow może być zupą a la Strogonow. Składniki 2kg polędwicy wołowej lub innej wołowiny bez kości Zobacz więcej
: kawałek mięsa z kością (dowolnie: żeberka, kawałek kurczaka, wołowiny lub inny) włoszczyzna (por, seler, pietrucha nać i korzeń, marchew, cebula) kilka ziemniaków szklanka mąki pszennej 1 cebula Zobacz więcej
Nie robiłam jej chyba z 5 lat... jest świetna na ciepło i na zimno, najlepsza na drugi dzień! Idealnie sprawdza się jako obiad do pracy:) Składniki szklanka ryżu 1/2 kg wołowiny 3 duże marchewki 2 Zobacz więcej
Już się robi zimnie, czyli pora zacząć się rozgrzewać...Na przykład taką zupką. Jesień nie musi być tylko tęsknotą za odchodzącym latem. Takim pysznym obiadek nie tylko można się rozgrzać, ale i Zobacz więcej