wołowina o burgundzku

MamaBartka
MamaBartka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja Kuchnia
wołowina po burgundzku

wołowina po burgundzku 348

2
Dzisiaj przed Wami kolejne jednogarnkowe rozgrzewające danie na jesień. Pyszna i aromatyczna wołowina po burgundzku, której pozazdroszczą Wam wszyscy okoliczni sąsiedzi! Czytaj więcej » Zobacz więcej
Klasyka kuchni francuskiej - pyszna, aromatyczna wołowina po burgundzku. Dopełnieniem smaku tego delikatnego mięsa są tu marchewki, pieczarki i suszone śliwki a lekko przydymiony aromat zyskamy Zobacz więcej
Moja kochana druga połowa postanowiła zrobić wołowinę po burgundzku według tego przepisu Chodziło to za nami od bardzo dawna ale nigdy nie było czasu. Mięso należy dzień wcześniej moczyć w marynacie z Zobacz więcej
Klasyczna wołowina po burgundzku 'boeuf borginon' z przepisu kultowej Julii Child - po małych modyfikacjach z propozycji w Wysokich Obcasach.Danie doskonałe na wykwintną kolację. 1,5 kg wołowiny na Zobacz więcej
Przepyszne danie mięsne. Można je serwować tradycyjnie, np. z młodymi ziemniakami ugotowanymi w mundurkach, ale równie dobrze smakuje z chrupiącą, świeżą bagietką i nie trzeba już niczego więcej. Zobacz więcej
Składniki na3porcje: 0,5kg wołowiny (udzieclubrozbratel) 100 g boczku 1ząbek czosnku 2 małe marchewki ok 8małych pieczarek 7perłowych cebulek 250ml bulionu wołowego 200ml czerwonego wytrawnego wina Zobacz więcej
danie, kawałki miękkiego, soczystego mięsa w pysznym sosie. Tym, którzy jeszcze nie mieli okazji go obejrzeć polecam odcinek programu kulinarnego Julii Child, przyrządzającej swoją popisową wołowinę Zobacz więcej
Lubimy wołowinę, zwłaszcza w postaci ambrozji, ale ileż można... Dość smakowicie brzmi przepis na wołowinę po burgundzku, ale niestety - istota jej smaku polega na winie, a naszym plebejskim Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 193

1
Choć przygotowanie wołowiny po burgundzku, wymaga poświęcenia jej kilku godzin, to efekt zadowoli pewnie każde podniebienie. To chyba najpyszniejsze danie z udziałem wołowiny jakie jadłam. Mięso przy Zobacz więcej
Składniki na3porcje: 0,5kg wołowiny (udzieclubrozbratel) 100 g boczku 1ząbek czosnku 2 małe marchewki ok 8małych pieczarek 7perłowych cebulek 250ml bulionu wołowego 200ml czerwonego wytrawnego wina Zobacz więcej
Wołowina po burgundzku. Klasyk kuchni francuskiej. Trochę jak nasz gulasz wołowy ale ... dużo bardziej wytrawny. Jeśli nie lubicie smaków wytrwanych, to nie będzie danie dla Was. W daniu mocno czuć Zobacz więcej
Wpis Wołowina po burgundzku pochodzi z bloga Paszczaki gotują Wołowina po burgundzku to klasyk, który trzeba choć raz w życiu spróbować. Do przygotowania i do podawania polecamy wyśmienite wina ze Zobacz więcej
3. słodkości są wdzięczniejsze do publikacji:) Wołowina po burgundzku zapowiada zbliżającą się zimę. Zawsze jesienią mój apetyt woła o bardziej treściwe potrawy.Do jej zrobienia natchnęła mnie Ania Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 342

1
Wołowina po burgundzku, a właściwie Boeuf Bourguignon to klasyk kuchni francuskiej i jeden z najlepszych sposobów na przyrządzenie wołowiny. Poddaje się ją długiej obróbce termicznej – dlatego Zobacz więcej
Będąc nie tak dawno w Paryżu zachwyciłam się wołowiną po burgundzku (boeuf bourguignon), którą spróbowałam w jednej z najstarszej restauracji – Chartier. Smak był tak obłędny, że postanowiłam go Zobacz więcej
Bardzo proste, ale efektowne danie z wołowiną w roli głównej. Aromatyczne, miękkie i soczyste mięso, sporo sosu, ziemniaki i mięciutkie warzywa, które przygotujecie w jednym garnku. Doskonałe do Zobacz więcej
Gdy napiszę, że wołowinę po burgundzku przygotowuje się łatwo i szybko to skłamię. Ale przy takim daniu pośpiech nie jest wskazany. Warto cieszyć się zapachem wina, który czuć w całym mieszkaniu. Zobacz więcej
się. Sos jest gęsty, zawiesisty, aromatyczny. We Francji danie podaje się ze świeżą bagietką, można je również serwować z ziemniakami, kaszą lub gnocchi. Jak dla mnie jest to najlepszy gulasz, jaki Zobacz więcej
Z czym kojarzy nam się wołowina po burgundzku? Oczywiście z kultową amerykańską szefową kuchni i pierwszą kulinarną celebrytką - Julią Child. Nam się jednak kojarzy bardziej z Meryl Streep, która w Zobacz więcej
zaprosiłam rodziców, a potem na obiad przygotowałam jeszcze większą petardę - wołowinę po burgundzku. Już drugi raz ją przygotowywałam i znowu nie mogłam się oderwać od garnka :P To danie to idealne Zobacz więcej