wołowina pieczona

Wołowinkę upiekłam mężowi do pracy, ale nie zjadł ;P więc wczorajmiałam już obiad gotowy :) ale zacznijmy od mięska! wołowinę kupuje w masarni na rynku, zazwyczaj biorę ok1- 1,5 kg, a potem dzielę Zobacz więcej
sylwiaB
sylwiaB Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kolory smaków
Pieczona wołowina

Pieczona wołowina 2877

2
Konkretny kawałek mięsa to podstawa posiłku w mojej rodzinie. Tak, wszyscy jesteśmy mięsożercami. Dlatego u nas na stole pojawia się rumiana wołowina. Pieczeń idealnie wpisuje się w kanapkowe Zobacz więcej
Marynowana, a następnie pieczona wołowina. Delikatna, miękka, soczysta. Taka właśnie jest moja pieczeń. Było smacznie i Wam również polecam. Udało mi się kupić ładny kawałek wołowiny, wiem że jest Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Pieczona wołowina

Pieczona wołowina 736

2
Pieczona wołowina | przepis na, jak zrobić, jak ugotować Strona główna Anka na jutjubie Obiady Desery Dania mączne Śniadania Zupy Pieczywo Przetwory Przystawki Sałatki Sosy Ciasta Categorized | Dania Zobacz więcej
Ta sałatka świetnie się sprawdza, jeśli został Ci kawałek pieczeni po weekendzie. Użycie jej do kanapek nie musi być jedynym rozwiązaniem. Sałatka jest pyszna, chrupiąca i pełna witamin. Składniki(2 Zobacz więcej
Wołowina po burgundzku z ... » Sałatka z pieczoną wołowiną Niby taka niewinna sałatka, a jednak danie kompletne. Coś na jesienną kolację. Marynata zaproponowana w przepisie służy mi ostatnio do Zobacz więcej
Smak pieczonej wołowiny najbardziej lubię wśród wędlin. Mięso jest bardzo delikatne, bez tłuszczu, przyjemnie kruche i przesycone ziołami. Choć nie jest tanie, to jednak warto od czasu do czasu Zobacz więcej
Cześć =)Gołąbki, to potrawa występująca w wielu różnych wersjach. Nadzienie mogą stanowić mięsa, ryż, kasze, warzywa, grzyby - do wyboru, do koloru,zależnie od regionu oraz stanu spiżarni i fantazji Zobacz więcej
pocieszenia, może być kulinarne. Danie nie jest skomplikowane, ale długo się piecze – na niedzielny obiad w sam raz. Myślę, że najlepszym dodatkiem będą ziemniaki lub kasza jęczmienna. Można też Zobacz więcej
Lubicie wołowinę ? Ja zjem i owszem, ale w domu robimy ją głównie dla Taty niejadka, który z mięs właśnie ją lubi najbardziej. Dzisiaj polecam wołowinę z piekarnika z pyszną sałatką i kaszą gryczaną. Zobacz więcej
Na wołowinę pieczoną w niskiej temperaturze nie musiałam szukać przepisu. Wiedziałam, że znajdę go u Basi Ritz i będzie to, tzw. pewniak. Skorzystałam z przepisu na Rostbef pieczony w niskiej Zobacz więcej
"Kupne" wędliny to zło. Nic niewarte. Nafaszerowane chemikaliami i wodą. Dlatego, jeśli mam czas piekę mięso sama. Nic skomplikowanego, a przynajmniej mam pewność tego, co jem. Zdarza mi się piec Zobacz więcej
Jeśli kiedykolwiek byliście w indyjskiej restauracji, Indiach lub interesujecie się tą kuchnią na pewno je znacie. Oryginalnie wykonane są z ciasta filo, którego jednak nie dostałam, smażone w Zobacz więcej
Tym razem coś dla miłośników wołowiny w orientalnym stylu. Pachnące miodem, sezamem i sosem sojowym mięso świetnie pasuje do pieczonych warzyw. Wołowina z sezamem i pieczonymi warzywami – przepis: 500 Zobacz więcej
jest możliwy w naszych współczesnych kuchniach. Można dum jednak z powodzeniem piec w piekarniku, będzie równie pyszna. Pamiętać należy, że nie jest to danie z dużą ilością sosu, jeżeli już jakiś Zobacz więcej
Rozgrzewająca zupa z pieczonych warzyw... Idealna na obiad w chłodne, jesienne dni! Gęsta i sycąca - kto by się jej oparł? Składniki: 500-600 g wołowiny ( np. udziec ) 300-400 g ziemniaków 1 duża Zobacz więcej
ENGLISH VERSION Na pewno najlepiej smakowałyby z grilla, ale piekarnik też daje radę. Każdy składnik jest tu na swoim miejscu. Pieczona papryka świetnie pasuje do mięsa. Suszona śliwka jak się Zobacz więcej
Proponujemy inną wersję naleśnika, bardzo wyrośniętą, pieczoną w piekarniku, z dodatkiem duszonej wołowiny i słodkiego zielonego groszku. Składniki: -ok. 35 dkg wołowiny -2 marchewki -45 dkg Zobacz więcej
Piekarnik znów świętuje u mnie renesans, a wszystko przez dynię. Bo pieczoną lubię najbardziej. Raz rozpalony żar w piecu nie może jednak się zmarnować, trzeba wykorzystać go i upiec co się tylko da. Zobacz więcej
pieczarek królewskich 500 g mielonej wołowiny 1/2 szklanki kukurydzy 2 ząbki czosnku 1/2 cebuli 1 jajko 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka papryki Zobacz więcej