wołowina pieczona w musztardzie francuskiej

dslusarczyk
dslusarczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dosi Smakołyki
Klopsiki wg Jamiego

Klopsiki wg Jamiego 74

0
{{headerMessage}}
Muszę przyznać, że takie klopsiki robiłam pierwszy raz. Nigdy nie dawałam wcześniej ani bazylii ani musztardy francuskiej. To połączenie okazało się pyszne i wyśmienite. Sami musicie się przekonać. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
brazylijska -kupiona w Lidlu) 2 ząbki czosnku 3 łyżeczki musztardy francuskiej sól, pieprz do smaku Do podania pieczone ziemniaki np. takie jaktu pieczone warzywa krem z octu balsamicznego Polędwice Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i pieczemy 2,5-3 godzin do momentu aż mięso będzie miękkie i zacznie odchodzić od kości. Podajemy z pieczywem. Do potrawy idealnie będzie pasowało białe półwytrawne francuskie wino CELEBRO wcześniej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dostaliśmy w prezencie piękny kawałek argentyńskiego wołowego antrykotu. Postanowiliśmy przyrządzić go w sosie pieprzowym, a'la Poivre. Jest to jedynie wariacja na temat tego klasycznego, francuskiego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam własnej produkcji fast food. Znacznie odbiega jakością i smakiem od tych serwowanych w ulicznych barach. Zawsze z utęsknieniem czekam na sezon grillowy, kiedy to godzinami mógłbym stać za Zobacz więcej
codojedzenia
codojedzenia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.codojedzenia.pl
Tarta hamburgerowa

Tarta hamburgerowa 297

1
{{headerMessage}}
…nie, nie żartuję! Tarta hamburgerowa naprawdę smakuje jak przyzwoity hamburger. Cała tajemnica leży w smaku. Sos grillowy, sosworcestershire, ketchup i francuska musztarda wymieszane z mieloną Zobacz więcej
mammadeli
mammadeli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mammadeli
Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska 790

0
{{headerMessage}}
Doskonała zarówno na uroczysty świąteczny obiad, jak i na wielkanocne śniadanie – na zimno, z ćwikłą i chrzanem smakuje wyśmienicie! Równie dobrze sprawdza się jednak w dni powszednie – kanapki z Zobacz więcej
Harmonia smaku
Harmonia smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Harmoniasmaku
Beef Wellington

Beef Wellington 204

0
{{headerMessage}}
na cieście francuskim i owijamy w to ciasto. Owijamy folią spożywczą i wkładamy ponownie do lodówki na 15 minut. Po schłodzeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy żółtkiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 godzinę do lodówki- najlepiej na całą noc :) Składniki na wołowinę: ok 1 kg wołowiny 3-4 ząbki czosnku pieprz, sól, paprika, oregano 1 łyżeczka musztardy francuskiej oliwa z oliwek Wykonanie: Zobacz więcej
dagooshya
dagooshya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Culinary Art
Cow Pie (krowi placek)

Cow Pie (krowi placek) 116

2
{{headerMessage}}
Dziś zapraszam na danie, które nazywa się... krowi placek! Gwarantuję Wam jednak, że w smaku nie przypomina go ani trochę :) Jest to pyszny, aromatyczny gulasz z wołowego mięsa zapiekany pod ciastem Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
SZTUFADA NA ZIMNO

SZTUFADA NA ZIMNO 102

0
{{headerMessage}}
Sztufada(z językawłoskiegostufato „duszone mięso”) todanie kuchni polskiej, najprawdopodobniej pochodzące od dania boeuf à la mode kuchni francuskiej. Współcześnie ma postać duszonej pieczeni z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zaległe urodziny My. Nawet nie pytałam czym mam napchać brzuchy 5 osób. Najpierw był pomysł na długo pieczoną wołowinę, ale w międzyczasie napatoczył się konkurs. Jak się bawić, to się bawić. Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Zrazy zawijane z kaczki

Zrazy zawijane z kaczki 23

0
{{headerMessage}}
Zrazyznana w Polsce od ponad 200 lat potrawa przyrządzana przeważnie z wołowiny. Mogą być również z baraniny lub cielęciny. Ja przygotowałam zrazy zawijane z kaczki. 4 kacze nogi, 1 -2 twarde gruszki, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
banicję,Argentyna pewnie mu się nawet nie śniła imarynowanie iprzez tydzieńby mu nie pomogło, to sam pomysłna danie zasługuje napokaz.Marynowane w balsamicznym occie i musztardzie mięso, podane razem Zobacz więcej
iwonaqchenne
iwonaqchenne Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity blog kulinarny
Burgery domowe

Burgery domowe 170

1
{{headerMessage}}
i zdrowe! Gwiazdą tego dania jest mięso, dlatego musi to być dobrej jakości wołowina (np antrykot). Najlepiej zmielić je samemu na grubych oczkach. Najlepiej smakują pieczone na grillu, ale można je Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z tych rzeczy, to coś zupełnie nowego. Wspaniała alternatywa dla pieczeni. Składniki: 500 g mielonego mięsa wołowego opakowanie chłodzonego ciasta francuskiego w jednym kawałku 1 cebula 1 duża Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
karczochy z sosem aioli

karczochy z sosem aioli 130

0
{{headerMessage}}
. Kulinaria francuskie Sos aioli z pieczonym czosnkiem doskonale smakuje podany z gotowanymi karczochami, można go wtedy podać w oddzielnym naczyniu lub wydrążyć karczocha i w nim przygotować miejsce Zobacz więcej
{{headerMessage}}
musztardy Dijon 1 łyżka świeżego estragonu (opcjonalnie) 250g pieczarek, pokrojonych w plasterki 500g ugotowanego kurczaka (może być np. pozostałość z pieczonego kurczaka, lub możecie ugotować piersi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sałatka z rzepy "Thurow". Składniki. 20dag rzepy 2 ogórki konserwowe 2 jajka ugotowane na twardo 1 łyżka kaparów 1/2 szklanki majonezu 1 łyżka keczupu 1 łyżka natki pietruszki sól, pieprz, cukier, Zobacz więcej