wołowina pieczona w musztardzie francuskiej

Muszę przyznać, że takie klopsiki robiłam pierwszy raz. Nigdy nie dawałam wcześniej ani bazylii ani musztardy francuskiej. To połączenie okazało się pyszne i wyśmienite. Sami musicie się przekonać. Zobacz więcej
brazylijska -kupiona w Lidlu) 2 ząbki czosnku 3 łyżeczki musztardy francuskiej sól, pieprz do smaku Do podania pieczone ziemniaki np. takie jaktu pieczone warzywa krem z octu balsamicznego Polędwice Zobacz więcej
i pieczemy 2,5-3 godzin do momentu aż mięso będzie miękkie i zacznie odchodzić od kości. Podajemy z pieczywem. Do potrawy idealnie będzie pasowało białe półwytrawne francuskie wino CELEBRO wcześniej Zobacz więcej
Dostaliśmy w prezencie piękny kawałek argentyńskiego wołowego antrykotu. Postanowiliśmy przyrządzić go w sosie pieprzowym, a'la Poivre. Jest to jedynie wariacja na temat tego klasycznego, francuskiego Zobacz więcej
Uwielbiam własnej produkcji fast food. Znacznie odbiega jakością i smakiem od tych serwowanych w ulicznych barach. Zawsze z utęsknieniem czekam na sezon grillowy, kiedy to godzinami mógłbym stać za Zobacz więcej
…nie, nie żartuję! Tarta hamburgerowa naprawdę smakuje jak przyzwoity hamburger. Cała tajemnica leży w smaku. Sos grillowy, sosworcestershire, ketchup i francuska musztarda wymieszane z mieloną Zobacz więcej
mammadeli
mammadeli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mammadeli
Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska 764

0
Doskonała zarówno na uroczysty świąteczny obiad, jak i na wielkanocne śniadanie – na zimno, z ćwikłą i chrzanem smakuje wyśmienicie! Równie dobrze sprawdza się jednak w dni powszednie – kanapki z Zobacz więcej
Harmonia smaku
Harmonia smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Harmoniasmaku
Beef Wellington

Beef Wellington 194

0
na cieście francuskim i owijamy w to ciasto. Owijamy folią spożywczą i wkładamy ponownie do lodówki na 15 minut. Po schłodzeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy żółtkiem Zobacz więcej
1 godzinę do lodówki- najlepiej na całą noc :) Składniki na wołowinę: ok 1 kg wołowiny 3-4 ząbki czosnku pieprz, sól, paprika, oregano 1 łyżeczka musztardy francuskiej oliwa z oliwek Wykonanie: Zobacz więcej
Dziś zapraszam na danie, które nazywa się... krowi placek! Gwarantuję Wam jednak, że w smaku nie przypomina go ani trochę :) Jest to pyszny, aromatyczny gulasz z wołowego mięsa zapiekany pod ciastem Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
SZTUFADA NA ZIMNO

SZTUFADA NA ZIMNO 97

0
moją sztufadęprzygotowałam według przepisu znalezionego w książce „Kuchnia polska” Hanny Szymanderskiej. SKŁADNIKI: 1 kg wołowiny na pieczeń 1 kieliszek wódki 1 łyżeczka majeranku 1 łyżka soli 5 Zobacz więcej
Zaległe urodziny My. Nawet nie pytałam czym mam napchać brzuchy 5 osób. Najpierw był pomysł na długo pieczoną wołowinę, ale w międzyczasie napatoczył się konkurs. Jak się bawić, to się bawić. Zobacz więcej
Zrazyznana w Polsce od ponad 200 lat potrawa przyrządzana przeważnie z wołowiny. Mogą być również z baraniny lub cielęciny. Ja przygotowałam zrazy zawijane z kaczki. 4 kacze nogi, 1 -2 twarde gruszki, Zobacz więcej
banicję,Argentyna pewnie mu się nawet nie śniła imarynowanie iprzez tydzieńby mu nie pomogło, to sam pomysłna danie zasługuje napokaz.Marynowane w balsamicznym occie i musztardzie mięso, podane razem Zobacz więcej
i zdrowe! Gwiazdą tego dania jest mięso, dlatego musi to być dobrej jakości wołowina (np antrykot). Najlepiej zmielić je samemu na grubych oczkach. Najlepiej smakują pieczone na grillu, ale można je Zobacz więcej
Szukając pomysłu na obiad z mięsa mielonego natrafiłam na wspaniały przepis Jamiego Olivera – wtrąciłam swoje trzy grosze i wyszło coś pysznego. Mielona wołowina w cieście francuskim to danie proste, Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
karczochy z sosem aioli

karczochy z sosem aioli 124

0
w postaci siekanej jagnięciny i wołowiny, nigdy nie może zabraknąć ugotowanych na twardo jajek. Grand aioli jest jednak nade wszystko prawdziwą jarzynową ucztą. Składają się na nią karczochy i Zobacz więcej
musztardy Dijon 1 łyżka świeżego estragonu (opcjonalnie) 250g pieczarek, pokrojonych w plasterki 500g ugotowanego kurczaka (może być np. pozostałość z pieczonego kurczaka, lub możecie ugotować piersi Zobacz więcej
Sałatka z rzepy "Thurow". Składniki. 20dag rzepy 2 ogórki konserwowe 2 jajka ugotowane na twardo 1 łyżka kaparów 1/2 szklanki majonezu 1 łyżka keczupu 1 łyżka natki pietruszki sól, pieprz, cukier, Zobacz więcej