wołowina pieczona w niskiej temperaturze

Na wołowinę pieczoną w niskiej temperaturze nie musiałam szukać przepisu. Wiedziałam, że znajdę go u Basi Ritz i będzie to, tzw. pewniak. Skorzystałam z przepisu na Rostbef pieczony w niskiej Zobacz więcej
Jest naprawdę pyszna, bardzo aromatyczna- pachnie wspaniale w całym domu, wyjęłam ją z piekarnika godzinę temu:) Przepis i szczegółowe zdjęcia po rozkrojeniu rostbefu zaraz po świętach!:)) Zobacz więcej
smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakiszczescia
Jaja faszerowane

Jaja faszerowane 121

1
najbardziej tradycyjnego farszu, najbardziej tradycyjnych, świątecznych jaj faszerowanych: farsz: roztarte żółtka jaj ugotowanych na twardo, świeży, drobno siekany szczypiorek, sól, pieprz świeżo Zobacz więcej
Przepisy z wieprzowiny, Torty wytrawne ,tosty ,kanapki Pożywne bagietki z pulled pork czyli… 2012/05/08 , Gosia Pulled pork czyliwolnopieczonawieprzowina to danie pochodzące z amerykańskiego południu. Zobacz więcej
Ten rostbefto prawdziwyhit i mój mięsny faworyt. Dzięki długiemu pieczeniu w niskiej temperaturze wołowina pozostaje soczysta, a mięso nie zmienia zbytnio koloru. Takie mięso jest idealne zarówno na Zobacz więcej
„Łosoś ma wspaniałe soczyste mięso o charakterystycznym, wyraźnym smaku. Je się go na surowo – w postaci tatara (bardzo popularne w Szwecji) oraz jako składnik sushi, smażonego i pieczonego oraz Zobacz więcej
Boeuf Bourguignon, czyli wołowina po burguncku. Jest to tradycyjna francuska potrawa, najczęściej podawana na Święta Bożego Narodzenia. Pochodzi ona jak nazwa wskazuje z regionu Burgundia. Mogę śmiało Zobacz więcej
Muszę pomyśleć nad jakąś lepszą klasyfikacją moich przepisów na tym blogu. Te zamieszczane od dzisiaj zgodnie z sezonem będą typowo letnie. A więc w pierwszej części jedno z naszych ulubionych dań – Zobacz więcej
OSSOBUCO Z BIEDRONKI – KRUCHA WOŁOWINA WOLNO GOTOWANA Z PUREE Z BATATÓW– to idealnie kruche mięso na delikatnym, aromatycznym puree. Mięso, którego użyłam do przygotowania tego obiadu to OSSOBUCO z Zobacz więcej
OSSOBUCO, KRUCHA WOŁOWINA WOLNO GOTOWANA Z PUREE Z BATATÓW – to idealnie kruche mięso na delikatnym, aromatycznym puree. Mięso, którego użyłam do przygotowania tego obiadu to OSSOBUCO z Sokołowa Zobacz więcej
z pergaminem. Piecz w piekarniku przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. W MISECZCE WYMIESZAJ OLIWĘ, sól i pieprz, maczaj w niej liście jarmużu, przekładaj na blachę z pergaminem. Piecz w Zobacz więcej
Nie wiem, czy wiecie, ale nazwa "hamburger" pochodzi od niemieckiego Hamburga. Pod koniec XVIII wieku steki z solonej, siekanej wołowiny, często z dodatkiem cebuli i bułki tartej (nazywane "stekiem w Zobacz więcej
Nie wiem, czy wiecie, ale nazwa "hamburger" pochodzi od niemieckiego Hamburga. Pod koniec XVIII wieku steki z solonej, siekanej wołowiny, często z dodatkiem cebuli i bułki tartej (nazywane "stekiem w Zobacz więcej
od tego co mamy w lodówce. Możemy np. zamienić pomidory na śliwki, szynkę na boczek, sos bazyliowy ba pomidorowy itd. Kluczem jest technika pieczenia, która pozwala uzyskać wyjatkowo soczyste mięso. Zobacz więcej
Od dłuższego już czasu, zamiast wędlin, kupujemy kawałek mięsa, nacieramy oliwą, przyprawiamy, pieczemy, a potem kroimy w chwili potrzeby w plasterki na kanapki. Na początku zaczynaliśmy z zakrytym Zobacz więcej
Są w życiu Matki - Polki takie chwile, kiedy trzeba dopieścić Mężczyznę. Przy okazji TEJ POTRAWY dopieszczamy zarazem siebie (niebo w gębie!), wiecznie głodną a mięsożerną Hurmę i Czeredę oraz Zobacz więcej
KasiaJ
KasiaJ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pełny talerz
Warzywny król? Pomidor!

Warzywny król? Pomidor! 84

0
jest przez ludzki organizm po chociaż lekkim podgrzaniu. Właściwie to pomidory w ogóle nie lubią niskich temperatur (podobnie jak ja:) i surowe, w lodówce tracą swój cudowny smak. No to zapiekam. Zobacz więcej
ReadTHElabel
ReadTHElabel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Readthelabel
szaszłyki meatballs

szaszłyki meatballs 58

0
pestek pomidory, wymieszałam z marynatą. Z masy mięsnej uformowałam kulki wielkości orzecha włoskiego. Nabijałam na patyczki do szaszłyków na zmianę z warzywami. Polecam zaczynać od cebuli lub Zobacz więcej
Część B: składa się z 2 komór, na ogół używanych do wędzenia i BBQ. Powstały podczas pieczenia nadmiar tłuszczu ocieka do rynienki, dzięki czemu nie powstają (jak w przypadku tradycyjnego grilla) Zobacz więcej
Słodka Babka
Słodka Babka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodka Babka
Rostbef pieczony

Rostbef pieczony 3752

1
w środek mięsa, temperatura powinna wynosić ok. 55 – 60 stopni. Można skorzystać też z metody pieczenia w niskiej temperaturze (ok. 90 stopni) – czas pieczenia wydłuża się wtedy odpowiednio. Jeszcze Zobacz więcej