wołowina pieczona w niskiej temperaturze

Na wołowinę pieczoną w niskiej temperaturze nie musiałam szukać przepisu. Wiedziałam, że znajdę go u Basi Ritz i będzie to, tzw. pewniak. Skorzystałam z przepisu na Rostbef pieczony w niskiej Zobacz więcej
Jest naprawdę pyszna, bardzo aromatyczna- pachnie wspaniale w całym domu, wyjęłam ją z piekarnika godzinę temu:) Przepis i szczegółowe zdjęcia po rozkrojeniu rostbefu zaraz po świętach!:)) Zobacz więcej
smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakiszczescia
Jaja faszerowane

Jaja faszerowane 112

1
najbardziej tradycyjnego farszu, najbardziej tradycyjnych, świątecznych jaj faszerowanych: farsz: roztarte żółtka jaj ugotowanych na twardo, świeży, drobno siekany szczypiorek, sól, pieprz świeżo Zobacz więcej
Przepisy z wieprzowiny, Torty wytrawne ,tosty ,kanapki Pożywne bagietki z pulled pork czyli… 2012/05/08 , Gosia Pulled pork czyliwolnopieczonawieprzowina to danie pochodzące z amerykańskiego południu. Zobacz więcej
Ten rostbefto prawdziwyhit i mój mięsny faworyt. Dzięki długiemu pieczeniu w niskiej temperaturze wołowina pozostaje soczysta, a mięso nie zmienia zbytnio koloru. Takie mięso jest idealne zarówno na Zobacz więcej
„Łosoś ma wspaniałe soczyste mięso o charakterystycznym, wyraźnym smaku. Je się go na surowo – w postaci tatara (bardzo popularne w Szwecji) oraz jako składnik sushi, smażonego i pieczonego oraz Zobacz więcej
Boeuf Bourguignon, czyli wołowina po burguncku. Jest to tradycyjna francuska potrawa, najczęściej podawana na Święta Bożego Narodzenia. Pochodzi ona jak nazwa wskazuje z regionu Burgundia. Mogę śmiało Zobacz więcej
Muszę pomyśleć nad jakąś lepszą klasyfikacją moich przepisów na tym blogu. Te zamieszczane od dzisiaj zgodnie z sezonem będą typowo letnie. A więc w pierwszej części jedno z naszych ulubionych dań – Zobacz więcej
OSSOBUCO Z BIEDRONKI – KRUCHA WOŁOWINA WOLNO GOTOWANA Z PUREE Z BATATÓW– to idealnie kruche mięso na delikatnym, aromatycznym puree. Mięso, którego użyłam do przygotowania tego obiadu to OSSOBUCO z Zobacz więcej
OSSOBUCO, KRUCHA WOŁOWINA WOLNO GOTOWANA Z PUREE Z BATATÓW – to idealnie kruche mięso na delikatnym, aromatycznym puree. Mięso, którego użyłam do przygotowania tego obiadu to OSSOBUCO z Sokołowa Zobacz więcej
z pergaminem. Piecz w piekarniku przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. W MISECZCE WYMIESZAJ OLIWĘ, sól i pieprz, maczaj w niej liście jarmużu, przekładaj na blachę z pergaminem. Piecz w Zobacz więcej
Nie wiem, czy wiecie, ale nazwa "hamburger" pochodzi od niemieckiego Hamburga. Pod koniec XVIII wieku steki z solonej, siekanej wołowiny, często z dodatkiem cebuli i bułki tartej (nazywane "stekiem w Zobacz więcej
Nie wiem, czy wiecie, ale nazwa "hamburger" pochodzi od niemieckiego Hamburga. Pod koniec XVIII wieku steki z solonej, siekanej wołowiny, często z dodatkiem cebuli i bułki tartej (nazywane "stekiem w Zobacz więcej
Nie ukrywam, że to jeden z moich ulubionych przepisów. Niewielkim kosztem osiągamy wyjatkowy smak a jak się postaramy zachwycimy wszystkich wyglądem potrawy. Przygotowanie kurczaka zgodnie z tym Zobacz więcej
kupić. Najzwyklejszy, niezbyt drogi (nie pamiętam dokładnie, ale wyniósł między 10 a 20 zł), rewelacyjny. Wystarczy wbić szpikulec w mięso, ustawić w piekarniku niską temperaturę (nasze piekło jest w Zobacz więcej
pieczone w niskiej temperaturze mięsa są przepyszne, ale nie zawsze starcza czasu, chęci i surowca. Ale jeśli uda się kupić ładne wołowe mięso w cenie nie rujnującej domowego budżetu, to nie wahajcie Zobacz więcej
KasiaJ
KasiaJ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pełny talerz
Warzywny król? Pomidor!

Warzywny król? Pomidor! 81

0
jest przez ludzki organizm po chociaż lekkim podgrzaniu. Właściwie to pomidory w ogóle nie lubią niskich temperatur (podobnie jak ja:) i surowe, w lodówce tracą swój cudowny smak. No to zapiekam. Zobacz więcej
ReadTHElabel
ReadTHElabel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Readthelabel
szaszłyki meatballs

szaszłyki meatballs 55

0
pestek pomidory, wymieszałam z marynatą. Z masy mięsnej uformowałam kulki wielkości orzecha włoskiego. Nabijałam na patyczki do szaszłyków na zmianę z warzywami. Polecam zaczynać od cebuli lub Zobacz więcej
Część B: składa się z 2 komór, na ogół używanych do wędzenia i BBQ. Powstały podczas pieczenia nadmiar tłuszczu ocieka do rynienki, dzięki czemu nie powstają (jak w przypadku tradycyjnego grilla) Zobacz więcej
Słodka Babka
Słodka Babka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodka Babka
Rostbef pieczony

Rostbef pieczony 3419

1
w środek mięsa, temperatura powinna wynosić ok. 55 – 60 stopni. Można skorzystać też z metody pieczenia w niskiej temperaturze (ok. 90 stopni) – czas pieczenia wydłuża się wtedy odpowiednio. Jeszcze Zobacz więcej