wołowina piernik

{{headerMessage}}
Gdy zobaczyłam ten odcinek "Pascal po polsku", w którym przygotowywał te wołowinę postanowiłam przygotować to danie żeby sprawdzić jak naprawdę smakuje połączenie mięsa, ciemnego piwa i piernika. Zobacz więcej
kubek w kubek
kubek w kubek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kubek w kubek
woła wina.

woła wina. 169

0
{{headerMessage}}
Dobry wieczór! Po całym tygodniu w zabieganiu przyszedł czas, by zjeść coś ugotowanego. Jako wielka fanka TVN Style, postanowiłam znaleźć coś smacznego w "Rewolucji na talerzu". Nieco po swojemu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
książki. Mam nadzieję, że będziecie co jakiś czas wracać do jej kuchni, a ja postaram się aby co jakiś czas jej jeden przepis nadal się pojawiał na blogu. A za pół roku spotkajmy się znowu w jej Zobacz więcej
Aileen
Aileen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
buena appetite
Flaczki

Flaczki 329

0
{{headerMessage}}
Flaczki Czy zgadzacie się ze mną, ze flaczki to uwielbiana zupa przez dorosłych a znienawidzona przez dzieci? Ja rowież, gdy byłam dzieckiem nie lubiłam flaków, ba! Brzydziłam sie nimi. Chyba, każdy z Zobacz więcej
negresca
negresca Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Prowincja w globalnej wiosce
Jeszcze 22 dni

Jeszcze 22 dni 192

0
{{headerMessage}}
z kapusty kiszonej, wymieszanej z kaszą gryczaną i winegretem. Dodatkowo - marynowane buraczki z papryką. Będzie też bigos. Teraz wędliny: Planuję zrobić peklowaną domową szynkę, pieczoną karkówkęZobacz więcej
{{headerMessage}}
belgijskie (u mnie alzackie;-) ). Od niego zależy smak potrawy. No i ten piernik... :) Przepis zmodyfikowany przez mnie. Carbonade flamande (wołowy gulasz na piwie) (źródło: Les meilleurs recettes de Zobacz więcej
Siekierą Po Jajach
Siekierą Po Jajach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Siekierą po Jajach
Chili con carne

Chili con carne 100

0
{{headerMessage}}
W przedświątecznym gwarze nie zawsze mamy czas na gotowanie wykwintnych obiadów. Dlatego między piernikiem a makowcem możemy iść na łatwiznę i przygotować porządną wyżerkę na 2 lub 3 dni. Później Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na mroźne dni najlepsze są pulpety. W Szwecji też mają zimę i to właśnie tam, na północy wymyślane są przepisy na najpyszniejsze klopsiki na świecie. Małe, zgrabne, pełne smaku, koniecznie ze słodkim Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Duszona wołowina w ciemnym piwie jest sztandarowym daniem francusko-belgijskiego regionu zwanego Flandres. W okolicach Lille podaje się ją po prostu duszoną w sosie, gdy zbliżamy się do granicy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z przepisami i poradami.Została oprawiona w twardą oprawę. Dodatkowo książka została podzielona na działy a te dodatkowi są podzielone na poddziały, co znacznie ułatwia wyszukiwanie przepisu. * Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jest skuteczny wobec paciorkowca, gronkowca.... Goździki są stosowane do win, likierów, a także marynat rybnych i przetworów mięsnych. Goździki są doskonałą przyprawą do herbat, kompotów, nadzienia Zobacz więcej
centka
centka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cooking & eating
Kuchenna dyktatura

Kuchenna dyktatura 352

0
{{headerMessage}}
zawiesisty gulasz, jesienią -ciśnienie na nowalijki, wiosna pachnie mi piernikiem, a że lodynajzdrowiej jeść zimą,to akurat fakt :-) Dodam tylko, że Niesforny Mąż ma tak samo, ale (dla urozmaicenia Zobacz więcej
froszka
froszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kolacja we Dwoje
Woda Śledziowa

Woda Śledziowa 337

0
{{headerMessage}}
Ostatnio wpadała mi w ręce bardzo sympatyczna wołowina. Są wspomnienia pewnego niedzielnego obiadu. Są historie o maśle i śmietanie. Bo ja bardzo lubię pisać o tym co kocham (ostanio jest to … ekhem Zobacz więcej
froszka
froszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kolacja we Dwoje
Woda Śledziowa

Woda Śledziowa 303

0
{{headerMessage}}
Ostatnio wpadała mi w ręce bardzo sympatyczna wołowina. Są wspomnienia pewnego niedzielnego obiadu. Są historie o maśle i śmietanie. Bo ja bardzo lubię pisać o tym co kocham (ostanio jest to ... ekhem Zobacz więcej
Aga
Aga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pichcę sobie
Sezon na truskawki :)

Sezon na truskawki :) 95

0
{{headerMessage}}
Babka Pani Małgosi Kwestia Smaku - Wyjątkowo na co dzień - Przepisy kulinarne Miód - mleko - cynamon Najpyszniejsze bułki na świecie i (nie)zapomniany blog Moje wypieki Wypieki na nowej domenie - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wafel z masą kajmakową i czekoladowym biszkoptem - Simply Delicious Wafel z masą kajmakową i czekoladowym biszkoptem Posted by Agata Duda - on kwi 16, 2014 Category: Biszkopty, Wszystkie - Tags: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Słyszysz "tourtière", myslisz "co to jest?", prawda? Miałam dokładnie tak samo, jak szukałam kanadyjskich smakołyków. A to prosty placek z ciekawym, mięsnym nadzieniem. Trochę jak pasztet, tylko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Słodkie Słone - blog kulinarny, przepisy, porady Korzystanie z witryny www.slodkieslone.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze Zobacz więcej
arcoiris
arcoiris Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepiśnik
Tort waniliowo-czekoladowy

Tort waniliowo-czekoladowy 104

0
{{headerMessage}}
Tort waniliowo-czekoladowy | Przepiśnik Pages Navigation Menu Blog O blogu Regulamin bloga Chcesz mieć avatar? Banerki Przepisy kulinarne Desery i ciasta Babeczki i muffinki Babki i ciasta ucierane Zobacz więcej