wołowina po burguncku

Przepyszne danie mięsne. Można je serwować tradycyjnie, np. z młodymi ziemniakami ugotowanymi w mundurkach, ale równie dobrze smakuje z chrupiącą, świeżą bagietką i nie trzeba już niczego więcej. Zobacz więcej
Boeuf Bourguignon, czyli wołowina po burguncku. Jest to tradycyjna francuska potrawa, najczęściej podawana na Święta Bożego Narodzenia. Pochodzi ona jak nazwa wskazuje z regionu Burgundia. Mogę śmiało Zobacz więcej
blogeatmedrinkme
blogeatmedrinkme Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eat Me Drink Me
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 23

Burgundia tojeden z najbardziej znanych regionów winiarskich na świecie. Kulinarnie – stąd pochodzi musztarda Dijon (miasto Dijon znane jest także z produkcji pierników, a przyprawy korzenne dowodzą, Zobacz więcej
Kuchcik gotuje
Kuchcik gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchcik gotuje
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 49

Wołowina po burgundzku jest bardzo smacznym i łatwym do przygotowania daniem. Niech Was nie zraża czas jego przygotowania, gdyż w sumie najwięcej czasu zajmuje samo pieczenie. Zapewniam, że tym daniem Zobacz więcej
Słodko kwaśna wołowina z grochem, rodzynkami i śliwkami fot. D.Szymborska Ale to były super warsztaty! Świetny i szalony na punkcie historii Maciej Nowicki, a wśród kursantów Grzesiek Łapanowski, Zobacz więcej
ST.G
ST.G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ogrodnik w podróży
Wołowina po kantońsku z woka

Wołowina po kantońsku z woka 30

Wołowina po kantońsku z woka Dania z woka są świetne , bo można je szybko przygotować . Co byśmy do niego nie wrzucili , zawsze jakoś smakuje i da się zjeść " class="wp-smiley" style="height: 1em; Zobacz więcej
Dzisiaj przepis na danie inspirowane kuchnią tajską czyli pikantną wołowinę stir-fry z jajkiem sadzonym.To idealny wybór, kiedy potrzebujemy szybkiego i treściwego śniadania, które doda nam energii Zobacz więcej
adazgajewska
adazgajewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ada w kuchni
Wołowina po seczuańsku

Wołowina po seczuańsku 35

Ten przepis to zdobycz z ostatniej podróży i to bynajmniej nie do Chin a oryginalna nazwa tego cuda to spicy and tingly beef hand-ripped noodles. :-) Ideałem byłoby zrobić makaron własnoręcznie, ale Zobacz więcej
Dzisiejsza propozycja to klasyk. Niby wykwintne, ale wcale nie trudne! Ale gdyby nie mój kochany WOK BALLARINI, pewnie nie poszłoby tak gładko. W nim wszystko się pięknie pichci! Nie przywiera, co dla Zobacz więcej
NiezlyMlynek
NiezlyMlynek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Niezły Młynek
Wołowina po Tajsku

Wołowina po Tajsku 52

To własnie jest popisowe danie mojego męża. Sam je dopracował do smaku idealnego i serwuje co jakiś czas w naszej kuchni. Składniki : 0,5 kg udźca wołowego (polecam krzyżową) 1 papryka czerwona pęczek Zobacz więcej
Dużo warzyw, aromatyczne przyprawy i szybko przygotowywane potrawy – tak w jednym zdaniu mogłabym określić kuchnię azjatycką. Do tego ryż, kolejna porcja warzyw, jedzenie pałeczkami i obowiązkowo Zobacz więcej
Wołowina po burgundzku (boeuf à la Bourguignon) to typowe danie dla kuchni francuskiej, dla regionu Burgundii. Jest to przepysznawołowina,długopieczona w czerwonym winie z dodatkiem wywaruwołowego, Zobacz więcej
karolina_889
karolina_889 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kaprysy Karolki
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 46

Przeglądam ostatnie wpisy i muszę przyznać, że wieje wegetarianizmem :P W tym tygodniu zaczęłam nową pracę. Z racji moich godzin pracy kompletnie nie posiadam czasu wolnego. Szczerze powiedziawszy, Zobacz więcej
Gwiazdka coraz bliżej, dlatego też postaramy się, aby w najbliższym czasie blog zapełnił się propozycjami świątecznych potraw. Dziś danie godne podania na rodzinnym obiedzie w pierwszy czy też drugi Zobacz więcej
Wołowina po burgundzku – najlepszy gulasz francuski – BettyGotuje BettyGotuje Dołącz do mnie: Twitter Facebook Google+ Strona główna O mnie Polityka prywatności Współpraca Kontakt Zaloguj się Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 37

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends !) Available from: Condition: Good ! Order now! Zobacz więcej
Wołowina po burgundzku - beef bourguignon to nic innego jak gulasz rodem z samej Francji, a dokładnie z Burgundii. Tradycyjnie w kuchni burgundzkiej gulasz gotowany jest z czerwonym burgundzkim winem, Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Limonkowy
WOŁOWINA

WOŁOWINA 6688

WOŁOWINA (Wpis powstał w oparciu o program "Wiem co jem", stronę www.niam.pl i www.kordas.net.pl) Największymi jej producentami są Chiny, Brazylia i USA. Najzdrowsza i najsmaczniejsza pochodzi z Kobe Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 600-800 g wołowiny na gulasz 1 opakowanie 450 g mrożonej mieszanki warzyw chińskich 50 g grzybów mun TaoTao 4 łyżki sosu sojowo-grzybowego TaoTao 1/2 słoiczka sosu sambal oelek TaoTao 1/2 Zobacz więcej
lenasomar
lenasomar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
shoot&food
WOŁOWINA PO CHIŃSKU

WOŁOWINA PO CHIŃSKU 1766

SKŁADNIKI: 400 g wołowiny (użyłam udźca) 20 ml oleju sezamowego 20 ml octu ryżowego 15 ml sosu sojowego pieprz czarny ziarnisty imbir mielony papryka ostra kardamon 1 kapusta pekińska 1 papryka Zobacz więcej