wołowina po burgundzku

Przepyszne danie mięsne. Można je serwować tradycyjnie, np. z młodymi ziemniakami ugotowanymi w mundurkach, ale równie dobrze smakuje z chrupiącą, świeżą bagietką i nie trzeba już niczego więcej. Zobacz więcej
Kuchcik gotuje
Kuchcik gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchcik gotuje
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 171

Wołowina po burgundzku jest bardzo smacznym i łatwym do przygotowania daniem. Niech Was nie zraża czas jego przygotowania, gdyż w sumie najwięcej czasu zajmuje samo pieczenie. Zapewniam, że tym daniem Zobacz więcej
blogeatmedrinkme
blogeatmedrinkme Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eat Me Drink Me
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 47

Burgundia tojeden z najbardziej znanych regionów winiarskich na świecie. Kulinarnie – stąd pochodzi musztarda Dijon (miasto Dijon znane jest także z produkcji pierników, a przyprawy korzenne dowodzą, Zobacz więcej
Słynny francuski gulasz z długo gotowanego mięsa wołowego z dodatkiem boczku, warzyw i pieczarek. Charakterystycznego aromatu nadaje mu spora ilość czerwonego wina. Składniki na 2 porcje: 500 g mięsa Zobacz więcej
krysek76
krysek76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
UgotujmyCos.pl
wołowina po cygańsku

wołowina po cygańsku 101

wołowina po cygańsku | UgotujmyCoś.pl UgotujmyCos.pl Blog kulinarny - przepisy STRONA GŁÓWNA DANIA GŁÓWNE DANIA MIĘSNE DANIA Z KARKÓWKI DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE PRZYSTAWKI SAŁATKI / SURÓWKI Zobacz więcej
Wołowina po burgundzku (boeuf à la Bourguignon) to typowe danie dla kuchni francuskiej, dla regionu Burgundii. Jest to przepysznawołowina,długopieczona w czerwonym winie z dodatkiem wywaruwołowego, Zobacz więcej
Wegan Nerd
Wegan Nerd Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wegan Nerd
WARZYWNA PO BURGUNDZKU Z POLENTĄ

WARZYWNA PO BURGUNDZKU Z POLENTĄ 27

Dostałam przepiękny żeliwny garnek. Nie będę tego ukrywać, a marzył mi się już od jakiegośczasu. Znacie francuską firmaLe Creuset, tak te gary które kosztują krocie i mają piękne kolory. Ale to na Zobacz więcej
Klasyczna wołowina po burgundzku 'boeuf borginon' z przepisu kultowej Julii Child - po małych modyfikacjach z propozycji w Wysokich Obcasach.Danie doskonałe na wykwintną kolację. 1,5 kg wołowiny na Zobacz więcej
No to doczekaliście się w końcu słonego przepisu na mojej "słodkiej" stronie:) W moim domu robisiędużowytrawnych posiłków jednak nigdy niepotrafiądoczekaćmomentu publikacji na blogu z kilku powodów: Zobacz więcej
Wołowina po burgundzku – najlepszy gulasz francuski – BettyGotuje BettyGotuje Dołącz do mnie: Twitter Facebook Google+ Strona główna O mnie Polityka prywatności Współpraca Kontakt Zaloguj się Zobacz więcej
MamaBartka
MamaBartka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moja Kuchnia
wołowina po burgundzku

wołowina po burgundzku 650

Dzisiaj przed Wami kolejne jednogarnkowe rozgrzewające danie na jesień. Pyszna i aromatyczna wołowina po burgundzku, której pozazdroszczą Wam wszyscy okoliczni sąsiedzi! Czytaj więcej » Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 445

Według Anthony’ego Bourdain’a, autora serii książek „Kill grill”, wołowina po burgundzku to jedno z ulubionych dań szefów kuchni. Zachęcona taką recenzją, postanowiłam spróbować. Przeglądając różne Zobacz więcej
slodkoostre
slodkoostre Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słodko Ostre
WOŁOWINA PO BURGUNDZKU

WOŁOWINA PO BURGUNDZKU 388

Moja kochana druga połowa postanowiła zrobić wołowinę po burgundzku według tego przepisu Chodziło to za nami od bardzo dawna ale nigdy nie było czasu. Mięso należy dzień wcześniej moczyć w marynacie z Zobacz więcej
Kuchenny Blat
Kuchenny Blat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenny Blat
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 224

Klasykarodem z Francji. Wołowina duszona jest w czerwonym winie, najlepiej burgundzie, z szalotkami, bardzo drobnymi pieczarkami, liśćmi laurowymi, tymiankiem, rozmarynem i kawałkami marchwi. Cały Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Poezja-smaku
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 414

Wołowina po burgundzku, a właściwie Boeuf Bourguignon to klasyk kuchni francuskiej i jeden z najlepszych sposobów na przyrządzenie wołowiny. Poddaje się ją długiej obróbce termicznej – dlatego Zobacz więcej
mammadeli
mammadeli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mammadeli
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 269

W książceMała paryska kuchniaRachel Khoo przeczytałam, że w każdym regionie Francji dodaje się do tej potrawy lokalne wina. Aby zrobićboeuf bourguignon nie musisz więc mieć w piwniczce najlepszych Zobacz więcej
Wołowina. Temat bliski chyba każdemu, kto lubi zjeść kawałek dobrego mięsa. Kłopot w tym, że nie wiem jak byśmy się starali przygotować to wyjątkowo smaczne mięso, według najbardziej wyszukanych Zobacz więcej
Składniki na3porcje: 0,5kg wołowiny (udzieclubrozbratel) 100 g boczku 1ząbek czosnku 2 małe marchewki ok 8małych pieczarek 7perłowych cebulek 250ml bulionu wołowego 200ml czerwonego wytrawnego wina Zobacz więcej
maciej
maciej Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
100 smaków
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 211

Gdy pogoda nie dopisuje przestawiamy się na jednogarnkowe rozgrzewające dania. Wołowinę dusimy 3 h na małym ogniu, a aromat wina i szalotek w kuchni jest fantastyczny. Gulasz można odgrzewać przez Zobacz więcej
MilionSmakow
MilionSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Milion Smaków
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 282

Klasyka kuchni francuskiej - pyszna, aromatyczna wołowina po burgundzku. Dopełnieniem smaku tego delikatnego mięsa są tu marchewki, pieczarki i suszone śliwki a lekko przydymiony aromat zyskamy Zobacz więcej