Przepis na wołowina po hiszpańsku

natalia.r
natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Poezja-smaku
Tajemnice wołowiny

Tajemnice wołowiny 633

„Panie, moja wołowina jest najświeższa – ta krówka jeszcze wczoraj jeszcze biegała po łące”. Dziś o tym, dlaczego taka oferta dla znawcy tematu wcale nie jest kusząca. Polacy o wołowinie wiedzą wciąż Zobacz więcej
Miała być wołowina po burgundzku, ale w lodówce było hiszpańskie wino, miała być z mąką, ale wolałam coś innego. Wyszła delikatnie i pysznie. Tylko uwaga to nie jest danie, które można zrobić w Zobacz więcej
co to są hiszpańskie tapas? Tapas to małe przekąski, które w Hiszpanii podawane są w licznych tapas barach. Znakomicie zaspokoją głód między większymi daniami, ale mogą też stanowić główny posiłek. Zobacz więcej
Znalazłam w mojej przepastnej lodówce kawałek pięknej kiełbasy chorizo i ugotowany ryż, który bardzo potrzebował już przetworzenia, postanowiłam więc przygotować klopsiki w stylu hiszpańskim. A że Zobacz więcej
Kuchnia hiszpańska zadziwia niezwykłym smakiem, unikalnym aromatem i prostotą. To właśnie te cechy sprawiły, że stała się ona jedną z najwyżej ocenianych tradycji kulinarnych w Europie. Jakie dania Zobacz więcej
Kuchnia hiszpańska nie jest jednolita, poszczególne potrawy różnią się między sobą w zależności od regionu. Na jej smak wpłynęło również położenie kraju, które umożliwiło czerpanie dobroci z morza, a Zobacz więcej
Dwa dni temu spakowałam walizki, wrzuciłam do auta nosidełka z kotami i przemierzyłam dziesiątki kilometrów. Co rano smażę racuchy lub naleśniki, piekę serniki, babki, placki z owocami. Kartkuję stare Zobacz więcej
Cytryna
Cytryna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cytryna&Co
BEEF JERKY - SUSZONA WOŁOWINA

BEEF JERKY - SUSZONA WOŁOWINA 2985

Uwielbiam suszoną wołowinę i często kupuję paczkowaną, żeby mieć w torebce lub w samochodzie na wypadek napadu głodu. Tak więc, jeśli zobaczycie kobietę z kawałkiem mięsa w zębach na światłach - nie Zobacz więcej
Zawsze myślałam, że tortilla to farsz zawinięty w pszenny placek i jest potrawą kuchni meksykańskiej. Jakież było moje zdumienie, gdy w dodatku Kulinarny atlas świata w części poświęconej Hiszpanii Zobacz więcej
Kuchnia Hiszpańska warzywami stoi. Gorący, suchy klimat oraz odpowiednie nawadnianie sprawiają że warzywa rosną tam znakomicie. Prym wiodą pomidory, cebula, papryka, bakłażany, karczochy czy cykoria Zobacz więcej
Cytryna
Cytryna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cytryna&Co
TATAR "PO HISZPAŃSKU"

TATAR "PO HISZPAŃSKU" 193

TATAR "PO HISZPAŃSKU" Piszę w cudzysłowie, jest to tatar, który wymyśliłam sama, z hiszpańską wędzoną papryką w proszku (pimienton) i owczym hiszpańskim serem na brandy a także innymi południowymi Zobacz więcej
Albondigas con tomate, czyli miniklopsiki w sosie pomidorowym to klasyczna hiszpańska przekąska, podawana w tapas barach. Klopsiki są konkretne, aromatyczne i bardzo smaczne. Dodatek cytryny tworzy Zobacz więcej
Po długiej zimie w powietrzu nareszcie czuć wiosnę, dni robią się coraz dłuższe i powoli po długich mrozach temperatura zaczyna iść w górę, ptaki ćwierkają, słońce świeci, aż chce się żyć! Osobiście Zobacz więcej
Sałatka ze szpinaku z wołowiną i truskawkami | SamaSzama.pl Na śniadanie Na obiad Na przekąskę Na słodko Na Święta Kontakt Na śniadanie Na obiad Na przekąskę Na słodko Na Święta Kontakt Sałatka ze Zobacz więcej
Słodkie Słone - blog kulinarny, przepisy, porady Korzystanie z witryny www.slodkieslone.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Hiszpańskie Chorizo

Hiszpańskie Chorizo 1665

Hiszpańskie Chorizo Składniki: - 3 części mięsa z łopatki (chudego) - 1 część mięsa tłustego (boczek) - papryka pimenton (koniecznie) dużo (od 20 do 100g na kg) ja dałem ponad 20g ale na oko - Zobacz więcej
Zdać relację z degustacji Win Hiszpańskich tego pokroju co: De Muller Mas de Valls Brut - musujące wino na "dzień dobry". Real Bodega Reserva - stał dumnie do "tapasów". Vina Olagosa Crianza Zobacz więcej
Hola muchachos y muchachas! Z tej strony znowu nikt inny jak Wasza ulubiona Pani Smaczna! ;) Dzisiaj rzucam zacnym kąskiem dla wielbicieli burgerów i kuchni hiszpańskiej. Przy okazji wcześniejszego Zobacz więcej
Pomiędzy opowieściami z drugiego końca świata wplotę coś na wskroś lokalnego :) Właściwie ten wpis mógłby mieć tytuł "cudze chwalicie, swego nie znacie". Bo to, że moja rodzinna kuchnia zawsze była Zobacz więcej
Pyszna, lekka i bardzo świeża zupa z warzywami i wołowiną. Wystarczy tuż przed podaniem posypać startym żółtym serem, podać z nachosami i przenosimy się do wspaniałej Hiszpanii! Ja jednak pozostałam Zobacz więcej