wołowina po seczuańsku

Do wykonania tej potrawy zainspirowała mnie książka "Wok. Kuchnia azjatycka na co dzień". Gdy gotuję potrawę po raz pierwszy, staram się zmieniać jak najmniej. Dopiero za drugim razem zaczynam Zobacz więcej
Dobra wołowina idealnie komponuje się z selerem naciowym choć na pierwszy rzut oka wydaje się to dziwnym połączeniem. W chińskiej prowincji Seczuan takie zestawienie jest bardzo powszechne a wręcz Zobacz więcej
Tym razem proste stir-fry rodem z Chin. Moje smaki, uwielbiam! Robi się w chwil parę, jeśli wcześniej przygotujemy izamarynujemymięso. Po przepis zapraszam na stronę Electroluxa - klik. Zobacz więcej
już bardzo dużo, a tutejsze są jedne z lepszych. Cena za 4 sajgonki to 12 zł. Wołowina po seczuańsku, również bardzo smaczna, ale niestety żadna nie pobije tej, którą zajadałem w chińczyku w stolicy. Zobacz więcej
osolonej wody i odstawić na 5 minut. Po tym czasie zamieszać. Danie jest gotowe do spożycia. Smacznego! Potrawa przypadła do gustu domownikom i z pewnością jeszcze nie jeden raz sięgnę po ten sos. Zobacz więcej
:) Zamówiliśmy zupę po seczuańsku, wołowinę z woka z bazylią oraz kurczaka w sosie słodko kwaśnym. W międzyczasie dostaliśmy gratis jako przystawkę chipsy krewetkowe oraz ostry sos… Zupę otrzymałem po Zobacz więcej
) oraz sajgonki (8 zł). Mule były delikatne, smak czosnku ich nie zdominował, chrupiące sajgonki były wypełnione smacznym nadzieniem. Z menu wybraliśmy także zupę Pho ze smażoną wołowiną (14,5 zł) Zobacz więcej
, obficie wypełnione! „Nieźle, nieźle” – pomyślałam oblizując palce po zjedzeniu trzeciej ;) Do tego zupa Won Ton,Kurczak podwójnie smażony w sosie słodko-kwaśnym,Wołowinapo Seczuańsku i Banany w Zobacz więcej