wołowina po seczuańsku

{{headerMessage}}
Do wykonania tej potrawy zainspirowała mnie książka "Wok. Kuchnia azjatycka na co dzień". Gdy gotuję potrawę po raz pierwszy, staram się zmieniać jak najmniej. Dopiero za drugim razem zaczynam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
{{headerMessage}}
Dobra wołowina idealnie komponuje się z selerem naciowym choć na pierwszy rzut oka wydaje się to dziwnym połączeniem. W chińskiej prowincji Seczuan takie zestawienie jest bardzo powszechne a wręcz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tym razem proste stir-fry rodem z Chin. Moje smaki, uwielbiam! Robi się w chwil parę, jeśli wcześniej przygotujemy izamarynujemymięso. Po przepis zapraszam na stronę Electroluxa - klik. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejne wakacje w pełni, więc nie mogło zabraknąć na blogu recenzji nowych odwiedzonych lokali. Kolejny raz Łeba. Tym razem niedawno otwarta restauracja "TOKYO BAR" z chińskim jedzeniem. Kuchnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
osolonej wody i odstawić na 5 minut. Po tym czasie zamieszać. Danie jest gotowe do spożycia. Smacznego! Potrawa przypadła do gustu domownikom i z pewnością jeszcze nie jeden raz sięgnę po ten sos. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
:) Zamówiliśmy zupę po seczuańsku, wołowinę z woka z bazylią oraz kurczaka w sosie słodko kwaśnym. W międzyczasie dostaliśmy gratis jako przystawkę chipsy krewetkowe oraz ostry sos… Zupę otrzymałem po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przystawkami i zupami kubki smakowe domagały się kolejnych wrażeń. Przyzwyczajeni do niedużych porcji, zamówiliśmy parę pozycji i dostarczyliśmy je pod postacią kaczki po seczuańsku (24 zł) z ryżem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przysmaki kuchni azjatyckiej. Po ogłoszeniu wyników postanowiłam na nowo ich przetestować i sprawdzić czy wyróżnienie faktycznie się należy. Zamówiłam m.in sajgonki – kto mnie zna ten doskonale wie, Zobacz więcej