wołowina po włoski

krysek76
krysek76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
UgotujmyCos.pl
wołowina po cygańsku

wołowina po cygańsku 64

wołowina po cygańsku | UgotujmyCoś.pl UgotujmyCos.pl Blog kulinarny - przepisy STRONA GŁÓWNA DANIA GŁÓWNE DANIA MIĘSNE DANIA Z KARKÓWKI DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE PRZYSTAWKI SAŁATKI / SURÓWKI Zobacz więcej
Przepyszne danie mięsne. Można je serwować tradycyjnie, np. z młodymi ziemniakami ugotowanymi w mundurkach, ale równie dobrze smakuje z chrupiącą, świeżą bagietką i nie trzeba już niczego więcej. Zobacz więcej
blogeatmedrinkme
blogeatmedrinkme Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eat Me Drink Me
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 37

Burgundia tojeden z najbardziej znanych regionów winiarskich na świecie. Kulinarnie – stąd pochodzi musztarda Dijon (miasto Dijon znane jest także z produkcji pierników, a przyprawy korzenne dowodzą, Zobacz więcej
Kuchcik gotuje
Kuchcik gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchcik gotuje
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 117

Wołowina po burgundzku jest bardzo smacznym i łatwym do przygotowania daniem. Niech Was nie zraża czas jego przygotowania, gdyż w sumie najwięcej czasu zajmuje samo pieczenie. Zapewniam, że tym daniem Zobacz więcej
Słodko kwaśna wołowina z grochem, rodzynkami i śliwkami fot. D.Szymborska Ale to były super warsztaty! Świetny i szalony na punkcie historii Maciej Nowicki, a wśród kursantów Grzesiek Łapanowski, Zobacz więcej
ST.G
ST.G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ogrodnik w podróży
Wołowina po kantońsku z woka

Wołowina po kantońsku z woka 82

Wołowina po kantońsku z woka Dania z woka są świetne , bo można je szybko przygotować . Co byśmy do niego nie wrzucili , zawsze jakoś smakuje i da się zjeść " class="wp-smiley" style="height: 1em; Zobacz więcej
Nie tylko Chińczycy mają swój sos słodko kwaśny. Maja go także włosi. Co ciekawe, jest zupełnie inny i bardzo pyszny, nazywa się agrodolce . Gdy wyszukałam, że taki sos istnieje, natychmiast ogromnie Zobacz więcej
Dzisiaj przepis na danie inspirowane kuchnią tajską czyli pikantną wołowinę stir-fry z jajkiem sadzonym.To idealny wybór, kiedy potrzebujemy szybkiego i treściwego śniadania, które doda nam energii Zobacz więcej
adazgajewska
adazgajewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ada w kuchni
Wołowina po seczuańsku

Wołowina po seczuańsku 72

Ten przepis to zdobycz z ostatniej podróży i to bynajmniej nie do Chin a oryginalna nazwa tego cuda to spicy and tingly beef hand-ripped noodles. :-) Ideałem byłoby zrobić makaron własnoręcznie, ale Zobacz więcej
Dzisiejsza propozycja to klasyk. Niby wykwintne, ale wcale nie trudne! Ale gdyby nie mój kochany WOK BALLARINI, pewnie nie poszłoby tak gładko. W nim wszystko się pięknie pichci! Nie przywiera, co dla Zobacz więcej
Dużo warzyw, aromatyczne przyprawy i szybko przygotowywane potrawy – tak w jednym zdaniu mogłabym określić kuchnię azjatycką. Do tego ryż, kolejna porcja warzyw, jedzenie pałeczkami i obowiązkowo Zobacz więcej
NiezlyMlynek
NiezlyMlynek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Niezły Młynek
Wołowina po Tajsku

Wołowina po Tajsku 66

To własnie jest popisowe danie mojego męża. Sam je dopracował do smaku idealnego i serwuje co jakiś czas w naszej kuchni. Składniki : 0,5 kg udźca wołowego (polecam krzyżową) 1 papryka czerwona pęczek Zobacz więcej
belgia od kuchni
belgia od kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
belgia od kuchni
Koper włoski po nicejsku

Koper włoski po nicejsku 3291

Sałatkę nicejską pewnie już wszyscy znają, pissaladière (wyjątkowo apetyczną widziałam ostatnio u Pook cooka) czyli tradycyjny placek nicejski na spodzie z ciasta na pizzę z cebulą i anchois pewnie Zobacz więcej
Wołowina po burgundzku (boeuf à la Bourguignon) to typowe danie dla kuchni francuskiej, dla regionu Burgundii. Jest to przepysznawołowina,długopieczona w czerwonym winie z dodatkiem wywaruwołowego, Zobacz więcej
Gwiazdka coraz bliżej, dlatego też postaramy się, aby w najbliższym czasie blog zapełnił się propozycjami świątecznych potraw. Dziś danie godne podania na rodzinnym obiedzie w pierwszy czy też drugi Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Limonkowy
WOŁOWINA

WOŁOWINA 6785

WOŁOWINA (Wpis powstał w oparciu o program "Wiem co jem", stronę www.niam.pl i www.kordas.net.pl) Największymi jej producentami są Chiny, Brazylia i USA. Najzdrowsza i najsmaczniejsza pochodzi z Kobe Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 600-800 g wołowiny na gulasz 1 opakowanie 450 g mrożonej mieszanki warzyw chińskich 50 g grzybów mun TaoTao 4 łyżki sosu sojowo-grzybowego TaoTao 1/2 słoiczka sosu sambal oelek TaoTao 1/2 Zobacz więcej
W języku włoskim "alla cacciatora" oznacza "po myśliwsku". Można w ten sposób przygotować kurczaka bądź królika, jak również inne mięso, choć kurczak i królik są zdecydowanie najpopularniejszymi Zobacz więcej
Wołowina po burgundzku – najlepszy gulasz francuski – BettyGotuje BettyGotuje Dołącz do mnie: Twitter Facebook Google+ Strona główna O mnie Polityka prywatności Współpraca Kontakt Zaloguj się Zobacz więcej
karolina_889
karolina_889 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kaprysy Karolki
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 51

Przeglądam ostatnie wpisy i muszę przyznać, że wieje wegetarianizmem :P W tym tygodniu zaczęłam nową pracę. Z racji moich godzin pracy kompletnie nie posiadam czasu wolnego. Szczerze powiedziawszy, Zobacz więcej