Przepis na wołowina sos imbir soja

Sos ze sfermentowanej,czarnej fasoli (a właściwie fasolek soi)jest używany często w kuchni chińskiej. W innych krajach azjatyckich też bywa używany i produkowany, jednak pod innymi nazwami. Gotowy sos Zobacz więcej
Składniki: 400 g wołowiny 2 ząbki czosnku kawałek korzenia imbiru - 1 cm 1 łyżka soku z cytryny 6 łyżek sosu sojowego olej słonecznikowy szczypta chili 500 g kapusty chińskiej (może być kapusta biała) Zobacz więcej
"To jest z... pyszne, kiedy znowu będziesz to gotować?" to ocenzurowana wypowiedź pewnej wybrednej kulinarnie osoby, która po opróżnieniu pełnego talerza poprosiła o dokładkę. Miękka wołowina, Zobacz więcej
Wegetarianie i weganie zapewne na stałe są zaprzyjaźnieni z soją. I dobrze, bo ziarna soi dostarczają pełnowartościowego białka, przy czym mają bardzo odpowiedni dla człowieka skład aminokwasów Zobacz więcej
Produkty, które na diecie niskoglikemicznej możemy jeść bez obaw to m.in: Jajka - 0 Kawa i herbata (niesłodzone) - 0 Majonez tradycyjny - 0 Owoce morza - 0 Ryby - 0 Sery tłuste - 0 Sos sojowy (bez Zobacz więcej
Ingredientes: 200 gramos de tallarines de arroz 250 gramos de ternera picada un pimiento rojocortado en juliana un pimiento amarillocortado en juliana un pimiento verdecortado en juliana 2 chiles Zobacz więcej
Sauté
Sauté Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sauté
Wegetariańska zupa Pho

Wegetariańska zupa Pho 182

Dzisiaj prezentuję Wam przepis na wegetariańską zupę Pho, który obok zupy krem z selera i ziemniaków pochodzi z drugiego numeru "Smaku". Pho pochodzi z Wietnamu i tradycyjnie gotuje się ją na Zobacz więcej
idir
idir Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
idir.pl
Pho

Pho 160

Pho, pyszna wietnamska zupa Jesień nadchodzi wielkimi krokami. Dziś za oknem szaro, buro i mokro. Na takie dni lubimy ciepłe i pikantne jedzenie, które rozgrzewa od środka. Takie właśnie jest Pho. Tej Zobacz więcej
Reklama w internecie « Gnocchi w sosie 3 fromages Taboulé Taboulé - » Salatka Bo Bun z kurczakiem // Salade vietnamienne Bo Bun - poulet Nareszcie mamy wiosenna pogode. Sprzet do raclette czy fondue Zobacz więcej
WIczek
WIczek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wilczy Smaczek
WOŁOWINA PO CHIŃSKU

WOŁOWINA PO CHIŃSKU 4910

Jest to moje pierwsze danie z woka ever i muszę przyznać, że za każdym razem wychodzi wyśmienite co więcej bardzo proste w przygotowaniu. W moim przypadku wymaga ono jednak dużo uwagi gdyż pojawienie Zobacz więcej
js28
js28 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smacznie z Joanną
Kuchnia chińska z Blue Dragon

Kuchnia chińska z Blue Dragon 367

Wczoraj miałam piękny sen… śniło mi się, że perfekcyjnie znam język angielski i chiński – kantoński i pracuję w jakiejś ważnej korporacji w Hongkongu… po południu zaś kurier dostarczył mi paczkę z Zobacz więcej
Chyba każdy z nas miewa czasem taki dzień kiedy od rana ma ochotę na chińszczyznę. I choć zawsze można ją zamówić to znacznie fajniej jest pokusić się o przyrządzenie jej samemu. Wbrew pozorom nie Zobacz więcej
Potrawka z tempehu, bakłażana i czerwonej papryki w sosie pomidorowym - readeat readeat Toggle Navigation Strona główna Zdrowa żywność Kontakt 18 czerwca 2017 Potrawka z tempehu, bakłażana i czerwonej Zobacz więcej
Salade de boeuf thaï Oto proba odtworzenia przystawki, ktora ostatnio jadlam w jednej z przydomowych restauracji : salata z wolowina po tajsku. Letnie, wyraziste w smaku, orientalne mieso z dodatkiem Zobacz więcej
Zaskakująco pyszne danie, z całkiem pospolitych składników. Połączenie papryki i bakłażana- stare jak świat, pomidory też żadna nowość. Urozmaiceniem jest tempeh, który nadaje daniu charakterystyczny Zobacz więcej
Tak się przypadkowo złożyło, że ostatnie dwa weekendy spędziłam w kuchni, przygotowując cateringowe przekąski. Przyjęcia znaczącą się różniły klimatem, a niektórych gości obu imprez dzieli nawet pół Zobacz więcej
Pani Paszczakowa
Pani Paszczakowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pani Paszczakowa gotuje
Miso ramen

Miso ramen 616

Dziś rozpoczyna się akcja Kuchnia Japońska i tradycyjnie już nasza grupa gotująca przygotowała z tej okazji danie, razem ze mną różne wersje ramen będą Wam dziś prezentować: Panna Malwinna - blog Zobacz więcej
>> CZĘŚĆ PIERWSZA<< Ciężko być chociaż przez chwilę głodnym w kraju, gdzie z każdej strony zatłoczonej ulicy dochodzą do Ciebie zapachy przeróżnych, lokalnych przysmaków. Małe i sprytnie Zobacz więcej
Jedna z najstarszych i najszybsza metoda gotowania? Chińskie mieszanie ze smażeniem, czyli stir fry. Szybkie, wydajne, energooszczędne i zdrowe. I dla wegetarian, i dla wegan, i dla mięsożerców. Zobacz więcej
monikucha
monikucha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Monikucha Online
Wołowina z imbirem na ostro

Wołowina z imbirem na ostro 355

Wołowina z imbirem naostro Moim ulubionym daniem z wołowiny jest stek. Polędwica wołowa sprawdza się tutaj zdecydowanie najlepiej, ale sirlion czy rib eye też są odpowiednie. Dzisiejszy wpis to można Zobacz więcej