wołowina w 5 smakach

Wołowina w 5 smakach „jak u chińczyka” na szybko | Przepisane.pl - przepisy kuchni polskiej, śląskiej i świata Wołowina w 5 smakach „jak u chińczyka” na szybko – Przepisane.pl – przepisy kuchni Zobacz więcej
Inka.T
Inka.T Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Notes From Eating
5 składników w 5 smakach

5 składników w 5 smakach 39

Cześć :) Dziś na obiad znów prosto, szybko i smacznie. Ale ostro :) składniki podaję tak mniej więcej :) składniki na 1 porcję * bób - ugotowany i obrany kilkanaście sztuk * pierś z kurczaka pokrojona Zobacz więcej
lena88
lena88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rhubarb Baby
Indyk w  5 smakach

Indyk w 5 smakach 28

Ten tydzień zdecydowanie mnie zmęczył. W środę rano byłam pewna,że już mamy piątek. Jakże wielkie było moje rozczarowanie gdy okazało się,że to dopiero środa i te najtrudniejsze dni jeszcze przede Zobacz więcej
kasiaaaa24
kasiaaaa24 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuję, bo lubię
Wołowina w sosie cebulowym

Wołowina w sosie cebulowym 147

Dziś mam dla Was przepis na wołowinę w sosie cebulowym z dodatkiem brunatnych pieczarek. Danie odrobinę czasochłonne, ale nie wymagające dużo pracy - więc spokojnie - nie zmęczycie się przy nim :) Zobacz więcej
Duszona wołowina w sosie kokosowym Braised beef with zucchini in coconut sauce, for English scroll down To chyba najlepsza duszona wołowina, jaką kiedykolwiek jadłam. Jest bardzo delikatna, Zobacz więcej
Bardzo lubię gotowane mięso Już od dzieciństwa uwielbiam wyjadać mięso z rosołu czy innej zupy. Zdecydowanie bardziej lubię wszelakie gotowane pulpety niż smażone mielone. Tak już mam Dlatego kiedy Zobacz więcej
Sos koperkowy idealnie komponuje się z gotowaną w rosole wołowiną. Przygotowanie obiadu z wykorzystaniem mięsa z rosołu zajmie nam dosłownie kilka chwil. Mięso jest delikatne i bardzo apetyczne. Zobacz więcej
Warzywa, przyprawy, wołowina i wino Zobacz więcej
Wołowina jest to mięso zaliczane do grupy mięs czerwonych, pochodzenia bydlęcego z osobników mających powyżej pół roku życia. Wartość energetyczna w 100g produktu to około 250 kcal. W 100g produktu 15 Zobacz więcej
Już kiedyś zamieszczałam przepis na to danie, ale tym razem sposób przyrządzenia jest inny. Dla mnie zdecydowanie lepszy. Składniki: - 1 kg pręgi wołowej lub rosołowej ( takiej z tłuszczykiem ) Zobacz więcej
I kolejny kolejny kolejny przepis inspirowany kuchnią chińską. Tym razem będzie to wołowina. Przepyszne soczyste mięso z papryką i brokułami. Danie niesamowicie łatwe … i sycące! Jest świetnym Zobacz więcej
Pyszna, wilgotna i pachnąca babka cytrynowa - idealna na Wielkanoc lub po prostu do popołudniowej kawy. Banalnie proste ciasto ucierane, wystarczy tylko wymieszać składniki, upiec i gotowe! 5 minut - Zobacz więcej
elwirski
elwirski Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
na moim stole
Pączki w 5 minut

Pączki w 5 minut 106

Pączki w 5 minut Jeśli kochacie pączki i nie wyobrażacie sobie tłustego czwartku bez pączków, ale niestety nie macie czasu na ich przyrządzenie, to jest to przepis właśnie dla Was!!! W czasie kiedy Zobacz więcej
tysiagotuje
tysiagotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moja Mała Pasja
Pączki w 5 minut

Pączki w 5 minut 258

Przepis na mini pączki do przygotowania w 5 minut bez użycia drożdży i bez wyrastania. Pączusie są malutkie, mięciutkie i puszyste w środku, uwielbiają je dzieci :) Sprawdzą się dobrze nie tylko w Zobacz więcej
Chińszczyzna po raz kolejny. Wbrew pozorom to naprawdę bardzo szybkie danie, można powiedzieć, że w naszym domu spełnia funkcję fast fooda. Tym razem nie będzie to kurczak, ale wołowina. I uwierzcie, Zobacz więcej
POMPOKRACJA
POMPOKRACJA Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pompokracja
WOŁOWINA DUSZONA W PIWIE

WOŁOWINA DUSZONA W PIWIE 250

Poniedziałek zaczynamy mocnym akcentem. Naszą kuchnię wypełnił zapachduszonejw piwie wołowiny z dodatkiem jałowca, rozmarynu isosu worcester. Dzięki długiemu duszeniu (ok. 1,5-2 godziny) mięso jest Zobacz więcej
Aga w kuchni
Aga w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Aga w kuchni
Kurczak w 5 smakach

Kurczak w 5 smakach 482

Kurczak w 5 smakach Bardzo lubię chińska kuchnię, te wszystkie grzybki, pędy bambusa, warzywa, makarony sojowe to jest to, co lubię :) Sos sojowy nie tylko zabarwił ładnie potrawę, ale sprawił, że Zobacz więcej
Tomek gotuje
Tomek gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tomek gotuje
Boczek w 5 smakach

Boczek w 5 smakach 181

Jest i obiecany wczoraj przepis na boczek. Boczek w 5 smakach. Jak już pisałem początkowo chciałem go zrobić tak jak kiedyś robiliśmy w domu, czyli przyprawić majerankiem i czosnkiem, a później w Zobacz więcej
maciej_iwanski
maciej_iwanski Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Maćka
Wieprzowina w 5 smakach

Wieprzowina w 5 smakach 273

Witajcie dzisiaj to co Tygryski lubią najbardziej czyli gotujemy chińszczyznę Przedstawiam wieprzowinę w pięciu smakach. Składniki: porcja na ok. 6 osób ok. 1 kg łopatki wieprzowej 250 g pieczarek 3 Zobacz więcej
backtaste
backtaste Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Back Taste
Ryż w 5 Smakach

Ryż w 5 Smakach 183

Ryż w 5 smakach, to klasyk kuchni chińskiej. Zazwyczaj dodaje się kurczaka. Ja przygotowałam go z samych warzyw. Podałam z ryżem jaśminowym i koperkiem. s k ł a d n i k i : 2 marchewki 1 pietruszka Zobacz więcej