Przepis na wołowina w 5 smakach

Tomek gotuje
Tomek gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tomek gotuje
Wołowina 5 smaków

Wołowina 5 smaków 1170

Dziś kolejny przepis na danie kuchni chińskiej. Wołowina 5 smaków to chyba moja ulubiona potrawa od "chińczyka". Kupowałem ostatnio wołowinę na kołduny i pomyślałem, w sumie czemu by nie zrobić w domu Zobacz więcej
Wołowina to ciągle mięso które "odkrywam" we własnej kuchni. Trochę z braku pomysłu, a trochę z wiecznym myleniem go z wołowym.. I aż wstyd się przyznać, że do dziś ciągle to robię i nie pamiętam Zobacz więcej
jazzowesmaki
jazzowesmaki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jazzowe Smaki
Wołowina 5 smaków

Wołowina 5 smaków 375

Marynowaną wołowinę 5 smaków jadłam wiele lat temu i nie mogłam się nadziwić, jak to możliwe, żeby smakowała aż tak dobrze. Mięso jest kruche i miękkie, aromat powalający a smak, nie do opisania. Zobacz więcej
Wołowina w 5 smakach „jak u chińczyka” na szybko | Przepisane.pl - przepisy kuchni polskiej, śląskiej i świata Wołowina w 5 smakach „jak u chińczyka” na szybko – Przepisane.pl – przepisy kuchni Zobacz więcej
I kolejny kolejny kolejny przepis inspirowany kuchnią chińską. Tym razem będzie to wołowina. Przepyszne soczyste mięso z papryką i brokułami. Danie niesamowicie łatwe … i sycące! Jest świetnym Zobacz więcej
Dziś kolejne danie z makaronem Chow Mein, tym razem z mięsem mielonym. Trochę mniej standardowe połączenie, ale moim zdaniem bardzo udane. Miła odmiana dla tradycyjnego kurczaka. Szybkie i aromatyczne Zobacz więcej
Wołowina 5 Smaków牛肉五味 Niúròu wǔwèi Siemanko, dzisiaj z okazji urodzin żony popełniłem kolejne Chińskie danie prosto z woka: Wołowina 5 Smaków na makaronie ryżowym, uch jakie smaki, uch opier....łem 5 Zobacz więcej
Cynowa
Cynowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cynowa Łyżeczka
Wołowina o smaku słońca

Wołowina o smaku słońca 63

Wołowina o smaku słońca.. 2 steki wołowina, 100 gram ser pleśniowy, 1 szt. cykoria, 70 gram migdały, 1 szt. pomarańcza, 1 szt. gruszki, 1 łyżeczka zioła prowansalkie pieprz czarny świeżo mielony, Sól, Zobacz więcej
Kuchnia portugalska podobnie jak i inne kuchnie charakteryzowane jako w znacznej części śródziemnomorskie, jest pełna smaków i aromatów. Tym, co ją szczególnie wyróżnia, a jednocześnie czyni popularna Zobacz więcej
Jak pewnie zauważyliście, często przygotowuję dania na bazie makaronu azjatyckiego. Po pierwsze po prostu je lubię, a po drugie - ich przyrządzanie zajmuje stosunkowo niewiele czasu. Dlatego dzisiaj Zobacz więcej
Wołowina skąpana w przyprawach - indyjski smak i aromat... Jak już wcześniej wspomniałam, uwielbiam przygotowywać potrawy indyjskie. Bazą potraw indyjskich mięsnych jest głównie baranina lub Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Duszona wołowina

Duszona wołowina 2946

Cześć =) Duszona wołowina, to jedna z moich ulubionych potraw, którą jadłem podczas mojej ostatniej wizyty u babci Krysi i dziadka Czesława w Bydgoszczy. Danie to spodobało się również Agnieszce, Zobacz więcej
Wołowina jest to mięso zaliczane do grupy mięs czerwonych, pochodzenia bydlęcego z osobników mających powyżej pół roku życia. Wartość energetyczna w 100g produktu to około 250 kcal. W 100g produktu 15 Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam na wołowinę w sosie własnym z przyprawami Rafex. Składniki : Około 1 kg wołowiny 1 łyżka Przyprawy do steków firmy Rafex http://rafex.eu/ 1 łyżka Przyprawy Greckiej firmy Rafex Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam na gulasz. Każdy ma z nas przepis na swój gulasz, swój sposób ma wołowinę. Jak oddamy serce tej potrawie , dostaniemy w zamian wszystko co najlepsze w zamian :) Zaczynamy : Zobacz więcej
Inka.T
Inka.T Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Notes From Eating
5 składników w 5 smakach

5 składników w 5 smakach 70

Cześć :) Dziś na obiad znów prosto, szybko i smacznie. Ale ostro :) składniki podaję tak mniej więcej :) składniki na 1 porcję * bób - ugotowany i obrany kilkanaście sztuk * pierś z kurczaka pokrojona Zobacz więcej
Składniki (na około 3 porcje): 1 stek wołowy (użyłam antrykot, waga 360 g) 10-12 pieczarek 1 por 1 duża czerwona papryka około 2 łyżki oleju roślinnego garść kiełków (użyłam rzodkiewki) 1 łyżeczka Zobacz więcej
Albo raczej zapachu sezamowym. Problem ten sam, co w przypadku truskawek - zapach jest tak obezwładniający, że smaku prawie nie czuć*. W ramach opowieści z cyklu "co zrobić z polską wołowiną, żeby Zobacz więcej
Wołowina od jakiegoś czasu wraca do łask, coraz modniejsza w Polsce staje się wołowina sezonowana, leżakująca przez 3-4 tygodnie w odpowiednich chłodniach. Już nie tylko w drogim steak-housie czy Zobacz więcej
mika
mika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rewia smaków
Kurczak w 5-ciu smakach

Kurczak w 5-ciu smakach 192

Kurczak w 5-ciu smakach Monika, Rewia Smaków - poniedziałek, 12-11-2012 Nabrałam ochoty na zjedzenie czegoś z kuchni dalekiego wschodu. A ponieważ kuchnia ta słynie z dość szybkich w przygotowaniu, Zobacz więcej