wolowina w naczyniu zaroodpornym

Witam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na pieczony udziec z indyka w naczyniu żaroodpornym. Tak przygotowany udziec jest bardzo smaczny, możemy go podawać na ciepło jak i na zimno. Zobacz więcej
Witam serdecznie Propozycja na pyszny i chrupiący chleb pieczony w naczyniu żaroodpornym, chlebek jest bardzo prosty w przygotowaniu ponieważ nie wymaga wyrabiania, a po upieczeniu jest puszysty, Zobacz więcej
Kurak w roli głównej! Bez ekstrawagancji - po prostu czysta klasyka! Kolejny Błyskawiczny Piątek w kalendarzu! Jak co tydzień w ramach tej fejsbukowej akcji chcemy jeść szybko, smacznie i Zobacz więcej
Tak upiekłam mój pierwszy chleb, no w sumie ten jest drugi, bo pierwszemu nie zdążyłam zrobić zdjęć. Była taki sam, no wyrósł mi bardziej równo ;-). Chleb jest bardzo prosty w przygotowaniu, szybki i Zobacz więcej
Ostatnio eksperymentuję sobie z pieczeniem domowego chleba. Lubię, domowy o niebo lepszy od tych sklepowych, no i zdrowszy. Ten jest bardzo smaczny. Przepis znalazłam tutaj - klik. Wersja oryginalna Zobacz więcej
Bardzo prosty do wykonania chleb. Wystarczy wieczorem wymieszać składniki a rano wstawić do piekarnika. Chleb ma bardzo chrupiącą skórkę. Do tego ja zawsze chciałam upiec chleb z żeliwnego garnka, bo Zobacz więcej
chlebanaszego
chlebanaszego Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
chleba naszego
chrupiący chleb w naczyniu

chrupiący chleb w naczyniu 121

Skąd taki pomysł? ...po zobaczeniu fotkii przepisu na jednym z blogówchleb-z-garnka-z-ziarnami resztę zrobiłem po swojemu, bo domowe pieczywo często jest u nas na stole. Przy okazji wypieku chleba, Zobacz więcej
kasiaaaa24
kasiaaaa24 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuję, bo lubię
Wołowina w sosie cebulowym

Wołowina w sosie cebulowym 147

Dziś mam dla Was przepis na wołowinę w sosie cebulowym z dodatkiem brunatnych pieczarek. Danie odrobinę czasochłonne, ale nie wymagające dużo pracy - więc spokojnie - nie zmęczycie się przy nim :) Zobacz więcej
Bardzo lubię gotowane mięso Już od dzieciństwa uwielbiam wyjadać mięso z rosołu czy innej zupy. Zdecydowanie bardziej lubię wszelakie gotowane pulpety niż smażone mielone. Tak już mam Dlatego kiedy Zobacz więcej
Sos koperkowy idealnie komponuje się z gotowaną w rosole wołowiną. Przygotowanie obiadu z wykorzystaniem mięsa z rosołu zajmie nam dosłownie kilka chwil. Mięso jest delikatne i bardzo apetyczne. Zobacz więcej
Warzywa, przyprawy, wołowina i wino Zobacz więcej
Chleb pszenny z makiem (pieczony w naczyniużaroodpornym) Piękny, pyszny, miękki i pachnący:) Nie mam koszyków do wyrastania, nie mam nawet garnka rzymskiego – to nic! :) Dałam radę upiec chleb o Zobacz więcej
Już kiedyś zamieszczałam przepis na to danie, ale tym razem sposób przyrządzenia jest inny. Dla mnie zdecydowanie lepszy. Składniki: - 1 kg pręgi wołowej lub rosołowej ( takiej z tłuszczykiem ) Zobacz więcej
Świeży i ciepło pachnący domowym,niespiesznym klimatem. Rustykalny bochenek wzbogacony namoczonymi płatkami owsianymi,ziarnami lnu i charakterystycznymi w posmaku otrębami pszenicznymi. Na Światowy Zobacz więcej
Chińszczyzna po raz kolejny. Wbrew pozorom to naprawdę bardzo szybkie danie, można powiedzieć, że w naszym domu spełnia funkcję fast fooda. Tym razem nie będzie to kurczak, ale wołowina. I uwierzcie, Zobacz więcej
Lena Gotuje
Lena Gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lena-gotuje
Chleb z naczynia żaroodpornego

Chleb z naczynia żaroodpornego 71

Pyszny domowy chleb. Chrupiąca skórka, mięciutki środek. Koniecznie musicie spróbować zrobić go sami w domu. Składniki: 345 g mąki pszennej typ 480 200 g mąki żytniej typ 2000 25 g świeżych drożdży Zobacz więcej
Aga w kuchni
Aga w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Aga w kuchni
Chleb z naczynia żaroodpornego

Chleb z naczynia żaroodpornego 101

Pyszny chlebek z chrupiącą skórką, pieczony w naczyniu żaroodpornym, a ciasto wyrabiamy zaledwie w 3 minuty. Szybki i pyszny- tak można określić ten chlebek, u mnie na pewno będzie gościł dość często Zobacz więcej
POMPOKRACJA
POMPOKRACJA Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pompokracja
WOŁOWINA DUSZONA W PIWIE

WOŁOWINA DUSZONA W PIWIE 250

Poniedziałek zaczynamy mocnym akcentem. Naszą kuchnię wypełnił zapachduszonejw piwie wołowiny z dodatkiem jałowca, rozmarynu isosu worcester. Dzięki długiemu duszeniu (ok. 1,5-2 godziny) mięso jest Zobacz więcej
Przygotowywane przez nas konfitury najlepiej jest smażyć w płaskim, szerokim garnku lub rondlu. Z takich naczyń woda zawarta w owocach szybciej odparuje, a nasza konfitura będzie zawierać więcej Zobacz więcej
Kroimy warzywa takie jak seler, pietruszka i marchew. Uzupełniamy przyprawami: liść laurowy, czosnek, ziele i kminek Grillujemy przez ok. 8 minut karkówkę w naczyniu żaroodpornym Do wołowiny dodajemy Zobacz więcej