wołowina w occie winnym

2milutka
2milutka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wanilia i Kardamon
Borowiki w occie winnym

Borowiki w occie winnym 200

Czas na grzyby! Z wyprawy do lasu prosto do słoika, bogactwa które dała nam natura nie sposób przecenić, borowiki w occie winnym wcale nie są trudne do zrobienie, wręcz łatwe, a smak…przekonaj się Zobacz więcej
Zapach zalewy jak dla mnie był genialny:)))) Składniki: 1,5 kg niewielkich ogórków - kiszeniaków, 3 gałązki świeżego kopru, 3 gałązki natki pietruszki, gałązka świeżego lub łyżeczka suszonego Zobacz więcej
mamsmaka
mamsmaka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MamSmaka
Polędwiczki w Sosie Winnym

Polędwiczki w Sosie Winnym 13

Polędwiczki w Sosie Winnym | Blog Kulinarny MamSmakaPrzepisy Dla Wszystkich : Smacznie i Prosto Kontakt i Współpraca O mnie OFICJALNY PARTNER BLOGA Kuchnia Włoska/ Polska Polędwiczki w Sosie Winnym Zobacz więcej
beataflorczak1
beataflorczak1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchnia Beaty
Schab w winnej marynacie

Schab w winnej marynacie 696

Zainwestowałam ostatnio w pojemnik próżniowy do przechowywania produktów i szybszego marynowania mięsa. Schab, który proponuje marynowałam w nim zaledwie 2godz. mięso było bardzo kruche i soczyste. Zobacz więcej
Po weekendzie na działce u ukochanych dziadków w Kuchni pachnie lasem...także przeze mnie ukochanym! :) Leśne skarby w postaci okazałej ilości grzybów i trochę mniejszych zbiorów czeremchy okupują Zobacz więcej
Czosnek w (niczemu nie…) winnej zalewie ;) – Kulinarna przygoda Kulinarna przygoda blog kulinarny Home Wstęp O mnie Skontaktuj się ze mną! Menu Przetwory wytrawnie Czosnek w (niczemu nie…) winnej Zobacz więcej
Łaziło za mną mięso i samo przyszło bo żona kupiła wczoraj dwa solidne steki. Mam od kumpla wino własnej roboty, a że jest dość mocne to stwierdziłem czemu nie użyć do steków - alkohol odparuje i Zobacz więcej
Urszula111
Urszula111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Proste potrawy
Gruszki w occie winnym

Gruszki w occie winnym 1816

Składniki : 5 twardych gruszek cytryna 250 ml octu winnego 0,5 ml wody 20 dag cukru, kilka ziaren zielonego pieprzu garść borówek amerykańskich Przygotowanie: Umyte gruszki obrać i pokroić na ósemki Zobacz więcej
Wyjątkowy stek, który cieszy się sporą popularnością w USA. Tomahawk to specjalna odmiana cięcia cote de boeuf (sezonowanego antrykotu) z pozostawionym żebrem.Waga tego steku waha się między 600g a Zobacz więcej
Kiedy przychodzi wiosna, robi się cieplej, w powietrzu unoszą się niezwykłe zapachy. Słońce budzi do życia przyrodę, ale i mnie. Staję się głodna, zachłanna wręcz błogiego ciepełka. Niecierpliwie Zobacz więcej
niecodziennikpary
niecodziennikpary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
niecodziennikpary
Winna szarlotka

Winna szarlotka 30

Choć jabłka są drogie w tym roku, to nie wyobrażamy sobie jesieni bez pieczenia ciast z jabłkami. Jako pierwsze z nich prezentujemy winną szarlotkę na kruchym spodzie, do której jabłka połączyliśmy z Zobacz więcej
Wioleta g-a
Wioleta g-a Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Karmiąca
Schab w ciemnym winnym sosie

Schab w ciemnym winnym sosie 124

Smaczne mięsko podane z ciemnym, aromatycznym sosem to doskonała propozycja na obiad. Zarówno można je podać podczas uroczystego obiadu oraz jako codzienne danie, aby rozpieścić swoje podniebienie. Zobacz więcej
klavell
klavell Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Klavell...
Marynowane buraki w occie winnym

Marynowane buraki w occie winnym 120

Choć szafka z ulubionymi przetworami pęka w szwach nie mogłabym sobie darować w jesienno-zimowe chłody gdybym w słoikach "nie upchała" tartych buraczków. Odkąd pamiętam u mnie w domu robi się Zobacz więcej
Mam nadzieję, że kaszka kukurydziana nie kojarzy Wam się wyłącznie zmało atrakcyjnym smakiem z dzieciństwa Przygotowałam z niej polentę, a dla ciekawszego smaku dodałam starty parmezan. Dodatkowo, gdy Zobacz więcej
Na dni takie jak dzisiaj, kiedy świeci słońce, jest ciepło a na straganach jest mnóstwo świeżych sałat, cukinii, pomidorków….. sezonowych pyszności, szykuję sobie sałatkę do pracy w wersji letniej. Zobacz więcej
Bez ubarwiania- to bardzo dobre marynowane śledzie. Jako przekąska albo podstawa do dalszych śledziowych zabaw. Według nas- IDEAŁY. Składniki ok 500 g solonych płatów śledziowych 250 ml octu z białego Zobacz więcej
Mamy maj, a więc szparagi :) Postanowiłam zacząć nowy cykl na moim blogu, a mianowicie vintage cooking lub inaczej retro gotowanie, czyli gotowanie ze starych książek kucharskich. Dziś na warsztat Zobacz więcej
Uwielbiam makarony, uwielbiam gluten i pszenicę. Makaron to czysta przyjemność. Pamiętam jak byłam mała, uwielbiałam odsmażany na maśle makaron do rosołu. Ot tak, po prostu, bez zbędnych dodatków. Nie Zobacz więcej
Czas przetwarzania trwa. Moją metodą dla leniwych przetworzyłem już 10 kg śliwek na powidła. Około 6 kg śliwek wylądowało w słoikach z płatkami migdałów zalane czerwonym winem. Wyprodukowałem 5 albo 6 Zobacz więcej
Przygotowanie: Filety rybne dzielimy na pół, każdą z 4 części solimy i smażymy na patelni bez tłuszczu, najlepiej pod przykryciem, żeby rybka była soczysta. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki kroimy Zobacz więcej