wołowina w occie winnym

9moniam
9moniam Obserwuj blogaObserwujesz bloga
GastroMonia
Gulasz wołowy

Gulasz wołowy 123

0
O zesz Ty jaki pyszny! Zaręczam Wam Nie pożałujecie:) Składniki: 0,5 kg wołowiny ocet winny płaska łyżeczka suszonej słodkiej papryki duża cebula czerwona papryka sól pieprz szczypta sproszkowanego Zobacz więcej
, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 2-3 łyżki czerwonego wina, odrobina (na czubku noża) mielonego cynamonu, odrobina (na czubku noża) mielonych goździków, odrobina (na czubku noża) mielonego kuminu, Zobacz więcej
papryki w proszku, 1 łyżka octu winnego, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 4 parówki, 4 ogórki kiszone, 4 jajka na twardo, garść natki pietruszki, sól, pieprz, kminek, majeranek. Na Zobacz więcej
jakości wołowiny 1 młoda, mała cukinia 1 pomidor koktajlowy kilka listków rukoli 1 łyżka octu winnego 1 kromka chleba żytniego 1/3 łyżeczki suszonej wędzonej papryki 4 łyżki oliwy sól, świeżo mielony Zobacz więcej
pozorom czasochłonne bo trzeba wcześniej buraki upiec, a to jak wiadomo trwa. Jak komuś bardzo się śpieszy to można kupić takie gotowane na parze, ale te pieczone (moim zdaniem) są smaczniejsze. Zobacz więcej
Betti Blue
Betti Blue Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Betti
Kanapka z wołowiną

Kanapka z wołowiną 149

2
, należy go taktować jako luźną inspirację. Ciekawa jestem waszych pomysłów na kanapki z mięsem z zupy. Składniki: ulubiona bułka wołowina z zupy cebula ogórek kiszony plastry sera żółtego ulubiona Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy Joli
GALARETA DOMOWA

GALARETA DOMOWA 161

2
w chłodne mniejsce. Galaretę można jeść polaną octem winnym lub sokiem z cytryny. Zapasteryzowane słoiczki przechowuję dość długo w chłodnym miejscu (jeżeli wcześniej nie zostanie zjedzona, ale taka Zobacz więcej
tego rezultat. Składniki: 1 kg mięsa wołowego na steki (polędwica, rostbef, itd do wyboru) 2 długie paski boczku wędzonego laska kiełbasy 1 cebula 3 łyżki przecieru pomidorowego 3 łyżki kuminu 3 Zobacz więcej
Skład: 300g chudej wołowiny (użyłam z udziec - KLIK) pół czerwonej papryki pół zielonej papryki garść kiełek fasoli mung 1 cebula 2 garście grzybków mun 2 marchewki 1 por (biała część) mała puszka Zobacz więcej
1 pęczek koperku 1 marchewka 1/2 pietruszki 100 g śmietanki 18% sól pieprz do smaku 1,5 łyżki octu winnego 5-6 młodych ziemniaków WYKONANIE Marchewkę i pietruszkę obgotowujemy razem z wywarem Zobacz więcej
Ten sos powstał na bazie domowych śliwkowych powideł. Sos śliwkowy jest doskonałym dodatkiem do mięsa drobiowego, wieprzowego, czy wołowiny. SKŁADNIKI: 1 szkl. powideł śliwkowych, 6 łyżek cukru, 2 Zobacz więcej
Uwielbiam czerwoną kapustę. Do wieprzowiny lub wołowiny nie ma lepszej surówki niż ta z modrej kapusty... Dzisiejsza wersja zawiera sos sojowy oraz sezam. Składniki: pół główki czerwonej kapusty łyżka Zobacz więcej
porcje czystego mięsa . Dziś robię połowę duszoną na rumiano. 20-30 dag czystego mięsa ze szpondra 4 ziarna pieprzu ziarnistego 1/2 łyżeczki octu winnego jabłkowego Mięso umyć. Bardzo ostrym nożem Zobacz więcej
Helena68
Helena68 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Walijskie Pichcenie ...
STROGANOW

STROGANOW 305

1
do smażenia- 1 łyżeczka ostrej papryki- 1 łyżeczka słodkiej papryki- sól- pieprz - majeranek - łyżeczka octu winnego Wykonanie: Wołowinę kroimy w plastry grubości 1 cm, a następnie w paski o tej Zobacz więcej
przygotowuję. Tutaj w wersji zawijanej z duszonymi warzywami. Zrazy zwijane.: Ładny kawałek wołowiny na zrazy porcjuję, rozbijam tłuczkiem, nacieram solą i pieprzem, niekiedy dodaję gałki Zobacz więcej
na kształ sakiewki z wyraźnym ogonkiem na górze. Uważaj, aby przy tej czynności nie porwać ciasta. Krok 6 Pierożki gotuj partiami w garnku z osolonym wrzątkiem około 15 minut od chwili wrzucenia. Zobacz więcej
na pół godziny. Czas przygotować sałatkę grecką czyli wiejską. Kroimy zielonego ogórka, pomidory, cebulę, zieloną paprykę. Dodajemy oliwki i pokrojoną fetę. Solimy i pieprzymy, skrapiamy oliwą i Zobacz więcej
Gosia z Wrocka
Gosia z Wrocka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gosia gotuje
Domowy fast food

Domowy fast food 75

0
do kapusty pekińskiej: 2 łyżki oleju 2 łyżki octu winnego 1/2 łyżeczki cukru sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Mięso umyć, osuszyć i lekko zamrozić, tak, aby dało się pokroić na bardzo Zobacz więcej