wołowina w sosie musztardowym

Dziś chciałabym Wam zaproponować przepyszną sałatkę z wołowiną marynowaną. Lekko pikantna, pyszna i szybka, z prostym dressingiem. Świetna propozycja na szybki posiłek. To tez sposób na zjedzenie Zobacz więcej
borsuczek_nk
borsuczek_nk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Plaster Miodu
Bułeczki z sezamem

Bułeczki z sezamem 113

0
Całkowita liczba wyświetleń Archiwum bloga 2014 (1) marzec (1) 2012 (22) czerwiec (4) marzec (2) luty (7) styczeń (9) Makaron, brokuł i 3 sery Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami Bułeczki Zobacz więcej
Całkowita liczba wyświetleń Archiwum bloga 2014 (1) marzec (1) 2012 (22) czerwiec (4) marzec (2) luty (7) styczeń (9) Makaron, brokuł i 3 sery Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami Bułeczki Zobacz więcej
Miała być wołowina pieczona, ale kobieta zmienną jest i mając przed sobą kawałek poprzerastanego rozbratla wymyśliła sobie coś innego. Dodała nieco alkoholu i owoców a sos zagęściła chlebem. Całość Zobacz więcej
Matury. W każdym roku przeżywam je na nowo razem z młodzieżą. W tym roku chyba jeszcze mocniej, ponieważ zdaje moja klasa, a ja występuję w zupełnie nowej roli. Wczoraj, po powrocie do domu, miałam Zobacz więcej
, ogórki, sałatę. Smarujemy musztardą lub sosem musztardowym do hamburgerów, kładziemy czerwoną cebulę i całość przykrywamy górą bułki. Smacznego! Jeśli ten post okazał Ci się przydatny, bądź to danie Zobacz więcej
na jednolita masę i wlewamy do rosołu. Chwilę gotujemy aż sos nie zgęstnieje i wkładamy do sosu mięso i pokrojoną marchewkę.Doprawiamy sos solą, pieprzem i natką pietruszki. Całość gotujemy jeszcze Zobacz więcej
Koper
Koper Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W koperkowej kuchni
Dania mięsne

Dania mięsne 1187

1
Po przepis kliknij w zdjęcie Faszerowane ziemniaki z tymiankiem Pizza na cienkim cieście Tarta porosołowa Cevapcici Fasolka po bretońsku KURCZAK Kurczak pieczony z tymiankiem Risotto z kurczakiem Zobacz więcej
Bitki z dziczyzny w sosie musztardowym Kruche, cieniutko rozbite mięso, do tego sos musztardowy – kolejny pomysł na dziczyznę lub każde inny rodzaj mięsa (wołowinę, wieprzowinę). Ja najbardziej lubię Zobacz więcej
Stek rib eye z sosem musztardowym Rozmawiałam ostatnio z pewnym mięsożercą - o stekach. Jak się okazuje, jakiekolwiek dodatki, innowacje i upiększenia nie są wskazane w przypadku pięknego, soczystego Zobacz więcej
kurczaka, dawaj po łyżce/po chlupie/po trochu wszystkiego. Wrzuć do mieszanki obranego kurczaka. Czerwoną kapustę poszatkuj i pomieszaj z potarkowanym jabłkiem. W słoiczku pomieszaj ocet jabłkowy, Zobacz więcej
Tyle ilu jest kucharzy, tyle jest wersji club sandwich. Klasyczna kanapka powinna składać się z mięsa z indyka, sałaty, pomidora, bekonu i majonezu. Powstają też wariacje z kurczakiem lub wołowiną, Zobacz więcej
Bardzo lubię domowe burgery. Zwykle robię takie porządne, z wołowiny. Tym razem jednak pomysł był inny, a to dlatego, że ostatnio jak mieliłam mięso i dzieliłam na porcje do mrożenia to zostało mi Zobacz więcej
Krzepa
Krzepa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fantazje kulinarne
Domowe burgery

Domowe burgery 74

0
po 20 minutach (pamiętajcie aby je od czasu do czasu przekręcić).Można też przygotować na tradycyjnym grillu (musi być bardzo dobrze rozgrzany). Przygotowane burgery powinny mieć ładny brązowo - Zobacz więcej
mila-gotuje
mila-gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mila-gotuje
Koreczki Kofta :)

Koreczki Kofta :) 205

0
Składniki: 500g jagnięcina lub wołowiny zmielieć 2 średnie cebule 4 ząbki czosnku 1 łyżka nasion kolendry 1 łyżka nasion kminku 1 łyżeczka pieprzu cayenne łyżeczki mielonego cynamonu 1 duża garść Zobacz więcej
. W przeciwieństwie do wersji śmietanowych królik w sosie musztardowym z suszonymi śliwkami to danie lekkie ibardzo odchudzone. Czas przygotowania: 50 minut Porcje:8 Składniki: królik pokrojony na 8 Zobacz więcej
marchewka 1 średnia cebula 1 papryka czerwona 2 łyżki sosu sojowego 100ml czerwonego wytrawnego wina lub tyle samo bulionu 100g wędzonego żółtego sera 1 mała papryczka chili 1 ząbek czosnku oliwa Zobacz więcej
1000 sposobów na jajo czyli 7 śniadań na ciepło Nie będzie dla zaskoczeniem, jeśli napiszę, że na śniadania jem jajka. Prawie zawsze, z niewielkimi wyjątkami. Od dwóch lat niemalże z dodatkiem Zobacz więcej
, tarty oraz pierogi z farszem z gotowanego mięsa. Nic nie może się zmarnować. Pierogi uwielbiamy wszyscy i na każdy sposób. (Jest ktoś, kto nie lubi pierogów??? ) Jakprzygotowaćfarsz z gotowanego Zobacz więcej
, tarty oraz pierogi z farszem z gotowanego mięsa. Nic nie może się zmarnować. Pierogi uwielbiamy wszyscy i na każdy sposób. (Jest ktoś, kto nie lubi pierogów??? ) Jakprzygotowaćfarsz z gotowanego Zobacz więcej