wołowina w sosie śliwkowym

Przepis na wołowinę gotowaną w winie z aromatycznym sosem śliwkowym o bardzo oryginalnym smaku. Zachęcam do wypróbowania przepisu szczególnie kiedy dostępne są jeszcze śliwki. Jako dodatek do dania Zobacz więcej
się gości. I powiem nieskromnie, ze zawsze robi wrażenie. Dzisiaj wyjątkowo okazja sama do mnie przyszła. Zobaczyłampiękny kawałek wołowiny i po prostu musiałam go kupić. Od razu pomyślałam o tym Zobacz więcej
Ten sos powstał na bazie domowych śliwkowych powideł. Sos śliwkowy jest doskonałym dodatkiem do mięsa drobiowego, wieprzowego, czy wołowiny. SKŁADNIKI: 1 szkl. powideł śliwkowych, 6 łyżek cukru, 2 Zobacz więcej
chilli 1/2 szklanki powideł śliwkowych 1 łyżkasosu ostrygowego 1 łyżkasosu sojowego 1 łyżka staregoświeżego imbiru 1 łyżeczkamąki ziemniaczanej 1/3 szklanki zimnejwody Mięso pokroić w cienkie paski. Zobacz więcej
Coś dla fanów kuchni orientalnej.Pulpety w pysznym sosie śliwkowym... Szybki obiad gotowy w 15 minut. :) Składniki : ( 2 porcje ) * 120 -140 g ryżu, * oliwa do Zobacz więcej
Jest tyle wersji tego dania ile osób je robiących. Proste. Szybkie. Efektowne i smaczne. Zawsze smakuje. Może być łagodne lub pikantne. Polecam wszystkim. Zachęcam do gotowania. 200 g wieprzowiny lub Zobacz więcej
Cześć =) Dziś zapraszam na pieczona pierś z gęsi, którą zjadłem w bydgoskiej restauracji "Stary Port 13", podczas mojej wizyty w tym mieście. Jest to najlepsze wykonanie gęsi, jakie kiedykolwiek Zobacz więcej
Cześć =) Dziś Kasztanowa Kuchnia zaprasza na pieczona pierś z gęsi, którą zjadła Agnieszka, w maju 2014 r., podczas I Weekendu na Wyspie Młyńskiej, w bydgoskiej restauracji - "Stary Port 13". Jest to Zobacz więcej
Cześć =) Dziś zapraszam na pieczona pierś z gęsi, którą zjadłem w bydgoskiej restauracji - "Stary Port 13". Gęś podana w sosie śliwkowym, z kluskami i czerwoną kapustą. Gęś jest bardzo tłustym Zobacz więcej
Ten przepis powstał do najnowszego magazynu "Na fali smaku" i już nie mogłam sie doczekać kiedy się nim podzielę. Kruche mięso, słodko pikantny smak każdego kawałeczka wołowiny skąpany w ziołowo- Zobacz więcej
Tradycyjnie zrazy robiłam z musztardą. Tym razem postanowiłam spróbować inaczej. Zamiast musztardy użyłam powideł śliwkowych. Do tego śliwkowy sos i smażone kopytka. Zrazy były bardzo kruche o lekko Zobacz więcej
) do temperatury pokojowej. Nacieramy solą i obsmażamy na patelni na mocnym ogniu. Obsmażony kawałek mięsa przekładamy do rękawa, dorzucamy śliwki i wlewamy wodę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do Zobacz więcej
Mój blog umarl na czas wakacji i całkowicie zapomniałam o tych pysznych burgerach, które robiłam jeszcze w czerwcu. Na szczęście sobie o nich przypomniałam i podaje Wam przepis. Są to prawie klasyczne Zobacz więcej
Cześć =) Dziś Kasztanowa Kuchnia zaprasza na pieczona pierś z gęsi, którą zjadła we wrześniu 2005 r., podczasIII Weekendu na Wyspie Młyńskiej, w bydgoskiej restauracji - "Stary Port 13". Jest to Zobacz więcej
Cześć =) Dziś zapraszam na pieczona pierś z gęsi, którą zjadłem w listopadzie, z okazji moich urodzin, w mojej ulubionej bydgoskiej restauracji - "Stary Port 13". Jest to najlepsze wykonanie gęsi, Zobacz więcej
- obowiązkowy punkt kulinarny :) z farszem mięsnym lub grzybowym, polane obficie zasmażka i kwaśną śmietaną! Mniam! Podaje się je także przesmażane Wołowina Kurczak z sosem winogronowym jest i nasz Zobacz więcej
Polędwica wołowa z sosem śliwkowym Polędwica wołowa przewija się w moich ostatnich przepisach. Zaczyna być nudno? Być może... Pomyślałam jednak, że ten przepis jest dość wyjątkowy, goście rozpływali Zobacz więcej
Warto wykorzystać sezon na grzyby. Wspaniałymi, aromatycznymi grzybami, które można znaleźć w polskich lasach są borowiki. Jak do tej pory nie udała się ich uprawa. Pozostaje zatem wziąć koszyk i Zobacz więcej
zastanowić, co trafia na nasze talerze. Oto propozycje na doskonale pyszne, pożywne i łatwe w przyrządzeniu potrawy. Zapraszam i polecam !!! Search Kategorie Lżejsza wersja Na słodko Na słono Zobacz więcej