wołowina w sosie śliwkowym

{{headerMessage}}
Przepis na wołowinę gotowaną w winie z aromatycznym sosem śliwkowym o bardzo oryginalnym smaku. Zachęcam do wypróbowania przepisu szczególnie kiedy dostępne są jeszcze śliwki. Jako dodatek do dania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się gości. I powiem nieskromnie, ze zawsze robi wrażenie. Dzisiaj wyjątkowo okazja sama do mnie przyszła. Zobaczyłampiękny kawałek wołowiny i po prostu musiałam go kupić. Od razu pomyślałam o tym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ten sos powstał na bazie domowych śliwkowych powideł. Sos śliwkowy jest doskonałym dodatkiem do mięsa drobiowego, wieprzowego, czy wołowiny. SKŁADNIKI: 1 szkl. powideł śliwkowych, 6 łyżek cukru, 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
chilli 1/2 szklanki powideł śliwkowych 1 łyżkasosu ostrygowego 1 łyżkasosu sojowego 1 łyżka staregoświeżego imbiru 1 łyżeczkamąki ziemniaczanej 1/3 szklanki zimnejwody Mięso pokroić w cienkie paski. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Coś dla fanów kuchni orientalnej.Pulpety w pysznym sosie śliwkowym... Szybki obiad gotowy w 15 minut. :) Składniki : ( 2 porcje ) * 120 -140 g ryżu, * oliwa do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jest tyle wersji tego dania ile osób je robiących. Proste. Szybkie. Efektowne i smaczne. Zawsze smakuje. Może być łagodne lub pikantne. Polecam wszystkim. Zachęcam do gotowania. 200 g wieprzowiny lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć =) Dziś zapraszam na pieczona pierś z gęsi, którą zjadłem w bydgoskiej restauracji "Stary Port 13", podczas mojej wizyty w tym mieście. Jest to najlepsze wykonanie gęsi, jakie kiedykolwiek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, lecz, jak w przypadku innego drobiu, tłuszcz znajduje się w skórze, a mięso samo w sobie jest chude. Tłuszcz w skórze chroni ptaki przed zimnem, szczególnie, gdy pływają w zimnej wodzie. Natomiast Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć =) Dziś zapraszam na pieczona pierś z gęsi, którą zjadłem w bydgoskiej restauracji - "Stary Port 13". Gęś podana w sosie śliwkowym, z kluskami i czerwoną kapustą. Gęś jest bardzo tłustym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ten przepis powstał do najnowszego magazynu "Na fali smaku" i już nie mogłam sie doczekać kiedy się nim podzielę. Kruche mięso, słodko pikantny smak każdego kawałeczka wołowiny skąpany w ziołowo- Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tradycyjnie zrazy robiłam z musztardą. Tym razem postanowiłam spróbować inaczej. Zamiast musztardy użyłam powideł śliwkowych. Do tego śliwkowy sos i smażone kopytka. Zrazy były bardzo kruche o lekko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
) do temperatury pokojowej. Nacieramy solą i obsmażamy na patelni na mocnym ogniu. Obsmażony kawałek mięsa przekładamy do rękawa, dorzucamy śliwki i wlewamy wodę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do Zobacz więcej
Angelika Szostak
Angelika Szostak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Piece of delicious time
Burger wołowy

Burger wołowy 626

1
{{headerMessage}}
Mój blog umarl na czas wakacji i całkowicie zapomniałam o tych pysznych burgerach, które robiłam jeszcze w czerwcu. Na szczęście sobie o nich przypomniałam i podaje Wam przepis. Są to prawie klasyczne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć =) Dziś Kasztanowa Kuchnia zaprasza na pieczona pierś z gęsi, którą zjadła we wrześniu 2005 r., podczasIII Weekendu na Wyspie Młyńskiej, w bydgoskiej restauracji - "Stary Port 13". Jest to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć =) Dziś zapraszam na pieczona pierś z gęsi, którą zjadłem w listopadzie, z okazji moich urodzin, w mojej ulubionej bydgoskiej restauracji - "Stary Port 13". Jest to najlepsze wykonanie gęsi, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wybieraliśmy w ciemno, ani razu się nie zawiedliśmy. No może poza przysmakiem zakupionym w budce w Palandze. Nie wiedzieliśmy co kupujemy, nie wiemy w dalszym ciągu co zjedliśmy ale jedno jest pewne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
płaskie łyżk masła 1 łyżka sosu śliwkowego 2 płaskie łyżki cukru trzcinowego Ocet balsamiczy Ciasto francuskie ok. 250g 1 łyżka pieprzu seczuańskiego 1-2 łyżeczek soli morskiej (gruboziarnistej) 3 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
to jedna z najsmaczniejszych rzeczy, które oferuje nasza kuchnia. Powidła, podobnie jak borowiki, są składnikiem tego przepisu (w sam raz na niedzielny obiad lub sobotnie spotkanie ze znajomymi). Zobacz więcej