wołowina w winie i pomidorach

Warzywa, przyprawy, wołowina i wino Zobacz więcej
Kroimy warzywa takie jak seler, pietruszka i marchew. Uzupełniamy przyprawami: liść laurowy, czosnek, ziele i kminek Grillujemy przez ok. 8 minut karkówkę w naczyniu żaroodpornym Do wołowiny dodajemy Zobacz więcej
Do przygotowania tego przepisu posłuży nam wolnowar. Świetne urządzenie dla zapracowanych. Po prostu wkładasz wszystkie składniki, nie musisz doglądać, robi się samo, w niskiej temperaturze, a więc o Zobacz więcej
nietylkopasta
nietylkopasta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
nietylkopasta.pl
Królik w winie

Królik w winie 242

Królik do doskonałe i delikatne mięso, a do tego bardzo proste w przygotowaniu. Polecam ten przepis zarówno na weekendowy obiad jak i Święta, wtedy kiedy chcecie aby na stole pojawiło się coś mniej Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Pierś gęsi w winie

Pierś gęsi w winie 14760

4 piersi gęsi bez kości, butelka czerwonego wina wytrawnego, garść majeranku, 3 ząbki czosnku, 8 goździków, 12 ziaren pieprzu czarnego, 12 kuleczek ziela angielskiego, 2 listki laurowe, łyżka soli, Zobacz więcej
Tę potrawę zobaczyłam w magazynieMoje Gotowaniei to od razu był mój typ. Trochę wykwintna (bo wino), trochę swojska i wiejska (bo kaszanka i boczek), a do tego soczewica, która jest doskonałym Zobacz więcej
Boeuf Bourguignon to klasyka! Klasyka w najlepszym wydaniu, którą mam wrażenie wypromował świetny skądinąnd film Julie i Julia – jeśli ktoś nie widział, obowiązkowo do nadrobienia w jesienny wieczór Zobacz więcej
Kruchy i delikatny kurczak pieczony w całości. Wino i miód to połączenie idealne. Kurczak jest delikatnie słodkawy a w każdym kęsie czuć nuty wina! 1 duży kurczak (około 1,5 kg) Przyprawa do mięsa 6 Zobacz więcej
Będąc młodą studentką (parafrazując klasyka), albo i jeszcze wcześniej, zakochałam się w pewnym przepisie na wołowinę. Prezentował go Robert Makłowicz w swoim programie kulinarnym, na wiele lat przed Zobacz więcej
Polędwiczkę pokroić w 1 cm plastry. Przyprawić solą i pieprzem. Solić oszczędnie, bo sos jest słony. Na patelnię wlać 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów. Obsmażyć na niej kawałki poledwiczki. W Zobacz więcej
Policzki to bardzo delikatne mięso, które po odpowiednim przygotowaniu jest kruche i soczyste i przesiąknięte aromatami użytych przypraw.To danie zrobione jest w szybkowarze dzięki czemu wino, bulion Zobacz więcej
Bitki duszone w winie i jabłkach Dzisiejsze danie jest to typowa polska kuchnia. Zwłaszcza, że wino ściągnęłam bezpośrednio z gąsiorka :) więc wiadomo, że polskie, a jabłka pochodzą z mojej jabłonki, Zobacz więcej
Danie pyszne i pożywne mam dziś do pokazania. Jest to kałamarnica podana według pomysłu Portugalczyków. Kałamarnica jest jędrna i soczysta a aromat wina i pomidorów podkreśla jej smak. Polecam z Zobacz więcej
Danie które robi się samo. Wystarczy dodać do niego sałatkę, pieczone ziemniaki, kaszę lub po prostu świeże pieczywo. Składniki1/2kg wołowiny bez kości(np. udziec) buletka czerwonego wina wytrawnego Zobacz więcej
Nie samymi świętami człowiek żyje... dlatego postanowiłam zrobić dzisiaj przerwę i wrócić do codziennych dań. A że udało mi się ostatnio kupić w bardzo dobrej cenie całkiem przyzwoite świeże małże to Zobacz więcej
Malgorzata564
Malgorzata564 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
My Simple World
Wołowina w czerwonym winie

Wołowina w czerwonym winie 477

Składniki: - 400g polędwicy wołowej - 125ml czerwonego, wytrawnego wina - suszony rozmaryn (około 1,5 łyżeczki) - sól - pieprz - masło - oliwa z oliwek - ząbek czosnku 1. Steki przyprawiam po obu Zobacz więcej
Policzki wieprzowe duszone (tutaj w pomidorach i winie) – wciąż dość rzadkie danie na naszych stołach. A szkoda. Mięso jest niezwykle kruche, delikatne, wilgotne. Dobrze przyrządzone wręcz rozpływa Zobacz więcej
Anettka87
Anettka87 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchcikownia
Wołowina w białym winie

Wołowina w białym winie 306

Kontynuacja wczorajszego wpisu, czyli jak wykorzystać wołowinę w marynacie ;) Składniki: wołowina w marynacie 1 czerwona papryka 1 żółta papryka szklanka wywaru warzywnego 1 średnia marchew 1/4 Zobacz więcej
Pyszny gulasz z wołowiny duszonej w czerwonym winie. Mniam <3 Danie inspirowane jest przepisem z książki "Thermomix. Kulinarne ABC". Zapraszam do przygotowań! Składniki: 500 g wołowiny na gulasz, Zobacz więcej
Porcja dla 2 osób (duża) 1/2 kg wołowiny 1,5 szkl. białego wina 6 ziarenek kolendry 3 ziela angielskie 2 liście laurowe 1/2 łyżeczka chili 1/4 szkl. oliwy z oliwek łyżka oliwy truflowej 2 łyżki pesto Zobacz więcej